Szakácsfáklya - Flambírozó pisztoly ITL

Szakácsfáklya - Flambírozó pisztoly ITL
Szakácsfáklya - Flambírozó pisztoly ITL
Szakácsfáklya - Flambírozó pisztoly ITL
Szakácsfáklya - Flambírozó pisztoly ITL
Szakácsfáklya - Flambírozó pisztoly ITL
Szakácsfáklya - Flambírozó pisztoly ITL
karamellizáló, zsebsárkány, gasztrófáklya, cukrász pisztoly
Ár:
7.450 Ft
Cikkszám:
HU205492
Gyártói cikkszám:
13405
Vonalkód:
5999541205492
Gyártó:
Súly:
19.50 dkg
Ürtartalom:
2 dl
Magasság:
14 cm
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
6 hónap szavatosság
Átlagos értékelés:

Egy Szakácsfáklya - Flambírozó pisztoly ITL beszerzése a legjobb választás. Anyaga, acél és hőre keményedő szilikon hatású műanyag a borítása. Ez egy kis, egykezes szerkezet, amely mini PB-gáztartályból kiáramló gázzal üzemel. Összpontosított hőjének köszönhetően tökéletes karamellréteget varázsolhatunk a süteményekre.
Használata nem igényel különösebb képzettséget, vagy tapasztalatot, annál inkább odafigyelést Kezelése rendkívül egyszerű, egy kapcsológombbal, illetve egy szabályzóval van ellátva, amellyel a láng erősségét állíthatjuk, attól függően, hogy szúrólángként, vagy kisebb hővel, de nagy felületen szeretnénk melegíteni.
Nagyon fontos, hogy semmiképp ne kerülhessen gyerek kezébe, még akkor sem, ha nekünk segít éppen a konyhában, és a felügyeletünk mellett szeretné kipróbálni a fáklyát.
A cukor karamellizálásához nélkülözhetetlen, de számos egyéb gyakorlatias dolgot is végrehajthatnak vele. Például a créme brullée alja hidegen fogyasztandó, a tetejét azonban karamellizálni kell, ez a művelet nem is oldható meg zsebsárkány nélkül. Ezzel a karamellizáló pisztollyal - közel 1350 °C hőfokot ér el - másodpercek alatt karamellt (égetett cukort) készíthet cukorból, a puding vagy tejberizs tetejére. A szakácsfáklya alkalmas a sütemények tetején lévő tojáshab megpörkölésére is. A gasztófáklyával pillanat alatt készülhet sült fagyi, habcsók, de a csirke vagy a hal bőre is ropogósabb lesz.

https://www.youtube.com/watch?v=1PIpUE54jwk
 
Sok minden másra is alkalmas, mint például:
- A pudingot, a tejberizst is ízesíthetjük hártyavékony égetett cukorral vagy akár tojáshabot is karamellizálhatunk.
- A sütő bekapcsolása nélkül, pillanatok alatt készíthetünk sült fagyit, habcsókot, de a Rákóczi túróst sem kell a végén visszatennünk a sütőbe.
- Szárnyasok tisztításakor könnyedén, eltávolíthatjuk a bőrön maradt pihéket, vagy kocsonyakészítés előtt a disznókörmöket, a bőrt és a csülköt is megpörkölhetjük.
Ha csak néhány darab sült paprikára, paradicsomra van szükségünk, egyszerűbb elővenni a pisztolyt a fiókból, mint bekapcsolni a sütőt, ráadásul gyorsabb is.
Paradicsompucolásnál is hasznát vehetjük. Minden oldalról körbepirítjuk a paradicsomot, majd könnyedén lehúzzuk a héját.
Ha, a halsütés előtt a filé bőrös oldalát átpirítjuk, ropogósabb lesz a bőr. Igaz ez a bőrös csirkemell sütésekor is.
A baconbe tekert finomságok hamarabb elkészülnek, ha átsütjük kicsit a szakácsfáklyával, mielőtt sütjük.
Égő koktélokat szervírozhatunk egy-egy házibuliban, a szakácsfáklyával egyszerre gyújthatjuk meg több pohárban az alkoholt, de ez szakértelmet, gyakorlatot és fokozott figyelmet igényel.

Részletes méretleírás:
- átmérő: 7,5 cm (talp); - közép: 4 cm
- magasság: 14 cm
- tömeg: 0,195 kg
- gáztartály űrtartalma: 0,200 liter

Citromos crème brûlée recept

Hozzávalók:
 1,5 dl habtejszín
 50 ml tej
 egy fél vanília rúd
 2 db tojássárgája
 1 evőkanál nádcukor
 0.25 db tonkabab
 1 citromból nyert citromhéj
 2 evőkanál cukor a karamellizálásához

Elkészítése:
A vanília rudat felhasítjuk, egy kés hegyével kikaparjuk a magokat. A tejszínt és a tejet a vaníliarúddal, illetve a kikapart magokkal forráspontig melegítjük, majd hagyjuk kicsit visszahűlni.
A sütőt 150 fokra előmelegítjük. Amikor visszahűlt a tejes tejszín, kiemeljük belőle a vanília rudat, belereszeljük a tonkababot és citrom héját, majd újra felmelegítjük. Ne forrjon!
A tojás sárgákat a nádcukorral felhabosítjuk, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a meleg tejszín-tej keveréket. Szuflé formába adagoljuk a masszát.
A formákat magas falú tepsibe tesszük, majd forrásban levő vízzel felöntjük a tepsit úgy, hogy a formák magasságának háromnegyedéig érjen a víz. Az előmelegített sütőben 40 percig gőzöljük, ezt követően kihűtjük, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Tálaláskor 1-1 evőkanál cukorral megszórjuk a krém felszínét, és karamellizáló pisztollyal rá-karamellizáljuk a cukrot.

Cukrász segédeszköz
A termék anyag összetétele:Rozsdamentes acél és műanyag
Átmérő:4.00 cm
Mosogatógéppel mosható:Nem

Írja meg értékelését

Az Ön neve:*
Szöveges értékelése:*
Értékelése:*
Kérjük írja be az ellenőrző kódot az alábbi mezőbe:*
captcha

Kiszállítási idő és a szállítási díjak