- Főoldal
- Termékcsoportok
- Edények
- Piros pöttyös zománcozott fazék 5,50 literes
Piros pöttyös zománcozott fazék 5,50 literes
Leírás
A piros pöttyös zománcozott fazék 3 literes anyaga 1 mm vastag vaslemez méretre szabva, alakra préselve kizárva minden nemű illesztést forrasztást vagy hegesztést. A fazék füleit viszont hegesztéssel rögzítik. A már alakját és méretét elnyert edény külső és belső felületét kétszer zománcozzák. A piros pöttyös zománcozott fazék gáz, elektromos, üvegkerámia, indukciós, az-az gerjesztéses, halogén és fatüzelésű tűzhelyen egyaránt használható. Figyelem! - Sütőbe, kemencébe csak fedő nélkül tehető mivel a fedő gombja műanyag és megolvadhat!
Tisztítása: - első használat előtt és minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Ne használjunk karcolódást okozó szereket, illetve eszközöket. Mosogatógépben is mosható.
Figyelem! - Mikrohullámú sütőbe tilos a használata!
Részletes méretleírás:
- átmérő belső: 22 cm
- átmérő külső: 22,40 cm; - felső peremnél: 24,20 cm; - fülekkel: 30,50 cm
- magasság belső: 17,50 cm; - külső: 18,50 cm; - fedővel: 21,50 cm
- tömeg fedővel: 1,610 kg; - fedő nélkül: 1,230 kg; - fedő: 0,380 kg
- űrtartalom: 5,50 liter
Bableves csülökkel és kolbásszal
Hozzávalók (kb. hat adag)
25 dkg szárazbab (tarka vagy fehér)
20 dkg füstölt csülök (csontozott)
15 dkg füstölt kolbász, karikázva
4 szál sárgarépa, karikára vágva
2 szál petrezselyemgyökér, karikára vágva
2 db nagyobb krumpli, közepes kockára vágva
1 nagy fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál liszt (elhagyható)
4 evőkanál olaj
1 csapott evőkanál fűszerpaprika
1 kötés aprított petrezselyem
1-3 petrezselyem
4 babérlevél
- tejföl
- só, bors, ízlés szerint
Elkészítése:
- A szárazbabot egy szűrőn jól átmossuk és legalább 7-8 órára hideg vízben áztatjuk.
Egy magas fazékba főni tesszük a mosott, darabolt csülköt, a tisztított hagymát, egy összekötözött petrezselyem csomagot, fokhagymát, babérlevelet, borsot annyi vízben, hogy ellepje, még ne sózzuk! (A csülök elég ízt adhat, várjuk meg, míg megfő.)
Kb. egy-másfél óra elteltével jöhet az áztatott bab, közben a vizet folyamatosan pótoljuk, ha elfőtt volna.
Fél óra múlva tegyük bele a répákat, 20 perc múlva a krumpli kockákat és a karikára vágott kolbászt. Ekkor jöhet a fűszerpaprika, attól függően, mennyi színt engedett magából a kolbász.
Ha minden hozzávaló megpuhult, akkor elkészült a levesünk, és vegyük ki belőle a hagymát és a petrezselyem csomót.
Tetszés szerint besűríthetjük lisztből, zúzott fokhagymából, pirospaprikából és olajból készült rántással, vagy főzhetünk bele pár marék csipetkét.
Aki savanyúan szereti, tegyen hozzá pár evőkanál ecetet a krumplival és kolbásszal együtt a fazékba.
Tálaláskor szórjuk meg aprított petrezselyemmel levesünket, de a legfontosabb, hogy az asztalon legyen nagyon-nagyon sok tejföl!
Paraméterek
Fazék | |
A termék anyag összetétele: | Zománcozott acéllemez |
Átmérő felső: | 22.00 cm |
Átmérő külső: | 22.40 cm |
Átmérő felső külső: | 18.50 cm |
Átmérő füllekkel: | 30.50 cm |
Magasság belső: | 17.50 cm |
Magasság külső: | 18.50 cm |
Magasság fedővel: | 21.50 cm |
Zománcozott: | Igen |
Mércézett: | Nem |
Mikrohullámú sütőbe tehető : | Nem |
Mosogatógéppel mosható: | Igen |
Kemencébe tehető: | Fedő nélkül igen! |
Sütőbe tehető: | Fedő nélkül igen! |
Szín: | Babos fehér pöttyös |