Rozsdamentes karalábévájó GTX

17 cm-es fémnyelű kanálhoz hasonlító a végén félgömb alakú acél, vágó kaparó felületű vájó eszköz.
17 cm-es fémnyelű kanálhoz hasonlító a végén félgömb alakú acél, vágó kaparó felületű vájó eszköz.
17 cm-es fémnyelű kanálhoz hasonlító a végén félgömb alakú acél, vágó kaparó felületű vájó eszköz.
17 cm-es fémnyelű kanálhoz hasonlító a végén félgömb alakú acél, vágó kaparó felületű vájó eszköz.
17 cm-es fémnyelű kanálhoz hasonlító a végén félgömb alakú acél, vágó kaparó felületű vájó eszköz.
Rozsdamentes karalábévájó GTX
dinnyevájó, zöldségvájó
Ár:
1.250 Ft
Cikkszám:
CZ102050
Vonalkód:
8596135102050
Súly:
5 dkg
Hosszúság:
17 cm
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
6 hónap szavatosság
Átlagos értékelés:

A rozsdamentes karalábévájó GTX segítségével kis golyókat vájhatunk zöldségekből köretnek, vagy gyümölcsökből gyümölcssalátának. Formázhatunk vajgolyókat, vagy mintákat vájhatunk gyümölcsökbe díszítés gyanánt. A karalábévájó éles pereme biztosítja, hogy a keményebb zöldséget, mint a sárgarépa, burgonya ugyanolyan könnyedséggel vágja, mint a dinnyét, karalábét, cukkinit, zellert, uborkát stb. Az anyaga rozsdamentes acél.
Tisztítása: - első használat előtt és minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Ne használjunk karcolódást okozó szereket, illetve eszközöket. Mosogatógépbe is mosható, de nem ajánlott.

Részletes méretleírás:
- hosszúság: 17 cm
- vájófej átmérő: 3 cm; - markolat átmérő: 2,15 cm
- magasság: 1,30 cm
- tömeg: 0,050 kg

Darált húsos töltött karalábé

Hozzávalók 2 főre:
  180 g darált sertéshús
  180 ml zöldségalaplé
    50 g főtt rizs
      2 db közepes karalábé
      2 gerezd fokhagyma
      2 ek. étolaj
      1 db tojás
- fél fej vöröshagyma (120 g/fej)
- fél csokor petrezselyem
- só, bors

A mártáshoz
  1 ek. étolaj
  1 mk. fokhagymapor
  150 ml habtejszín
  200 ml zöldségalaplé
  1 csokor kapor
  1 tk. étkezési keményítő
- fél fej vöröshagyma (120 g/fej)
- só, bors

Elkészítése:
A karalábékat megtisztítjuk, levágjuk a kalapjukat, majd egy karalábévájó segítségével kivágjuk a húsukat, amit apró darabokra vágunk. Az apróra vágott vörös hagymát és fokhagymát, valamint a karalábé húsát 4-5 perc alatt üvegesre pirítjuk az olajon. Sózzuk, borsozzuk, majd összegyúrjuk a darált hússal, a főtt rizzsel, az apróra vágott petrezselyemmel és a tojással, majd beletöltjük a karalábékba. Egy tepsibe rakjuk őket, aláöntjük az alaplevet, lefedjük alufóliával, és berakjuk a 180 fokra előmelegített sütőbe 45-55 percre.
Ha maradt meg a töltelékből, kisebb golyókat gyúrunk belőlük, egy serpenyőben, kevés olajon megsütjük őket, és félrerakjuk tálalásig.
A mártáshoz olajt hevítünk egy gyorsforralóban, és megdinszteljük benne a nagyon apróra vágott vöröshagymát, majd mehet rá só, bors és fokhagymapor. Felöntjük a tejszínnel és az alap lével, beleszórjuk az apróra vágott kaprot, majd egyet forralunk rajta. A keményítőt pici hideg vízzel kikeverjük, hozzáöntjük a mártáshoz, és folyamatos kevergetés mellett még egyszer felforraljuk.
Mikor megpuhultak a karalábék, levesszük a fóliát, és 15-20 percet még pirítjuk őket a sütőben, majd a mártással (és a húsgolyókkal együtt) tálaljuk.

Konyhai segédeszköz
A termék anyag összetétele:Rozsdamentes acél
Bal és Jobbkezses:Igen
Króm-nikkel nemesacél:Igen
Rozsdamentes:Igen
Mosogatógéppel mosható:Igen, de nem ajánlott!

Írja meg értékelését

Az Ön neve:*
Szöveges értékelése:*
Értékelése:*
Kérjük írja be az ellenőrző kódot az alábbi mezőbe:*
captcha

Kiszállítási idő és a szállítási díjak

Megnézett termékek