- Főoldal
- Termékcsoportok
- Edények
- Rozsdamentes rácsos tepsi 35×26 cm
Rozsdamentes rácsos tepsi 35×26 cm
Rozsdamentes rácsos tepsi 35×26 cm
grillrácsos tepsi, húsos sütőtepsi, sütőtepsi ráccsal, grillrácsos sütőtepsi
Ár:
5.850 Ft
Cikkszám:
PL812315-DOM
Gyártói cikkszám:
81231
Vonalkód:
5904134812315
Gyártó:
Súly:
73 dkg
Ürtartalom:
3.70 l
Szélesség:
26 cm
Hosszúság:
35 cm
Magasság:
5.20 cm
Elérhetőség:
1 db
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
1 év
Átlagos értékelés:
Leírás
A Rozsdamentes rácsos tepsi 35×26 cm több feladatot ellátó, és célt szolgáló hasznos konyhai sütőeszköz, melyet a civilizált ételelkészítés során használunk. Anyaga 1 mm vastagságú krómlemez méretre szabva, alakra préselve kizárva minden nemű illesztést forrasztást vagy hegesztést. Könnyen tisztítható, mosogatógépbe rakható.
Figyelem! - űrtartalom = z edény színültig töltve!
Részletes méretleírás:
- hosszúság belső: 32,30 cm; - külső: 35 cm
- szélesség belső: 23,50 cm; - külső: 26 cm
- magasság belső: 4,95 cm; - külső: 5,20 cm
- tömege ráccsal: 0,730 kg; rács nélkül: - 0,560 kg
- űrtartalom: 3,70 liter
Báránycomb töltött gombával
Hozzávalók 6 személyre:
1 báránycomb (kb. 1,5 kg)
2 gerezd fokhagyma
5 evőkanál olívaolaj
2 teáskanál provence-i fűszerkeverék
1 csomó leveszöldség
1 zeller, 1 póréhagyma
1/2 I száraz fehérbor
legalább 6 nagy fejű csiperkegomba (kb. 30 dkg)
1 közepes fej vöröshagyma
1 teáskanál vaj vagy margarin
1 csokor petrezselyemzöld
15 dkg tejszínes krémsajt
3 teáskanál étkezési búzakeményítő
1 dl tejszín
só, fehér bors
a díszítéshez tetszés szerint zöldfűszerek
Elkészítése:
A báránycombról a faggyút és az inakat éles késsel eltávolítjuk. A fokhagymát összezúzzuk vagy igen apró kockákra vágjuk. 2 evőkanál olívaolajban elkeverjük a fokhagymát, a szárított provence-i fűszereket, a sót meg a borsot, majd a húst körös-körül megkenjük. Kb. 15 percig pácoljuk. A maradék felforrósított olajon a bárányhúst minden oldalról megpirítjuk, majd előmelegített sütőben, 200 fokon (gáztűzhelynél 3-as fokozaton) kb. 1/2 órát sütjük. A leveszöldséget, a zellert meg a póréhagymát feldaraboljuk, és a hús mellé helyezzük. További 1/2 órát sütjük. Közben időnként meglocsoljuk a fehérborral. A töltelékhez a gombaszárakat óvatosan kicsavarjuk, és a vöröshagymával együtt apróra felkockázzuk. A felforrósított vajon megpároljuk, és sóval, borssal fűszerezzük. A felaprított petrezselyemzöldet elkeverjük a krémsajttal, majd a hagymás-fűszeres gombavagdalékhoz keverjük. A masszával megtöltjük a gombafejeket. A báránysültet kivesszük a sütőből, és melegen tartjuk. A gombafejeket a még forró sütőbe toljuk, amíg átsülnek, illetve amíg a krémsajtos töltelék megolvad (kb. 10 perc). A leszűrt pecsenyelevet felforraljuk, besűrítjük a kevés tejszínnel elkevert keményítővel, majd hozzáadjuk a maradék tejszínt. A mártást sóval, borssal ízesítjük. A báránycombot a töltött gombafejekkel tálra helyezzük, és zöldfűszerekkel tetszés szerint díszítjük. A mártást külön kínáljuk hozzá.
Figyelem! - űrtartalom = z edény színültig töltve!
Részletes méretleírás:
- hosszúság belső: 32,30 cm; - külső: 35 cm
- szélesség belső: 23,50 cm; - külső: 26 cm
- magasság belső: 4,95 cm; - külső: 5,20 cm
- tömege ráccsal: 0,730 kg; rács nélkül: - 0,560 kg
- űrtartalom: 3,70 liter
Báránycomb töltött gombával
Hozzávalók 6 személyre:
1 báránycomb (kb. 1,5 kg)
2 gerezd fokhagyma
5 evőkanál olívaolaj
2 teáskanál provence-i fűszerkeverék
1 csomó leveszöldség
1 zeller, 1 póréhagyma
1/2 I száraz fehérbor
legalább 6 nagy fejű csiperkegomba (kb. 30 dkg)
1 közepes fej vöröshagyma
1 teáskanál vaj vagy margarin
1 csokor petrezselyemzöld
15 dkg tejszínes krémsajt
3 teáskanál étkezési búzakeményítő
1 dl tejszín
só, fehér bors
a díszítéshez tetszés szerint zöldfűszerek
Elkészítése:
A báránycombról a faggyút és az inakat éles késsel eltávolítjuk. A fokhagymát összezúzzuk vagy igen apró kockákra vágjuk. 2 evőkanál olívaolajban elkeverjük a fokhagymát, a szárított provence-i fűszereket, a sót meg a borsot, majd a húst körös-körül megkenjük. Kb. 15 percig pácoljuk. A maradék felforrósított olajon a bárányhúst minden oldalról megpirítjuk, majd előmelegített sütőben, 200 fokon (gáztűzhelynél 3-as fokozaton) kb. 1/2 órát sütjük. A leveszöldséget, a zellert meg a póréhagymát feldaraboljuk, és a hús mellé helyezzük. További 1/2 órát sütjük. Közben időnként meglocsoljuk a fehérborral. A töltelékhez a gombaszárakat óvatosan kicsavarjuk, és a vöröshagymával együtt apróra felkockázzuk. A felforrósított vajon megpároljuk, és sóval, borssal fűszerezzük. A felaprított petrezselyemzöldet elkeverjük a krémsajttal, majd a hagymás-fűszeres gombavagdalékhoz keverjük. A masszával megtöltjük a gombafejeket. A báránysültet kivesszük a sütőből, és melegen tartjuk. A gombafejeket a még forró sütőbe toljuk, amíg átsülnek, illetve amíg a krémsajtos töltelék megolvad (kb. 10 perc). A leszűrt pecsenyelevet felforraljuk, besűrítjük a kevés tejszínnel elkevert keményítővel, majd hozzáadjuk a maradék tejszínt. A mártást sóval, borssal ízesítjük. A báránycombot a töltött gombafejekkel tálra helyezzük, és zöldfűszerekkel tetszés szerint díszítjük. A mártást külön kínáljuk hozzá.
Paraméterek
Tepsi | |
A termék anyag összetétele: | Rozsdamentes acél |
Hosszúság belső: | 32.30 cm |
Hosszúság külső: | 35.00 cm |
Magasság belső: | 4.95 cm |
Magasság külső: | 5.20 cm |
Szélesség belső: | 23.50 cm |
Szélesség külső: | 26.00 cm |
Króm-nikkel nemesacél: | Igen |
Rozsdamentes: | Igen |
Mikrohullámú sütőbe tehető : | Nem |
Mosogatógéppel mosható: | Igen |
Értékelések (0)
Írja meg értékelését
Az Ön neve:*
Szöveges értékelése:*
Értékelése:*
Kérjük írja be az ellenőrző kódot az alábbi mezőbe:*