- Főoldal
- Termékcsoportok
- Hámozók - Szeletelők
- Krumplifúró - Burgonyafúró
Krumplifúró - Burgonyafúró
Leírás
Részletes méretleírás:
- átmérő: 2 mm
- hosszúság: 210 mm
- tömeg: 0,035 kg
Töltött krumpli
Hozzávalók:
11-12 db közepes burgonya
2 db főtt tojás
2 db nyers tojás
2 db májkrém
5 dkg vaj
2-3 evőkanál zsemlemorzsa
vágott petrezselyemzöld ízlés szerint
só ízlés szerint
bors, ízlés szerint
3 dl tejföl
reszelhető sajt (mennyisége szintén ízlés szerint)
Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, és a közepét kifúrjuk (olyan alakzat jön ki belőle, mint egy rugó). Ezt kiszedjük belőle és félretesszük majd később olajban megsütjük.
Töltelék:
A főtt tojást, a májkrémet, vajat, zsemlemorzsát, petrezselyemzöldet, sót, borsot és 1 nyers tojást összekeverjük.
Ezzel a masszával megtöltjük a kifúrt burgonyákat, tepsibe rakjuk, kevés olajt teszünk alá, fedővel befedjük és 180 fokon addig sütjük, míg a burgonya meg nem puhul. A tejfölt összekeverjük egy kis sóval, borssal, 1 db nyers-tojással és reszelt sajttal, ezt ráöntjük a megpuhult burgonyára és a sajt másik felét ráreszeljük. Visszatesszük a sütőbe és pirosra sütjük.
Paraméterek
Zöldségszeletelő | |
Anyag összetétele: | Acélpenge és bakelit |
Mosogatógépbe mosható: | Igen |