- Főoldal
- Termékcsoportok
- Kenyértartók
- Fa kenyértartó 33×25×25 cm
Fa kenyértartó 33×25×25 cm
Leírás
A Fa kenyértartó 33×25×25 cm gyakorlatias, könnyen tisztítható. Keményfából készült konyhai redőnyös tároló eszköz, amely a szeletelt, vagy a megkezdett kenyér tárolására, puhán tartására alkalmas. Meggátolja a kenyér kiszáradását, megvédi a portól, fénytől és netalán a konyhába bekerült bogaraktól. Ellensége a nem tisztán-tartás és a nagyon dohos helység.
Részletes méretleírás:
- hosszúság belső: 28,50 cm; - külső:32 cm
- szélesség belső: 20 cm; - külső: 25 cm
- magasság: 21,50 cm; - hasznos magasság: 25 cm
- tömeg: 1,655 kg
Burgonyás házikenyér
Hozzávalók:
30-40 dkg főtt, áttört burgonya
1 kg finomliszt
4 dkg élesztő
3 dkg só
5-6 dl víz
1 dl olaj
1 evőkanál cukor
1 evőkanál tejpor
Elkészítése:
A burgonyát alaposan megtisztítjuk, megmossuk és héjában, sós vízben puhára főzzük. A puhára főzött burgonyát meghámozzuk, és még melegen áttörjük. Hagyjuk kihűlni, és utána a langyos átszitált liszttel egy nagyobb méretű tálban összedolgozzuk. Az élesztőt 1 dl vízzel, a cukorral és a tejporral összekeverjük és kelni hagyjuk 10-15 percig. Ezután ráöntjük a burgonyás lisztre és összedolgozzuk a megkelt élesztővel. Vízben feloldjuk a sót, fokozatosan hozzáöntjük a liszthez és megkezdjük a dagasztást. A dagasztás végén a tésztába beledolgozzuk az olajt. Akkor lesz jó a tészta, ha kezünkről és az edény oldaláról könnyen elválik, és az állománya közepesen kemény.
A tésztából cipót formázunk, a tetejét meglisztezzük, konyharuhával letakarjuk, közepesen meleg helyre tesszük, és 3 órát kelesztjük. Ez után ismét átgyúrjuk, tetszés szerint formázzuk, tepsibe helyezzük, majd 60 percig pihentetjük. Ez után tojással megkenjük, 3-4 helyen késsel bevágjuk és közepes erősségű tűzön 50-60 percig lassan sütjük.
Paraméterek
Konyhai segédeszköz | |
A termék anyag összetétele: | Bükkfa |
Hosszúság belső: | 28.50 cm |
Hosszúság külső: | 32.00 cm |
Magasság belső: | 11.50 cm |
Magasság külső: | 15.50 cm |
Mosogatógéppel mosható: | Nem |