Kúpos kézi diótörő és mogyorótörő

Kúpos kézi diótörő és mogyorótörő
Kúpos kézi diótörő és mogyorótörő
Kúpos kézi diótörő és mogyorótörő
Kúpos kézi diótörő és mogyorótörő
Kúpos kézi diótörő és mogyorótörő
Kúpos kézi diótörő és mogyorótörő
kosaras diótörő, rozsdamentes diótörő, kosaras mogyorótörő
Ár:
4.850 Ft
Cikkszám:
PL968418-AMB
Gyártói cikkszám:
96841
Vonalkód:
5904134968418
Súly:
28.50 dkg
Hosszúság:
17.50 cm
Elérhetőség:
12 db
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
14 napos elállási jog
Átlagos értékelés:
Egy Kúpos kézi diótörő és mogyorótörő beszerzése a legjobb választás. Anyaga spiáter (cink-alumínium ötvözet). Ez egy kézi szerszám melynek segítségével könnyen, gyorsan és minimális erőkifejtéssel megtörhetjük a diót, a mogyorót.
Figyelem! - Mandulamagot törni vele nem ajánlatos, mert a mandulának nagyon kemény a csonthéja, és nem a mandulamag fog eltörni hanem a készülékünk.

Részletes méretleírás:
- hosszúság: - kúp+nyél: 17,50 cm
- kúp átmérő: - alsó: 1,50 cm; - felső: 4,40 cm
- tömeg: 0,285 kg

Diós bejgli
 
Hozzávalók:
A tésztához:
 50 dkg sima liszt
 25 dkg margarin
 1 tojás
 2 tojás sárgája
 1 dl tej
 3 evőkanálnyi cukor
 2 dkg élesztő

A töltelékhez:
 70 dkg darált dió
 36 dkg cukor
 3,3 dl víz
 reszelt citromhéj
 szegfűszeg
 mazsola
 2 dkg vaj
 2 evőkanálnyi baracklekvár

Elkészítése:
A vízből és a cukorból - a citromhéjjal és a szegfűszeggel - főzzünk szirupot. Ha kész, keverjük el benne a diónyi vajat, és vegyük ki belőle a szegfűszeget. A dióhoz adjuk hozzá a mazsolát, öntsünk rá a forró szirupot, dolgozzuk össze a masszát (tegyük bele a baracklekvárt is) és hagyjuk kihűlni.
Az élesztőt a tejjel és a 3 evőkanálnyi cukorral futtassuk fel. Az átszitált lisztet dolgozzuk össze az elmorzsolt margarinnal, az elhabart tojásokkal, egy csipet sóval és az élesztős tejjel. A tésztát (pihentetni nem kell) osszuk 4 (négy) egyenlő részre, s az egyes cipókat nyújtsuk téglalap alakúra (kb. A/4-es méretűre).
A kihűlt (és ugyancsak kiadagolt) tölteléket kenjük egyenletesen a tésztalapokra. (Arra vigyázzunk, hogy a lap egyik hosszanti oldalán maradjon szabadon annyi tészta, amennyivel a tekercset majd le tudjuk ragasztani). a rövidebb oldalain kicsit hajtsuk vissza a tésztát, majd - a szabadon hagyottal szemközti oldalról kezdve - tekerjük fel. A bejgliket fektessük tepsibe (ne túl szorosan, mert nőni fog!), kenjük meg vékonyan az elhabart tojással, majd egy órára tegyük hideg helyre. Mielőtt a sütőbe kerül, több helyen szúrjuk át teljesen a tekercseket, hogy a képződő gőzök ne feszítsék majd szét.
A sütőt melegítsük 200 Celsius-fokra, tegyük bele a bejglit, s (ezt a hőmérsékletet tartva) 35-40 perc alatt süssük meg. A szeletelés előtt hagyjuk teljesen kihűlni.
Törő - Préselő
A termék anyag összetétele:Spiáter más néven zamak
Átmérő alsó:1.50 cm
Átmérő felső:4.40 cm
Rozsdamentes:Igen
Mosogatógéppel mosható:Nem
Szín:Fekete

Írja meg értékelését

Az Ön neve:*
Szöveges értékelése:*
Értékelése:*
Kérjük írja be az ellenőrző kódot az alábbi mezőbe:*
captcha

Kiszállítási idő és a szállítási díjak

Megnézett termékek