Kerek öntöttvas húsvasaló 18 cm

1 kg-os bordázott öntöttvas lap 18 cm átmérővel, 0,80 cm vastag nehezék fa fogóval, grillezéshez.
1 kg-os bordázott öntöttvas lap 18 cm átmérővel, 0,80 cm vastag nehezék fa fogóval, grillezéshez.
1 kg-os bordázott öntöttvas lap 18 cm átmérővel, 0,80 cm vastag nehezék fa fogóval, grillezéshez.
1 kg-os bordázott öntöttvas lap 18 cm átmérővel, 0,80 cm vastag nehezék fa fogóval, grillezéshez.
Kerek öntöttvas húsvasaló 18 cm
húsprés
Ár:
4.990 Ft
Cikkszám:
HU577582-ITL
Gyártói cikkszám:
10271
Vonalkód:
5999558577582
Súly:
1.08 kg
Magasság:
7.50 cm
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-10 munkanap
Garancia:
1 év
Átlagos értékelés:

A kerek öntöttvas húsvasaló 18 cm anyaga vasöntéssel előállított ötvözet mely szenet, szilíciumot, mangánt, foszfort, ként és más összetevőket tartalmaz 2% - 3,6% széntartalommal. A fogantyúja (markolata) fából készült. Gáz és fatüzelésű kályhán egyaránt felhevíthető, szabadtéri parázsra is rátehető.
Az öntöttvas húsvasaló használata:
A húsvasalót kenje be kevés olajjal, hogy a tisztítása használat után egyszerűbb legyen. Helyezze a húsvasalót a grillen, serpenyőben vagy tepsiben sülő hússzeletre, és hagyja rajta pár percig. A fa nyélnek köszönhetően a nyél nem forrósodik fel, de sütőkesztyű használata javasolt. A húsvasalót bel és kültéri sütögetésnél egyaránt használhatjuk. Segítségével a húsok egyenletesebben és könnyebben átsülnek. A zsírosabb húsokból a nyomás hatására a zsír kipréselődik. Minden húsféléhez használható, akár halhoz, húspogácsához és szalonnához is. A recés felület a serpenyőben vagy tepsiben sütött húsoknak grillezett hatást kölcsönöz.
Figyelem! -  A forró húsvasaló csak a fogantyújától, lehetőleg hőálló kesztyűvel, konyharuhával fogható meg, mert a felhevült fémfelület égési sérülést okozhat. Használat után csak hőálló felületre helyezhető. Amíg nem hűlt le addig nem mosogatható. Nem gyermekjáték! - A gyermekek elől elzárandó.

Részletes méretleírás:
- átmérő: 18 cm
- szélesség: - maximum 13 cm; - minimum: 8,5 cm
- magasság: - lap vastagság: 0,80 cm; - fogantyúval: 7,50 cm
- húsvasaló lap és fogantyú közötti távolság:4 cm
- tömeg: 1,085 kg

Flekken

Nálunk, mint erdélyi specialitás ismert, s azon is lehet vitatkozni, hogy a német-szász „Flecken”, (ilyen szó van a német nyelv gasztronómiai kifejezései között) vagy a román „fleca” (ilyen szóval viszont még nem találkoztam a román nyelv gasztronómiai kifejezései között) az eredete ennek az erdélyi-magyar rostélyon sültnek, vagy ismertebb nevén flekken (rostonsültnek). Sütik a flekkent sertéshúsból és marhahúsból is. Vannak akik flekkennek kizárólag a sertéshúst, abból is a tarját (ez az igazi) ismerik el az igazinak. Emellett azonban a marhahús is nagyon jó így rostonsültnek, mégpedig a vesepecsenye éppen úgy, mint egyéb sütésre alkalmas marhatagok, de különösen a felsál (a marhahúst csak érlelve és pácolva szabad roston sütni). Az így való sütés lényege, hogy a közepes vastagságúra vágott szeletek a rácson a parázs fölött gyorsan sülnek, mégpedig mind a két oldalon, nem több mint negyedórányi idő alatt. Ha nincs lehetőség parázs fölötti sütésre, bármelyik öntöttvas szeletsütő vagy grillező tárcsa is kivalló e célra, főleg ha bordázott is.  Ebből következik, hogy forgató eszköz is kell hozzá, ami akár villa is lehet (kétágú, hegyes végén szúrásra, a másik lapos végén a szeletek fölemelésére alkalmas segédeszköz), akár ollós fogó. Külön vitakérdés, hogy lehet-e előre fűszerezni a sütendő szeleteket. Vannak, akik így cselekszenek, s fűszerezésre ízlés szerint mustárt, fűszernövényeket (majoránna, kakukkfű stb.) vagy hagymaféléket használnak. A másik fel fogás szerint szigorúan tilos bármilyen fűszert használni, és sütni csak a sózott szeleteket szabad mindenféle fűszert csak a sült szeletek mellé szabad adni a fogyasztáshoz: - erős paprikás levet, mustárt, vágott nyers hagymát, ketchupit vagy egyéb mártást. Az utóbbiaknak van igazuk, mert a parázs fölött, rostélyon sült hús íze-illata csak akkor érvényesül különösképpen, ha ezt semmiféle fűszer nem zavarja. Ilyeneket csak a sütés után lehet hozzáadni. De ajánlható az erdélyi (székely) szokás is, hogy a hússzeleteket sütés előtt két-három órával sózzák, borsozzák és bekenik tört fokhagymával sütés közben vörös borral vagy sörrel locsolják. Kenyérrel vagy sült krumplival, Lilla hagymával vagy muzzsdéval fogyasztják. (muzzsdé = tört fokhagyma, só, pici ecet, pici víz olíva olajba majonéznek kikeverve).

Öntöttvas termék
A termék anyag összetétele:Öntöttvas és fa
Átmérő:18.00 cm
Hőálló tartomány maximum:650 °C
Magasság füllel:7.50 cm
Bal és Jobbkezses:Igen
Öntöttvas:Igen
Rozsdamentes:Nem
Mikrohullámú sütőbe tehető :Nem
Mosogatógéppel mosható:Nem
Mosógépben mosható:Nem
Kemencébe tehető:Nem
Sütőbe tehető:Nem
A gyerekek hozzáférhetnek:Nem
Edényfogó kesztyű használata kötelező:A használata védelmet nyújthat
Eltörheti a lábam, ha ráesik:Igen
Forrón csak hőálló felületre helyezhető:Igen
Gyerekek elől el kell zárni:Igen
Megégetheti a csupasz kezet:Igen

Írja meg értékelését

Az Ön neve:*
Szöveges értékelése:*
Értékelése:*
Kérjük írja be az ellenőrző kódot az alábbi mezőbe:*
captcha

Kiszállítási idő és a szállítási díjak

Akciós termékek

AKCIÓKör alakú alacsony oldalú az alján egymás mellett egyforma átmérőjű lukakkal tűzdelt tésztakészítő.
2.750 Ft2.250 FtKorábbi ár:2.750 Ft
AKCIÓKorong alakú lapos, 2.58 cm vastag tálaló eszköz homorú belsővel piros alapon fehér pöttyökkel.
2.450 Ft1.950 FtKorábbi ár:2.450 Ft

Megnézett termékek