Merőkanál tálalóbográcshoz és mártásokhoz

Hosszú nyelű öblös eszköz a levesek, folyadékok kimeréséhez, ami félbevágott üreges gömbre hasonlít.
Hosszú nyelű öblös eszköz a levesek, folyadékok kimeréséhez, ami félbevágott üreges gömbre hasonlít.
Hosszú nyelű öblös eszköz a levesek, folyadékok kimeréséhez, ami félbevágott üreges gömbre hasonlít.
Hosszú nyelű öblös eszköz a levesek, folyadékok kimeréséhez, ami félbevágott üreges gömbre hasonlít.
Hosszú nyelű öblös eszköz a levesek, folyadékok kimeréséhez, ami félbevágott üreges gömbre hasonlít.
Merőkanál tálalóbográcshoz és mártásokhoz
mártásos merőkanál, szószos merőkanál, kicsi merőkanál, szaftos merőkanál
Ár:
1.450 Ft
Cikkszám:
HU004282
Gyártói cikkszám:
004282
Vonalkód:
5999880004282
Gyártó:
Súly:
60 g
Ürtartalom:
5.65 cl
Hosszúság:
19 cm
Magasság:
2 cm
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
6 hónap szavatosság
Átlagos értékelés:
Egy Merőkanál tálalóbográcshoz és mártásokhoz beszerzése a legjobb választás. Alakja egy félbevágott üreges gömb. Anyag összetétel 18/10 króm-nikkel rozsdamentes nemesacél. Szószok, mártások, tálaló bográcsok, stb. nélkülözhetetlen tartozéka.

Részletes méretleírás:
- átmérő felső: 6 cm
- magasság kanál: 2 cm
- hosszúság: - nyél hossz: 15,5 cm; - teljes hossz: 19 cm
- tömeg: 0,060 kg
- űrtartalom: 0,0565 liter (5,65 centiliter)

Bográcsos pusztapörkölt

Hozzávalók:
 500 g sertéslapocka
 50 g vöröshagyma
 50 g sertés zsír vagy szalonna
 1 gerezd fokhagyma
 25 g pirospaprika
 só ízlés szerint
 törött bors, ízlés szerint
 majoránna, ízlés szerint
 500 g burgonya
 2 dl fehér bor
 150 g paradicsom
 150 g zöldpaprika

Elkészítése:
A hozzávalók közt itt elsőnek a magyar pásztorok hagyományos ma is kapható és használatos főzőalkalmatosságát, a bográcsot kell említenünk. A szabad tűz fölé akasztható, félgömb alakú vasedényben kell a pusztapörköltet készíteni főként azért, mert a szabad tűz utánozhatatlanul finom ízt ad a benne fövő ételnek! A húst kockákra vágjuk, a hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A bográcsban zsírt olvasztunk, az apró kockákra vágott hagymát megpirítjuk benne. Beletesszük a pirospaprikát, a húst, a hagymát és a többi fűszert, majd kevés vizet öntünk alá, és addig főzzük, amíg a hús puhulni kezd. Ekkor hozzáadjuk a meghámozott és kockákra vágott burgonyát, ráöntjük a bort, hozzáadjuk a felszeletelt zöldpaprikát, paradicsomot, és készre főzzük.

Worchester-szósz

Hozzávalók:
 4 evőkanál liszt
 zsír
 só
 5 dkg kurkuma gyökér
 2 dkg őrölt fehér bors
 2 dkg őrölt koriander
 1 dkg őrölt szegfűbors
 1 dkg mustárliszt
 1 dkg őrölt köménymag
 1 dkg pirospaprika
 csipet cukor
 1/2 citrom leve

Elkészítése:
A lisztből és a zsírból rántást készítünk. Vízzel felöntjük és megsózzuk (ha van csont lé, azzal öntsük fel.) Hozzáadjuk a maradék fűszereket, és 10 percig együtt forraljuk. Átszűrjük, citromlével ízesítjük, kevés cukrot teszünk bele.
Sűríthetjük, vagy ízesíthetjük paradicsompürével, szójával és sokféle más fűszerrel (pl. cukor, só, citrom, szegfűbors, szegfűszeg, babérlevél, chili, fokhagyma, szerecsendió, koriander, mogyoróhagyma, tamarind gyümölcs, rum, sherry). Attól függően, mihez tálaljuk. A legkülönbözőbb levesek, mártások ízesítésére, fűszerezésre, asztali fűszerként használatos. Ha nincs kurkumagyökerünk, gyömbérrel helyettesíthetjük. Nem ugyanaz, de sebaj. Fehér mustármagot használjunk, ha nincs mustármag lisztünk, a magokból bot mixerrel csináljunk lisztet. a bors, és a köménymag is jobb, ha frissen őröljük.

Evőeszköz - Tálalóeszköz
A termék anyag összetétele:Rozsdamentes acél
Átmérő felső:6.00 cm
Króm-nikkel nemesacél:Igen
Rozsdamentes:Igen
Mosogatógéppel mosható:Igen

Írja meg értékelését

Az Ön neve:*
Szöveges értékelése:*
Értékelése:*
Kérjük írja be az ellenőrző kódot az alábbi mezőbe:*
captcha

Kiszállítási idő és a szállítási díjak