- Főoldal
- Termékcsoportok
- Árengedményes termékek
- Rozsdamentes sajtszeletelő lapát
Rozsdamentes sajtszeletelő lapát
Rozsdamentes sajtszeletelő lapát
sajtlapát, sajtós lapát, sajtszeletelő, sajtvágó lapát
Ár:
1.990 Ft
Cikkszám:
CZ101817
Vonalkód:
8596136101817
Gyártó:
Súly:
8 dkg
Szélesség:
7.50 cm
Hosszúság:
22 cm
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
1 év
Átlagos értékelés:
Leírás
Egy Rozsdamentes sajtszeletelő lapát beszerzése a legjobb választás. Kemény sajtok, lágy sajtok, vagy akár nyers zöldségek szeletelésére is kiváló. Anyaga rozsdamentes nemesacél.
Részletes méretleírás:
- hosszúság: - nyél nélkül: 8 cm; - nyéllel: 22 cm
- lapát szélesség: - alsó: 3,5 cm; - felső: 7,5 cm
- tömeg: 0,080 kg
Pizza recept
Hozzávalók:
Alaprecept 4 személyre (50 dkg alaptésztához, azaz 1 nagy tepsihez/2 kerek, 24 cm átmérőjű pizzához)
1 dl. tej
1 kávéskanál cukor
2 dkg élesztő
40 dkg finomliszt
1 kávéskanál só
4 evőkanál olaj
liszt a formázáshoz
olaj a kenéshez
Elkészítése:
1. A tejet éppen csak meglangyosítjuk (ha túl meleg, elpusztulnak az élesztőgombák!), 3 dl-es bögrébe öntjük, hozzáadjuk a cukrot, beletördeljük az élesztőt, és jól elkeverjük. Meleg helyen felfuttatjuk, azaz a bögre pereméig hagyjuk kelni (8-10 perc).
2. A lisztet keverőtálba szitáljuk - így levegősebb lesz, és gyorsabban megkel a tészta. A közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük az élesztős tejet, és a széléről, fakanállal csak annyi lisztet keverünk hozzá, hogy galuska lágyságú masszát kapjunk - azaz kovászt készítünk. A tálban lévő lisztből egy keveset a tetejére szórunk, és tiszta konyharuhával letakarva a kétszeresére kelesztjük (15-20 perc).
3. Hozzáadjuk a sót, az olajt és annyi langyos vizet (1-1,5 dl), hogy kissé ragacsos, lágy tésztát kapjunk. A kézi robotgép spirálbetétjével addig dagasztjuk, amíg a tészta el nem válik a tál falától. Tetejét megszórjuk liszttel, és konyharuhával letakarva hagyjuk a kétszeresére kelni (30-40 perc).
4. A tésztát lisztezett deszkára húzzuk, erőteljesen átgyúrjuk (C kép) - összeesik, de nem baj -, és tenyerünkkel a kívánt nagyságra és formára húzogatjuk.
5. A sütőt 220 fokra (gázsütő: 4. fokozat) előmelegítjük. Olajjal kikenjük a sütőformát, belefektetjük-nyomkodjuk a tésztát úgy, hogy a közepén vékonyabb, a peremén pedig vastagabb legyen. A tésztalapot és a peremét villával megszurkáljuk, vékonyan megkenjük olajjal, paradicsomszósszal (pizza szósszal), megrakjuk tetszés szerinti zöldségekkel, gyümölcsökkel, hússal, kevés oreganot és kakukkfüvet szórunk rá, és a sütőben a feltét mennyiségétől függően 20-30 percig sütjük.
Pizzaszósz
Hozzávalók: (több adaghoz)
1 kg paradicsom
2 nagy fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 répa
1 zeller (levelestől)
1 petrezselyem (levelestől)
2 nagy húsos paprika
ízléstől függően: 1 kis alma, 1 kis cukkini
só
pizza fűszerek: - rozmaring, bazsalikom, ízlés szerint
Elkészítése:
1. A hozzávalókat feldaraboljuk, kevés vízben puhára pároljuk. Közben sózzuk, fűszerezzük. Addig pároljuk, amíg főzőleve elpárolog (elfő és besűrűsödik).
2. Passzírozzuk. Lehet ledarálni, turmixgépben pürésíteni vagy bot mixerrel pépesíteni.
3. Paradicsom szezonban érdemes elkészíteni. Üvegekbe töltjük és kidunsztoljuk. Vagy kis dobozokba tesszük és lefagyasztjuk.
Tipp: A paradicsom héjától könnyen megszabadulhatunk, ha egy másodpercre forró vízbe dobjuk (egészben). Utána könnyen, nagy darabokban lehúzható a héja.
Részletes méretleírás:
- hosszúság: - nyél nélkül: 8 cm; - nyéllel: 22 cm
- lapát szélesség: - alsó: 3,5 cm; - felső: 7,5 cm
- tömeg: 0,080 kg
Pizza recept
Hozzávalók:
Alaprecept 4 személyre (50 dkg alaptésztához, azaz 1 nagy tepsihez/2 kerek, 24 cm átmérőjű pizzához)
1 dl. tej
1 kávéskanál cukor
2 dkg élesztő
40 dkg finomliszt
1 kávéskanál só
4 evőkanál olaj
liszt a formázáshoz
olaj a kenéshez
Elkészítése:
1. A tejet éppen csak meglangyosítjuk (ha túl meleg, elpusztulnak az élesztőgombák!), 3 dl-es bögrébe öntjük, hozzáadjuk a cukrot, beletördeljük az élesztőt, és jól elkeverjük. Meleg helyen felfuttatjuk, azaz a bögre pereméig hagyjuk kelni (8-10 perc).
2. A lisztet keverőtálba szitáljuk - így levegősebb lesz, és gyorsabban megkel a tészta. A közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük az élesztős tejet, és a széléről, fakanállal csak annyi lisztet keverünk hozzá, hogy galuska lágyságú masszát kapjunk - azaz kovászt készítünk. A tálban lévő lisztből egy keveset a tetejére szórunk, és tiszta konyharuhával letakarva a kétszeresére kelesztjük (15-20 perc).
3. Hozzáadjuk a sót, az olajt és annyi langyos vizet (1-1,5 dl), hogy kissé ragacsos, lágy tésztát kapjunk. A kézi robotgép spirálbetétjével addig dagasztjuk, amíg a tészta el nem válik a tál falától. Tetejét megszórjuk liszttel, és konyharuhával letakarva hagyjuk a kétszeresére kelni (30-40 perc).
4. A tésztát lisztezett deszkára húzzuk, erőteljesen átgyúrjuk (C kép) - összeesik, de nem baj -, és tenyerünkkel a kívánt nagyságra és formára húzogatjuk.
5. A sütőt 220 fokra (gázsütő: 4. fokozat) előmelegítjük. Olajjal kikenjük a sütőformát, belefektetjük-nyomkodjuk a tésztát úgy, hogy a közepén vékonyabb, a peremén pedig vastagabb legyen. A tésztalapot és a peremét villával megszurkáljuk, vékonyan megkenjük olajjal, paradicsomszósszal (pizza szósszal), megrakjuk tetszés szerinti zöldségekkel, gyümölcsökkel, hússal, kevés oreganot és kakukkfüvet szórunk rá, és a sütőben a feltét mennyiségétől függően 20-30 percig sütjük.
Pizzaszósz
Hozzávalók: (több adaghoz)
1 kg paradicsom
2 nagy fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
1 répa
1 zeller (levelestől)
1 petrezselyem (levelestől)
2 nagy húsos paprika
ízléstől függően: 1 kis alma, 1 kis cukkini
só
pizza fűszerek: - rozmaring, bazsalikom, ízlés szerint
Elkészítése:
1. A hozzávalókat feldaraboljuk, kevés vízben puhára pároljuk. Közben sózzuk, fűszerezzük. Addig pároljuk, amíg főzőleve elpárolog (elfő és besűrűsödik).
2. Passzírozzuk. Lehet ledarálni, turmixgépben pürésíteni vagy bot mixerrel pépesíteni.
3. Paradicsom szezonban érdemes elkészíteni. Üvegekbe töltjük és kidunsztoljuk. Vagy kis dobozokba tesszük és lefagyasztjuk.
Tipp: A paradicsom héjától könnyen megszabadulhatunk, ha egy másodpercre forró vízbe dobjuk (egészben). Utána könnyen, nagy darabokban lehúzható a héja.
Paraméterek
Vágóeszköz | |
Króm-nikkel nemesacél: | Igen |
Rozsdamentes: | Igen |
Mosogatógéppel mosható: | Igen |
Értékelések (0)
Írja meg értékelését
Az Ön neve:*
Szöveges értékelése:*
Értékelése:*
Kérjük írja be az ellenőrző kódot az alábbi mezőbe:*