- Főoldal
- Termékcsoportok
- Hámozók - Szeletelők
- Acélhúros sajtszeletelő
Acélhúros sajtszeletelő
Leírás
1. Használata: - Használatba vétel előtt távolítsa el a címkét, mosogassa el forró mosogatószeres vízben, öblítse le és szárítsa meg.
2. Tisztítása: - Első használat előtt és minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Kerüljük a karcosodást okozó szerek és eszközök használatát! Mosogatógépben is mosható. de nem ajánlott.
Részletes méretleírás:
- hosszúság: 3,5 cm; - nyéllel: 15 cm
- szélesség: 11,7 cm (felső: 9 cm)
- állítható: 1 és 10 mm között (sajt szelet vastagság)
- tömeg: 0,05 kg
Pizza recept
Hozzávalók:
Alaprecept 4 személyre (50 dkg alaptésztához, azaz
1 nagy tepsihez/2 kerek, 24 cm átmérőjű pizzához)
1 dl. tej
1 kávéskanál cukor
2 dkg élesztő
40 dkg finomliszt
1 kávéskanál só
4 evőkanál olaj
liszt a formázáshoz
olaj a kenéshez
Elkészítése:
1. A tejet éppen csak meglangyosítjuk (ha túl meleg, elpusztulnak az élesztőgombák!), 3 dl-es bögrébe öntjük, hozzáadjuk a cukrot, beletördeljük az élesztőt, és jól elkeverjük. Meleg helyen felfuttatjuk, azaz a bögre pereméig hagyjuk kelni (8-10 perc).
2. A lisztet keverőtálba szitáljuk - így levegősebb lesz, és gyorsabban megkel a tészta. A közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük az élesztős tejet, és a széléről, fakanállal csak annyi lisztet keverünk hozzá, hogy galuska lágyságú masszát kapjunk - azaz kovászt készítünk. A tálban lévő lisztből egy keveset a tetejére szórunk, és tiszta konyharuhával letakarva a kétszeresére kelesztjük (15-20 perc).
3. Hozzáadjuk a sót, az olajt és annyi langyos vizet (1-1,5 dl), hogy kissé ragacsos, lágy tésztát kapjunk. A kézi robotgép spirálbetétjével addig dagasztjuk, amíg a tészta el nem válik a tál falától. Tetejét megszórjuk liszttel, és konyharuhával letakarva hagyjuk a kétszeresére kelni (30-40 perc).
4. A tésztát lisztezett deszkára húzzuk, erőteljesen átgyúrjuk (C kép) - összeesik, de nem baj -, és tenyerünkkel a kívánt nagyságra és formára húzogatjuk.
5. A sütőt 220 fokra (gázsütő: 4. fokozat) előmelegítjük. Olajjal kikenjük a sütőformát, belefektetjük-nyomkodjuk a tésztát úgy, hogy a közepén vékonyabb, a peremén pedig vastagabb legyen. A tésztalapot és a peremét villával megszurkáljuk, vékonyan megkenjük olajjal, paradicsomszósszal (pizza szósszal), megrakjuk tetszés szerinti zöldségekkel, gyümölcsökkel, hússal, kevés oreganot és kakukkfüvet szórunk rá, és a sütőben a feltét mennyiségétől függően 20-30 percig sütjük.
Paraméterek
| Vágóeszköz | |
| A termék anyag összetétele: | Alumíniumöntvény és acél |
| Bal és Jobbkezses: | Igen |
| Mosogatógéppel mosható: | Igen, de nem ajánlott! |
| Szín: | Szürke |
| A gyerekek hozzáférhetnek: | Szülői felügyelet nélkül nem |
| Élezhető: | Nem kell élezni |
| Eltörhet, ha helytelenül használom: | Előfordulhat |
| Eltörhet, ha leejtem: | Nem |
| Elvághatja a kezem: | Helytelen használatkor |
| Fémlemezt vagy drótot vághatok vele: | Nem |
| Gyerekek elől el kell zárni: | Nem árt, ha el van zárva |
| Kell élezni: | Nem |
| Levághatja az ujjam, ha helytelenül használom: | Nem |
| Szabadon tárolható: | Jobb ha el van zárva |
| Újvédő és kézvédő használata kötelező: | Nem |

