Csontvágó bárd klopfolóval 01

Csontvágó bárd alumíniumöntvény klopfolóval, acél vágófelület, alumarkolattal 0,33 kg-os
Csontvágó bárd alumíniumöntvény klopfolóval, acél vágófelület, alumarkolattal 0,33 kg-os
Csontvágó bárd klopfolóval 01
Csontvágó bárd klopfolóval 01
Csontvágó bárd klopfolóval 01
Csontvágó bárd klopfolóval 01
húsklopfoló és bárd, húsklopfoló, klopfoló, húsverő kalapács
Ár:
2.950 Ft
Cikkszám:
HU025959-AL
Vonalkód:
5999880025959
Gyártó:
Súly:
33.30 dkg
Hosszúság:
28 cm
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
1 év
Átlagos értékelés:
A Csontvágó bárd klopfolóval 01 elengedhetetlen tartozéka a konyhafelszerelésünknek, célszerűsége pedig vitathatatlan. Anyaga élelmiszer-ipari alumíniumöntvény, a vágófelület vagyis a bárd, acél.

Részletes méretleírás:
- hosszúság: - vágófelület: 8 cm, - nyéllel: 28 cm
- szélesség: - vágófelület: 3,5 cm
- klopfoló fej: 4×4 cm
- tömege: 0,330 kg

Bécsi szelet

- A bécsi szelet - a Wiener Schnitzel -1900 óta az osztrákok nemzeti étele. Az igazi bécsi szelet 100 napos borjú húsából készül, ha borjú helyett sertésből készítik az ételt, akkor Wiener Schnitzel Art néven kell róla beszélni. Egy-másfél cm vastagságúra kell vágni a húst és sima felületű klopfolóval kell óvatosan ütögetni. Ezután lehet sózni, borsozni. A panírozásnál törekedni kell a gyorsaságra, és mindig friss morzsával kell (kellene) dolgozni. Fontos szerepet tölt be a sütéshez használt zsiradék mennyisége és minősége. Ha egy mód van rá, mogyoróolaját, sertészsírt, vagy vajat használjunk, mely bőségesen befedi a sütni kívánt húst. Az edényt mozgassuk gyakran, ugyanis így lesz levegős- „souflieren”- a panír. Általában citromszelettel tálaljuk.
- Kis hazánkban nem csak sertést vagy borjút paníroznak előszeretettel, hanem a csirke combját és mellét is kirántják. Mi, magyarok fél cm vastagságúra klopfoljuk a húst, majd lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, és végül kisütjük.
A rántott húsok választéka igazán bőséges: a natúrszeletet elég lisztben megforgatni, és máris lehet sütni. A vasi pecsenye igazi hungaricum, a húst fokhagymás tejbe kell áztatni, majd paprikás liszttel panírozni. Ha a liszt-tojás- zsemlemorzsa triót túl unalmasnak találjuk, akkor a második lépés után forgassuk meg a húst nyers, reszelt krumpliban, és ínycsiklandozó mátrai borzast kapunk.
- Más nemzeteknél is fellelhető a rántott hús: az angolszász recept szerint a húst olvasztott vajba és zsemlemorzsába mártogatják, míg az olaszok parmezánnal keverik a zsemlemorzsát.
Most mi a hússzeleteket hagyományosan panírozzuk, azaz liszt - tojás - morzsa, a zsemlemorzsát parmezánnal meg szezámmaggal is dúsítjuk, és 150 fokon sütjük egy órát sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben, félidőben megforgatjuk. Sült olaj szagmentes ropogós panír, szaftos, puha hús lesz a végeredmény.
Konyhai segédeszköz
A termék anyag összetétele:Élelmiszeripari alumínium
Mosogatógéppel mosható:Igen

Írja meg értékelését

Az Ön neve:*
Szöveges értékelése:*
Értékelése:*
Kérjük írja be az ellenőrző kódot az alábbi mezőbe:*
captcha

Kiszállítási idő és a szállítási díjak

Megnézett termékek