- Főoldal
- Termékcsoportok
- Hámozók - Szeletelők
- Rozsdamentes zöldséggyalu, zöldségszeletelő 5 az 1-ben
Rozsdamentes zöldséggyalu, zöldségszeletelő 5 az 1-ben
Leírás
A rozsdamentes zöldséggyalu, zöldségszeletelő állítható pengével könnyen használható vágóeszköz a zöldségek, gyümölcsök szabályos méretre vágására. Szilikon hatású kemény műanyagból, rozsdamentes acélból és egyedülálló borotvaéles acélpengékből készült. A borotvaéles acélkés (penge), használata mégis 100 %-ig biztonságos a készletben található ujjvédőnek köszönhetően.
1. Tisztítása:
- Első használat előtt és minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Kerüljük a karcosodást okozó szerek és eszközök használatát! Mosogatógépben is mosható, de egyáltalán nem ajánlott.
2. Használata:
- A magyar nyelvű használati utasítás a termék dobozában.
3. Figyelem!
- A rozsdamentes zöldséggyalu, zöldségszeletelő állítható pengével borotva éles, ezért könnyen sérülést okozhat helytelen használata esetén. Gyerekek elől elzárandó.
- A zöldséggyalu, zöldségszeletelő a következő részekből tevődik össze:
1 db gyalupad srégen elhelyezett vágókéssel.
1 db ujjvédő, ami biztonságos védelmet nyújt a kéznek szeletelés közben.
- A többféle feladat ellátására alkalmas (multifunkciós) szeletelő 0-3 mm, 3-6 mm és 6-9 mm vastag szeletek tud vágni zöldségekből, gyümölcsökből. 4,50 és 9 mm-es zsülient (julienne) tud szeletelni.
Részletes méretleírás:
- hosszúság: - munkapad: 32,50 cm; - munkapad fogóvak: 41 cm
- hosszúság: - asztalra, munkafelületre felfekvő kinyitott tartólábakkal: 38 cm
- szélesség: 13,50 cm
- szélesség: - belső munkafelület: 10,50 cm; - állító gombbal együtt: 16,50 cm
- magasság: 4-6 cm; - kinyitott támasztólábakkal: 14 cm
- munkapad vastagsága: 2,80 cm
- tömeg: 0,660 kg
A szeletelőkés hosszúsága: 12 cm
A kézvédő, új-védő méretei:
- hosszúság: 14,50 cm
- szélesség: 13,50 cm
- magasság: 8 cm
- tömeg: 0,085 kg
Uborkasaláta
Hozzávalók:
2,5 kg salátauborka
10 dkg kristálycukor
0,5 dl 10 százalékos ecet
1 kg vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
1 szál torma
3 babérlevél
1 csapott evőkanál mustármag
1 teáskanál koriander
1 teáskanál őrölt fekete bors
- literes üvegenként csipetnyi nátrium - benzoát (befőzési tartósítószer)
Elkészítése:
Az uborkát megtisztítsuk, le is dörzsöljük, majd langyos vízben 30 percig beáztatjuk. Egyetlen homokszemnek sem szabad rajta maradnia. Ismételt öblítés után megszárítjuk. Héjastól legyaluljuk, vagy nagyon keskeny körökre aprítsuk. Hozzávegyítjük a megpucolt, lemosott és vékonyra karikázott vöröshagymát és megsózzuk. Lefedjük, és másnapig állni hagyjuk. A megmaradt sós léhez keverjük az ecetet, a cukrot és 5 dl vizet. Beleszórjuk a fűszereket (a torma, valamint a fokhagyma kivételével) és felforraljuk. Egy-két percnyi főzés után levesszük a tűzről és hagyjuk egy kissé lehűlni. Közben a megtisztított, megmosott és vékonyka hasábokra vágott tormát, a hámozott és forgácsokra vagdalt fokhagymát az üvegekbe dugdossuk, majd ráöntjük a nem túlforró salátalevet. Tetejére szórjuk a tartósítót és légmentesen lekötözzük.
Paraméterek
Gyalu - Szeletelő | |
A termék anyag összetétele: | Műanyag és fém |
Króm-nikkel nemesacél: | Igen |
Rozsdamentes: | Igen |
Mosogatógéppel mosható: | Nem |
A gyerekek hozzáférhetnek: | Szigorúan TILOS |
Élezhető: | Nem kell élezni |
Eltörhet, ha helytelenül használom: | Előfordulhat |
Eltörhet, ha leejtem: | Előfordulhat |
Eltörheti a lábam, ha ráesik: | Nem |
Fémlemezt vagy drótot vághatok vele: | Nem |
Gyerekek elől el kell zárni: | Igen |
Kell élezni: | Nem |
Kell-e ujjvédőt használni: | Igen |
Kell-e zöldség-gyümölcsfogó, ujj-kézvédőt használni: | Igen |
Levághatja az ujjam, ha helytelenül használom: | Előfordulhat |
Nyílt láng érheti: | Szigorúan TILOS |
Szabadon tárolható: | Nem |
Újvédő és kézvédő használata kötelező: | Igen |