- Főoldal
- Termékcsoportok
- Fa konyhai termékek
- Fa vágódeszka 40×25×2,50 cm
Fa vágódeszka 40×25×2,50 cm
Leírás
A Fa vágódeszka 40×25×2,50 cm elengedhetetlen tartozéka az konyhafelszerelésünknek, a célszerűsége pedig vitathatatlan. Feladata, hogy minden szempontból megfeleljen a zöldségek, gyümölcsök, húsok rajta történő darabolásának. Anyaga első osztályú szárított bükkfa, magyar kisiparos által kézzel és géppel megmunkált egyedi darab, ezért két azonos formátumú termék között minimális, az-az csekély méretkülönbség előfordulhat. Minden használat után forró szódabikarbónás vízzel mossuk el, ha szükséges kefével tisztítsuk meg, majd ezután felfüggesztett állapotban szárítsuk meg. Félévente egyszeri ápolást igényel, étolajas ruhával vékonyan át kell kenni, így megóvjuk a kiszáradástól és attól, hogy elrepedjen. Figyelem, mosogatógépbe nem rakható!
Figyelem: - A feltüntetett szélességi és hosszúság méretek, egy-két centiméterrel eltérhetnek, negatív vagy pozitív irányba, ami a tömeget is befolyásolja. Ennek oka a gazdaságos anyagkihasználásból adódik.
Részletes méretleírás:
- hosszúság : 40 cm
- szélesség: 24,50 cm
- magasság (vastagság): 2,50 cm
- tömeg: 1,78 kg
Bográcsgulyás
Hozzávalók:
1,5 kg marhalábszár
3 közepes fej hagyma
5-7 szik fokhagyma
1 csöves paprika
25 dkg kolozsvári szalonna
2 kisebb paradicsom
3 nagyobb sárgarépa
2 fehérrépa
1 kg burgonya
só, ízlés szerint
darált bors, ízlés szerint
darált édes-nemes pirospaprika, ízlés szerint
őrölt kömény
csipetkéhez liszt
Elkészítése:
A kolozsvári szalonnát kiolvasztjuk, a pörcöket kiszedjük és annak a zsírjában arany barnára pirítjuk a 3 közepes fejt hagymát, amit apróra vágunk. A tűzről levesszük a bográcsot, és belekeverünk 2-3 evőkanál édes-nemes pirospaprikát, majd a 2×2 cm-es kockákra vágott húst. Pirítjuk kb. 5 percig nagy lángon, majd felengedjük vízzel és vörösborral (három az egy arányba, háromnegyed liter víz egy negyed liter vörösbor) annyira, hogy bőven ellepje, és fűszerezzük őrölt köménnyel, sóval és borssal. Beletesszük az apróra vágott paradicsomot, a csöves paprikát és a fokhagymát. Amikor a hús már majdnem puha, akkor beletesszük, a kockára vágott répát, burgonyát és gyökeret is a bográcsba. Megint sózzuk ha sótalanak találjuk (kicsit kóstolgatjuk), és legvégén beletesszük a csipetkét. Készre főzzük.
Megjegyzés:
Tehetünk bele hegyes erős paprikát is, de persze ahol gyerek van, vagy nem szeretik, ott jobb ezt mellőzni.
Paraméterek
Fatermék | |
A termék anyag összetétele: | Bükkfa |
Mosogatógéppel mosható: | Nem |