- Főoldal
- Termékcsoportok
- Grillező - Grillsütő edények
- Húsvasaló - Grill húsprés
Húsvasaló - Grill húsprés
Húsvasaló - Grill húsprés
grillvasaló, grill húsvasaló, grillező húsvasaló
Ár:
5.450 Ft
Cikkszám:
HU641216
Gyártói cikkszám:
12511
Vonalkód:
5999563641216
Gyártó:
Súly:
1.20 kg
Szélesség:
13 cm
Hosszúság:
22.50 cm
Magasság:
9 cm
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
6 hónap szavatosság
Átlagos értékelés:
Leírás
A húsvasaló - grill húsprés anyaga vasöntéssel előállított ötvözet, amely szenet, szilíciumot, mangánt, foszfort, ként és más összetevőket tartalmaz 2% - 3,6% széntartalommal. A fogantyúja csigavonalas léghűtéses rozsdamentes fémmarkolat. Gáz és fatüzelésű kályhán egyaránt felhevíthető, szabadtéri parázsra is rátehető.
Az öntöttvas húsvasaló - grill húsprés használata:
A húsvasalót, húsprést kenje be kevés olajjal, hogy a tisztítása használat után egyszerűbb legyen. Helyezze a húsvasalót a grillen, serpenyőben vagy tepsiben sülő hússzeletre, és hagyja rajta pár percig. A fa nyélnek köszönhetően a nyél nem forrósodik fel, de sütőkesztyű használata javasolt. A húsvasalót bel és kültéri sütögetésnél egyaránt használhatjuk. Segítségével a húsok egyenletesebben és könnyebben átsülnek. A zsírosabb húsokból a nyomás hatására a zsír kipréselődik. Minden húsféléhez használható, akár halhoz, húspogácsához és szalonnához is. A recés felület a serpenyőben vagy tepsiben sütött húsoknak grillezett hatást kölcsönöz.
Figyelem! - A forró húsvasaló csak a fogantyújától, lehetőleg hőálló kesztyűvel, konyharuhával fogható meg, mert a felhevült fémfelület égési sérülést okozhat. Használat után csak hőálló felületre helyezhető. Amíg nem hűlt le addig nem mosogatható. Nem gyermekjáték! - A gyermekek elől elzárandó.
Részletes méretleírás:
- hosszúság: 22,50 cm
- szélesség: - maximum 13 cm; - minimum: 8,50 cm
- magasság: - lap vastagság: 0,03 cm; - markolattal: 9 cm
- tömeg: 1,215 kg
Flekken
Nálunk, mint erdélyi specialitás ismert, s azon is lehet vitatkozni, hogy a német-szász „Flecken”, (ilyen szó van a német nyelv gasztronómiai kifejezései között) vagy a román „fleca” (ilyen szóval viszont még nem találkoztam a román nyelv gasztronómiai kifejezései között) az eredete ennek az erdélyi-magyar rostélyon sültnek, vagy ismertebb nevén flekken (rostonsültnek). Sütik a flekkent sertéshúsból és marhahúsból is. Vannak akik flekkennek kizárólag a sertéshúst, abból is a tarját (ez az igazi) ismerik el az igazinak. Emellett azonban a marhahús is nagyon jó így rostonsültnek, mégpedig a vesepecsenye éppen úgy, mint egyéb sütésre alkalmas marhatagok, de különösen a felsál (a marhahúst csak érlelve és pácolva szabad roston sütni). Az így való sütés lényege, hogy a közepes vastagságúra vágott szeletek a rácson a parázs fölött gyorsan sülnek, mégpedig mind a két oldalon, nem több mint negyedórányi idő alatt. Ha nincs lehetőség parázs fölötti sütésre, bármelyik öntöttvas szeletsütő vagy grillező tárcsa is kivalló e célra, főleg ha bordázott is. Ebből következik, hogy forgató eszköz is kell hozzá, ami akár villa is lehet (kétágú, hegyes végén szúrásra, a másik lapos végén a szeletek fölemelésére alkalmas segédeszköz), akár ollós fogó. Külön vitakérdés, hogy lehet-e előre fűszerezni a sütendő szeleteket. Vannak, akik így cselekszenek, s fűszerezésre ízlés szerint mustárt, fűszernövényeket (majoránna, kakukkfű stb.) vagy hagymaféléket használnak. A másik fel fogás szerint szigorúan tilos bármilyen fűszert használni, és sütni csak a sózott szeleteket szabad mindenféle fűszert csak a sült szeletek mellé szabad adni a fogyasztáshoz: - erős paprikás levet, mustárt, vágott nyers hagymát, ketchupit vagy egyéb mártást. Az utóbbiaknak van igazuk, mert a parázs fölött, rostélyon sült hús íze-illata csak akkor érvényesül különösképpen, ha ezt semmiféle fűszer nem zavarja. Ilyeneket csak a sütés után lehet hozzáadni. De ajánlható az erdélyi (székely) szokás is, hogy a hússzeleteket sütés előtt két-három órával sózzák, borsozzák és bekenik tört fokhagymával sütés közben vörös borral vagy sörrel locsolják. Kenyérrel vagy sült krumplival, Lilla hagymával vagy muzzsdéval fogyasztják. (muzzsdé = tört fokhagyma, só, pici ecet, pici víz olíva olajba majonéznek kikeverve).
Az öntöttvas húsvasaló - grill húsprés használata:
A húsvasalót, húsprést kenje be kevés olajjal, hogy a tisztítása használat után egyszerűbb legyen. Helyezze a húsvasalót a grillen, serpenyőben vagy tepsiben sülő hússzeletre, és hagyja rajta pár percig. A fa nyélnek köszönhetően a nyél nem forrósodik fel, de sütőkesztyű használata javasolt. A húsvasalót bel és kültéri sütögetésnél egyaránt használhatjuk. Segítségével a húsok egyenletesebben és könnyebben átsülnek. A zsírosabb húsokból a nyomás hatására a zsír kipréselődik. Minden húsféléhez használható, akár halhoz, húspogácsához és szalonnához is. A recés felület a serpenyőben vagy tepsiben sütött húsoknak grillezett hatást kölcsönöz.
Figyelem! - A forró húsvasaló csak a fogantyújától, lehetőleg hőálló kesztyűvel, konyharuhával fogható meg, mert a felhevült fémfelület égési sérülést okozhat. Használat után csak hőálló felületre helyezhető. Amíg nem hűlt le addig nem mosogatható. Nem gyermekjáték! - A gyermekek elől elzárandó.
Részletes méretleírás:
- hosszúság: 22,50 cm
- szélesség: - maximum 13 cm; - minimum: 8,50 cm
- magasság: - lap vastagság: 0,03 cm; - markolattal: 9 cm
- tömeg: 1,215 kg
Flekken
Nálunk, mint erdélyi specialitás ismert, s azon is lehet vitatkozni, hogy a német-szász „Flecken”, (ilyen szó van a német nyelv gasztronómiai kifejezései között) vagy a román „fleca” (ilyen szóval viszont még nem találkoztam a román nyelv gasztronómiai kifejezései között) az eredete ennek az erdélyi-magyar rostélyon sültnek, vagy ismertebb nevén flekken (rostonsültnek). Sütik a flekkent sertéshúsból és marhahúsból is. Vannak akik flekkennek kizárólag a sertéshúst, abból is a tarját (ez az igazi) ismerik el az igazinak. Emellett azonban a marhahús is nagyon jó így rostonsültnek, mégpedig a vesepecsenye éppen úgy, mint egyéb sütésre alkalmas marhatagok, de különösen a felsál (a marhahúst csak érlelve és pácolva szabad roston sütni). Az így való sütés lényege, hogy a közepes vastagságúra vágott szeletek a rácson a parázs fölött gyorsan sülnek, mégpedig mind a két oldalon, nem több mint negyedórányi idő alatt. Ha nincs lehetőség parázs fölötti sütésre, bármelyik öntöttvas szeletsütő vagy grillező tárcsa is kivalló e célra, főleg ha bordázott is. Ebből következik, hogy forgató eszköz is kell hozzá, ami akár villa is lehet (kétágú, hegyes végén szúrásra, a másik lapos végén a szeletek fölemelésére alkalmas segédeszköz), akár ollós fogó. Külön vitakérdés, hogy lehet-e előre fűszerezni a sütendő szeleteket. Vannak, akik így cselekszenek, s fűszerezésre ízlés szerint mustárt, fűszernövényeket (majoránna, kakukkfű stb.) vagy hagymaféléket használnak. A másik fel fogás szerint szigorúan tilos bármilyen fűszert használni, és sütni csak a sózott szeleteket szabad mindenféle fűszert csak a sült szeletek mellé szabad adni a fogyasztáshoz: - erős paprikás levet, mustárt, vágott nyers hagymát, ketchupit vagy egyéb mártást. Az utóbbiaknak van igazuk, mert a parázs fölött, rostélyon sült hús íze-illata csak akkor érvényesül különösképpen, ha ezt semmiféle fűszer nem zavarja. Ilyeneket csak a sütés után lehet hozzáadni. De ajánlható az erdélyi (székely) szokás is, hogy a hússzeleteket sütés előtt két-három órával sózzák, borsozzák és bekenik tört fokhagymával sütés közben vörös borral vagy sörrel locsolják. Kenyérrel vagy sült krumplival, Lilla hagymával vagy muzzsdéval fogyasztják. (muzzsdé = tört fokhagyma, só, pici ecet, pici víz olíva olajba majonéznek kikeverve).
Paraméterek
Sütőeszköz | |
A termék anyag összetétele: | Öntöttvas |
Öntöttvas: | Igen |
Rozsdamentes: | Nem |
Mikrohullámú sütőbe tehető : | Nem |
Mosogatógéppel mosható: | Nem |
Mosógépben mosható: | Nem |
Kemencébe tehető: | Igen |
Sütőbe tehető: | Igen |
A gyerekek hozzáférhetnek: | Szigorúan TILOS |
Edényfogó kesztyű használata kötelező: | A használata védelmet nyújthat |
Eltörheti a lábam, ha ráesik: | Igen |
Forrón csak hőálló felületre helyezhető: | Igen |
Gyerekek elől el kell zárni: | Igen |
Megégetheti a csupasz kezet: | Ha forró, akkor igen |
Értékelések (0)
Írja meg értékelését
Az Ön neve:*
Szöveges értékelése:*
Értékelése:*
Kérjük írja be az ellenőrző kódot az alábbi mezőbe:*