- Főoldal
- Termékcsoportok
- Fa konyhai termékek
- Nyeles vágódeszka 50×23 cm
Nyeles vágódeszka 50×23 cm
Nyeles vágódeszka 50×23 cm
fa vágódeszka, konyhai vágódeszka, tálaló vágódeszka
Ár:
5.990 Ft
Cikkszám:
HU210800-GYL
Vonalkód:
Gyártó:
Súly:
1.60 kg
Szélesség:
23.50 cm
Hosszúság:
50.50 cm
Magasság:
2.50 cm
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
6 hónap szavatosság
Átlagos értékelés:
Leírás
A nyeles fa vágódeszka 50×23 cm feladata, hogy minden szempontból megfeleljen a zöldségek, gyümölcsök, húsok rajta történő darabolásának. A nyeles fa vágódeszka anyaga első osztályú szárított bükkfa méhviasszal kezelve. A nyeles deszka magyar kisiparos által kézzel és géppel megmunkált egyedi darab, ezért két azonos formátumú termék között minimális, az-az csekély méretkülönbség előfordulhat. Minden használat után forró szódabikarbónás vízzel mossuk el, ha szükséges kefével tisztítsuk meg, majd ezután felfüggesztett állapotban szárítsuk meg. Félévente egyszeri ápolást igényel, étolajas ruhával vékonyan át kell kenni, így megóvjuk a kiszáradástól és attól, hogy elrepedjen. Figyelem, mosogatógépbe nem rakható. Forró felületre hosszan tartó ideig, nyílt lángra pedig egyáltalán nem rakható.
Figyelem: - A feltüntetett szélességi és hosszúság méretek, egy-két centiméterrel eltérhetnek, negatív vagy pozitív irányba, ami a tömeget is befolyásolja. Ez a méretkülönbség a gazdaságos anyagfelhasználásból adódik.
Részletes méretleírás:
- hosszúság nyéllel: 50,50 cm; - nyél nélküli hasznos felület: 38 cm
- szélesség: 23,50 cm
- magasság (vastagság): 2,50 cm
- tömeg: 1,60 kg
Párolt csirkemell zöldség körettel, sajtmártással
Négy adagnak megfelelő mennyiség.
Hozzávalók:
egy közepes fejű karfiol
két nagy sárgarépa
6-7 szem kisebb krumpli
8-10 nagy fej csiperkegomba
egy nagy csirkemell
Elkészítése:
A karfiolt rózsákra szedjük és félbevágjuk. A répákat centis karikákra, a krumplikat 4 cikkbe, a gombákat úgy körülbelül egy centis csíkokra, a csirkemellet pedig centis hasábokra vágjuk.
Az legalsó edénybe vizet kell önteni a mércéig, ha meg nincs mérce úgy háromnegyedig.
Az alsó szintre kerül a karfiol és a répa, a középső szintre a gomba és a krumpli, felülre pedig a csirkemell. Amikor a csirkemell átfehéredett, azt óvatosan átforgatjuk.
Amíg párolódik a csirkemell a zöldségekkel (kb. 35-40 perc. Megjegyzés: - amikor felforrt a víz az alsó edénybe, akkor takarékra állítjuk a fűtő karikát), sajtmártást csinálunk.
A sajtmártás elkészítése:
Az 5 dkg vajból 3-4 dkg liszttel világos rántást készítünk, majd 5-6 dl forró tejjel lassan állandóan kavargatva felengedjük. Ízlés szerint őrölt szerecsendió, fehérbors, pici cukor és só megy bele. Végül a reszelt sajt szintén ízlés szerint. Ha a sajt felolvadt, akkor kész a mártás. Amikor az ételpároló lecsengett, ízlés szerint minden réteget ízlés szerint sózunk, vagy megszórhatjuk akár fűszerkeverékkel (vegeta) is. Újra lefedjük, és még a maradék víz fölött pároljuk még 5 percig.
Figyelem: - A feltüntetett szélességi és hosszúság méretek, egy-két centiméterrel eltérhetnek, negatív vagy pozitív irányba, ami a tömeget is befolyásolja. Ez a méretkülönbség a gazdaságos anyagfelhasználásból adódik.
Részletes méretleírás:
- hosszúság nyéllel: 50,50 cm; - nyél nélküli hasznos felület: 38 cm
- szélesség: 23,50 cm
- magasság (vastagság): 2,50 cm
- tömeg: 1,60 kg
Párolt csirkemell zöldség körettel, sajtmártással
Négy adagnak megfelelő mennyiség.
Hozzávalók:
egy közepes fejű karfiol
két nagy sárgarépa
6-7 szem kisebb krumpli
8-10 nagy fej csiperkegomba
egy nagy csirkemell
Elkészítése:
A karfiolt rózsákra szedjük és félbevágjuk. A répákat centis karikákra, a krumplikat 4 cikkbe, a gombákat úgy körülbelül egy centis csíkokra, a csirkemellet pedig centis hasábokra vágjuk.
Az legalsó edénybe vizet kell önteni a mércéig, ha meg nincs mérce úgy háromnegyedig.
Az alsó szintre kerül a karfiol és a répa, a középső szintre a gomba és a krumpli, felülre pedig a csirkemell. Amikor a csirkemell átfehéredett, azt óvatosan átforgatjuk.
Amíg párolódik a csirkemell a zöldségekkel (kb. 35-40 perc. Megjegyzés: - amikor felforrt a víz az alsó edénybe, akkor takarékra állítjuk a fűtő karikát), sajtmártást csinálunk.
A sajtmártás elkészítése:
Az 5 dkg vajból 3-4 dkg liszttel világos rántást készítünk, majd 5-6 dl forró tejjel lassan állandóan kavargatva felengedjük. Ízlés szerint őrölt szerecsendió, fehérbors, pici cukor és só megy bele. Végül a reszelt sajt szintén ízlés szerint. Ha a sajt felolvadt, akkor kész a mártás. Amikor az ételpároló lecsengett, ízlés szerint minden réteget ízlés szerint sózunk, vagy megszórhatjuk akár fűszerkeverékkel (vegeta) is. Újra lefedjük, és még a maradék víz fölött pároljuk még 5 percig.
Paraméterek
Fatermék | |
A termék anyag összetétele: | Bükkfa |
Hosszúság fülekkel vagy nyéllel: | 50.50 cm |
Mosogatógéppel mosható: | Nem |
Értékelések (0)
Írja meg értékelését
Az Ön neve:*
Szöveges értékelése:*
Értékelése:*
Kérjük írja be az ellenőrző kódot az alábbi mezőbe:*