Kúpos kézi diótörő és mogyorótörő

Fémből készült nyitott csonka-kúp alakú, belül tüskézett magas oldalú szorító-préselő karos szerszám
Fémből készült nyitott csonka-kúp alakú, belül tüskézett magas oldalú szorító-préselő karos szerszám
Kúpos kézi diótörő és mogyorótörő
Kúpos kézi diótörő és mogyorótörő
Kúpos kézi diótörő és mogyorótörő
Kúpos kézi diótörő és mogyorótörő
kosaras diótörő, rozsdamentes diótörő, kosaras mogyorótörő
Ár:
4.650 Ft
Cikkszám:
PL968418-AMB
Gyártói cikkszám:
96841
Vonalkód:
5904134968418
Súly:
28.50 dkg
Hosszúság:
17.50 cm
Elérhetőség:
15 db
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
14 napos elállási jog
Átlagos értékelés:
Egy kúpos kézi diótörő és mogyorótörő beszerzése a legjobb választás. Anyaga spiáter (cink-alumínium ötvözet). Ez egy kézi szerszám melynek segítségével könnyen, gyorsan és minimális erőkifejtéssel megtörhetjük a diót, a mogyorót.
Figyelem! - Mandulamagot törni vele nem ajánlatos, mert a mandulának nagyon kemény a csonthéja, és nem a mandulamag fog eltörni hanem a készülékünk.

Részletes méretleírás:
- hosszúság: - kúp+nyél: 17,50 cm
- kúp átmérő: - alsó: 1,50 cm; - felső: 4,40 cm
- tömeg: 0,285 kg

Diós bejgli
 
Hozzávalók:
A tésztához:
 50 dkg sima liszt
 25 dkg margarin
 1 tojás
 2 tojás sárgája
 1 dl tej
 3 evőkanálnyi cukor
 2 dkg élesztő

A töltelékhez:
 70 dkg darált dió
 36 dkg cukor
 3,3 dl víz
 reszelt citromhéj
 szegfűszeg
 mazsola
 2 dkg vaj
 2 evőkanálnyi baracklekvár

Elkészítése:
A vízből és a cukorból - a citromhéjjal és a szegfűszeggel - főzzünk szirupot. Ha kész, keverjük el benne a diónyi vajat, és vegyük ki belőle a szegfűszeget. A dióhoz adjuk hozzá a mazsolát, öntsünk rá a forró szirupot, dolgozzuk össze a masszát (tegyük bele a baracklekvárt is) és hagyjuk kihűlni.
Az élesztőt a tejjel és a 3 evőkanálnyi cukorral futtassuk fel. Az átszitált lisztet dolgozzuk össze az elmorzsolt margarinnal, az elhabart tojásokkal, egy csipet sóval és az élesztős tejjel. A tésztát (pihentetni nem kell) osszuk 4 (négy) egyenlő részre, s az egyes cipókat nyújtsuk téglalap alakúra (kb. A/4-es méretűre).
A kihűlt (és ugyancsak kiadagolt) tölteléket kenjük egyenletesen a tésztalapokra. (Arra vigyázzunk, hogy a lap egyik hosszanti oldalán maradjon szabadon annyi tészta, amennyivel a tekercset majd le tudjuk ragasztani). a rövidebb oldalain kicsit hajtsuk vissza a tésztát, majd - a szabadon hagyottal szemközti oldalról kezdve - tekerjük fel. A bejgliket fektessük tepsibe (ne túl szorosan, mert nőni fog!), kenjük meg vékonyan az elhabart tojással, majd egy órára tegyük hideg helyre. Mielőtt a sütőbe kerül, több helyen szúrjuk át teljesen a tekercseket, hogy a képződő gőzök ne feszítsék majd szét.
A sütőt melegítsük 200 Celsius-fokra, tegyük bele a bejglit, s (ezt a hőmérsékletet tartva) 35-40 perc alatt süssük meg. A szeletelés előtt hagyjuk teljesen kihűlni.
Törő - Préselő
A termék anyag összetétele:Spiáter más néven zamak
Átmérő alsó:1.50 cm
Átmérő felső:4.40 cm
Rozsdamentes:Igen
Mosogatógéppel mosható:Nem
Szín:Fekete

Írja meg értékelését

Az Ön neve:*
Szöveges értékelése:*
Értékelése:*
Kérjük írja be az ellenőrző kódot az alábbi mezőbe:*
captcha

Kiszállítási idő és a szállítási díjak

Megnézett termékek