- Főoldal
- Termékcsoportok
- Konyhai segédeszközök
- Szakácsfáklya - Flambírozó pisztoly D
Szakácsfáklya - Flambírozó pisztoly D
Leírás
Egy Szakácsfáklya - Flambírozó pisztoly D anyaga acél, hőre keményedő szilikon hatású műanyag a borítása. Használata nem igényel különösebb képzettséget vagy tapasztalatot, annál inkább odafigyelést.
Kezelése rendkívül egyszerű. Egy kapcsológombbal, illetve egy szabályzóval van ellátva, amellyel a láng erősségét állíthatjuk attól függően, hogy szúrólángként vagy kisebb hővel, de nagy felületen szeretnénk melegíteni.
Nagyon fontos, hogy semmiképp ne kerülhessen gyerek kezébe, még akkor sem, ha nekünk segít éppen a konyhában, és a felügyeletünk mellett szeretné kipróbálni a fáklyát.
A gasztrofáklya a cukor karamellizálásához nélkülözhetetlen de számos egyéb gyakorlatias dolgot is végrehajthatnak vele. Például a créme brullée alja hidegen fogyasztandó a tetejét azonban karamellizálni kell és ez a művelet nem is oldható meg szakácsfáklya nélkül.
Ezzel a zsebsárkánnyal - közel 1350 °C hőfokot ér el - másodpercek alatt karamellt (égetett cukort) készíthet cukorból, a puding vagy tejberizs tetejére. Alkalmas még a sütemények tetején lévő tojáshab megpörkölésére is. Pillanatok alatt készülhet sült fagyi, habcsók, de a csirke vagy a hal bőre is ropogósabb lesz, ha a karamellizáló pisztolya kezeljük.
https://www.youtube.com/watch?v=1PIpUE54jwk
Sok minden másra is alkalmas, mint például:
- A pudingot, a tejberizst is ízesíthetjük hártyavékony égetett cukorral vagy akár tojáshabot is karamellizálhatunk.
- A sütő bekapcsolása nélkül, pillanatok alatt készíthetünk sült fagyit, habcsókot, de a Rákóczi túróst sem kell a végén visszatennünk a sütőbe.
- Szárnyasok tisztításakor könnyedén, eltávolíthatjuk a bőrön maradt pihéket, vagy kocsonyakészítés előtt a disznókörmöket, a bőrt és a csülköt is megpörkölhetjük.
Ha csak néhány darab sült paprikára, paradicsomra van szükségünk, egyszerűbb elővenni a pisztolyt a fiókból, mint bekapcsolni a sütőt, ráadásul gyorsabb is.
Paradicsompucolásnál is hasznát vehetjük. Minden oldalról körbepirítjuk a paradicsomot, majd könnyedén lehúzzuk a héját.
Ha, a halsütés előtt a filé bőrös oldalát átpirítjuk, ropogósabb lesz a bőr. Igaz ez a bőrös csirkemell sütésekor is.
A baconbe tekert finomságok hamarabb elkészülnek, ha átsütjük kicsit a szakácsfáklyával, mielőtt sütjük.
Égő koktélokat szervírozhatunk egy-egy házibuliban, a szakácsfáklyával egyszerre gyújthatjuk meg több pohárban az alkoholt, de ez szakértelmet, gyakorlatot és fokozott figyelmet igényel.
Részletes méretleírás:
- átmérő: 7,5 cm (talp), - közép: 4 cm
- magasság: 10 cm
- tömeg: 0,120 kg
- gáztartály űrtartalma: 0,150 liter
Citromos crème brûlée recept
Hozzávalók:
1,5 dl habtejszín
50 ml tej
egy fél vanília rúd
2 db tojássárgája
1 evőkanál nádcukor
0.25 db tonkabab
1 citromból nyert citromhéj
2 evőkanál cukor a karamellizálásához
Elkészítése:
A vanília rudat felhasítjuk, egy kés hegyével kikaparjuk a magokat. A tejszínt és a tejet a vaníliarúddal, illetve a kikapart magokkal forráspontig melegítjük, majd hagyjuk kicsit visszahűlni.
A sütőt 150 fokra előmelegítjük. Amikor visszahűlt a tejes tejszín, kiemeljük belőle a vanília rudat, belereszeljük a tonkababot és citrom héját, majd újra felmelegítjük. Ne forrjon!
A tojás sárgákat a nádcukorral felhabosítjuk, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a meleg tejszín-tej keveréket. Szuflé formába adagoljuk a masszát.
A formákat magas falú tepsibe tesszük, majd forrásban levő vízzel felöntjük a tepsit úgy, hogy a formák magasságának háromnegyedéig érjen a víz. Az előmelegített sütőben 40 percig gőzöljük, ezt követően kihűtjük, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Tálaláskor 1-1 evőkanál cukorral megszórjuk a krém felszínét, és karamellizáló pisztollyal rá-karamellizáljuk a cukrot.
Paraméterek
Cukrász segédeszköz | |
A termék anyag összetétele: | Rozsdamentes acél és műanyag |
Átmérő: | 4.00 cm |
Mosogatógéppel mosható: | Nem |