- Főoldal
- Termékcsoportok
- Fa konyhai termékek
- Fatálca, reggeliző tálca 39×24 cm
Fatálca, reggeliző tálca 39×24 cm
Fatálca, reggeliző tálca 39×24 cm
tálaló tálca, ágytálca, felszolgáló tálca, hordozható tálca, uzsonnázó tálca
Ár:
6.250 Ft
Cikkszám:
HU039024-GYL
Gyártó:
Súly:
1 kg
Szélesség:
24 cm
Hosszúság:
39 cm
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
1 év
Átlagos értékelés:
Leírás
A Fatálca, reggeliző tálca 39×24 cm gyakorlatias, formatervezett, vonzó a külseje és könnyen tisztítható. Anyaga első osztályú szárított tölgyfa magyar kisiparos által kézzel és géppel megmunkált egyedi darab ezért két azonos formátumú termék között minimális méret különbségek előfordulhatnak. Tisztítása: - hagyományos módon, semleges folyékony mosogatószerrel, majd töröljük szárazra. Kerülje a karcosodást okozó szerek és eszközök használatát!
Tisztítás után egyszeri ápolást igényel: - étolajas ruhával vagy folyékony méhviasszal vékonyan át kell kenni. Tárolása száraz helyen történjen.
Figyelem, a méretei az egymástól legtávolabb eső pontok között van megadva.
Részletes méretleírás:
- hosszúság belső: 35 cm; - külső: 39 cm
- szélesség belső: 20 cm; - külső: 24 cm
- magasság: - fogóknál: 9 cm; - oldalaknál: 5 cm
- anyagvastagság: 2 cm
- tömeg: 1 kg
Diós bejgli
Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg sima liszt
25 dkg margarin
1 tojás
2 tojás sárgája
1 dl tej
3 evőkanálnyi cukor
2 dkg élesztő
A töltelékhez:
70 dkg darált dió
36 dkg cukor
3,3 dl víz
reszelt citromhéj
szegfűszeg
mazsola
2 dkg vaj
2 evőkanálnyi baracklekvár
A vízből és a cukorból - a citromhéjjal és a szegfűszeggel - főzzünk szirupot. Ha kész, keverjük el benne a diónyi vajat, és vegyük ki belőle a szegfűszeget. A dióhoz adjuk hozzá a mazsolát, öntsünk rá a forró szirupot, dolgozzuk össze a masszát (tegyük bele a baracklekvárt is) és hagyjuk kihűlni. Az élesztőt a tejjel és a 3 evőkanálnyi cukorral futtassuk fel. Az átszitált lisztet dolgozzuk össze az elmorzsolt margarinnal, az elhabart tojásokkal, egy csipet sóval és az élesztős tejjel. A tésztát (pihentetni nem kell) osszuk 4 (négy) egyenlő részre, s az egyes cipókat nyújtsuk téglalap alakúra (kb. A/4-es méretűre). A kihűlt (és ugyancsak kiadagolt) tölteléket kenjük egyenletesen a tésztalapokra. (Arra vigyázzunk, hogy a lap egyik hosszanti oldalán maradjon szabadon annyi tészta, amennyivel a tekercset majd le tudjuk ragasztani). a rövidebb oldalain kicsit hajtsuk vissza a tésztát, majd - a szabadon hagyottal szemközti oldalról kezdve - tekerjük fel. A bejgliket fektessük tepsibe (ne túl szorosan, mert nőni fog!), kenjük meg vékonyan az elhabart tojással, majd egy órára tegyük hideg helyre. Mielőtt a sütőbe kerül, több helyen szúrjuk át teljesen a tekercseket, hogy a képződő gőzök ne feszítsék majd szét. A sütőt melegítsük 200 Celsius-fokra, tegyük bele a bejglit, s (ezt a hőmérsékletet tartva) 35-40 perc alatt süssük meg. A szeletelés előtt hagyjuk teljesen kihűlni.
Tisztítás után egyszeri ápolást igényel: - étolajas ruhával vagy folyékony méhviasszal vékonyan át kell kenni. Tárolása száraz helyen történjen.
Figyelem, a méretei az egymástól legtávolabb eső pontok között van megadva.
Részletes méretleírás:
- hosszúság belső: 35 cm; - külső: 39 cm
- szélesség belső: 20 cm; - külső: 24 cm
- magasság: - fogóknál: 9 cm; - oldalaknál: 5 cm
- anyagvastagság: 2 cm
- tömeg: 1 kg
Diós bejgli
Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg sima liszt
25 dkg margarin
1 tojás
2 tojás sárgája
1 dl tej
3 evőkanálnyi cukor
2 dkg élesztő
A töltelékhez:
70 dkg darált dió
36 dkg cukor
3,3 dl víz
reszelt citromhéj
szegfűszeg
mazsola
2 dkg vaj
2 evőkanálnyi baracklekvár
A vízből és a cukorból - a citromhéjjal és a szegfűszeggel - főzzünk szirupot. Ha kész, keverjük el benne a diónyi vajat, és vegyük ki belőle a szegfűszeget. A dióhoz adjuk hozzá a mazsolát, öntsünk rá a forró szirupot, dolgozzuk össze a masszát (tegyük bele a baracklekvárt is) és hagyjuk kihűlni. Az élesztőt a tejjel és a 3 evőkanálnyi cukorral futtassuk fel. Az átszitált lisztet dolgozzuk össze az elmorzsolt margarinnal, az elhabart tojásokkal, egy csipet sóval és az élesztős tejjel. A tésztát (pihentetni nem kell) osszuk 4 (négy) egyenlő részre, s az egyes cipókat nyújtsuk téglalap alakúra (kb. A/4-es méretűre). A kihűlt (és ugyancsak kiadagolt) tölteléket kenjük egyenletesen a tésztalapokra. (Arra vigyázzunk, hogy a lap egyik hosszanti oldalán maradjon szabadon annyi tészta, amennyivel a tekercset majd le tudjuk ragasztani). a rövidebb oldalain kicsit hajtsuk vissza a tésztát, majd - a szabadon hagyottal szemközti oldalról kezdve - tekerjük fel. A bejgliket fektessük tepsibe (ne túl szorosan, mert nőni fog!), kenjük meg vékonyan az elhabart tojással, majd egy órára tegyük hideg helyre. Mielőtt a sütőbe kerül, több helyen szúrjuk át teljesen a tekercseket, hogy a képződő gőzök ne feszítsék majd szét. A sütőt melegítsük 200 Celsius-fokra, tegyük bele a bejglit, s (ezt a hőmérsékletet tartva) 35-40 perc alatt süssük meg. A szeletelés előtt hagyjuk teljesen kihűlni.
Paraméterek
Fatermék | |
A termék anyag összetétele: | Tölgyfa |
Hosszúság belső: | 35.00 cm |
Hosszúság külső: | 39.00 cm |
Minimum magasság: | 5.00 cm |
Maximum magasság: | 9.00 cm |
Szélesség belső: | 20.00 cm |
Szélesség külső: | 24.00 cm |
Mosogatógéppel mosható: | Nem |
Értékelések (0)
Írja meg értékelését
Az Ön neve:*
Szöveges értékelése:*
Értékelése:*
Kérjük írja be az ellenőrző kódot az alábbi mezőbe:*