- Főoldal
- Termékcsoportok
- Sajtos tallérsütő
- Dió sütőforma nyeles PL
Dió sütőforma nyeles PL
Leírás
Figyelem! - nem elektromos.
Részletes méretleírás:
- átmérő: 15,5 cm
- hosszúság nyéllel: 38 cm
- vastagság összezárva: 2,4 cm; - kinyitva bármelyik oldal: 1,2 cm
- tömeg: 0,840 kg
A forma méretei:
- hosszúság: 3,2 cm
- mélyedés: 1,2 cm
Diócska
Hozzávalók a tésztához:
2 tojás
10 dkg cukor
1 csomag vanília cukor
1 dl olaj
kb. 25-30 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
1 csipet só
Hozzávalók a töltelékhez:
8 dkg vaj
20 dkg darált dió
1 vanília cukor
4 evőkanál porcukor, vagy ízlés szerint
6-7 bő evőkanál baracklekvár
2 teáskanál rumaroma, vagy ízlés szerint
Elkészítése:
A tojásokat a cukrokkal habosra keverjük, amíg megnő a térfogata és világos színű lesz, valamint a cukor teljesen elolvad (kb. 8-10 perc).
Állandó keverés mellett, lassan hozzáadagoljuk az olajt is, végül pedig a sütőporral és sóval elkevert lisztet is hozzáadjuk. Lisztet csak annyit adjunk hozzá, hogy formázható legyen a tészta. Egy elég lágy állagú és olajos lesz a massza, amit enyhén olajos kézzel könnyen formázhatunk.
- Mogyoró nagyságú golyókat formázunk a masszából, majd a forró forma mélyedéseibe téve kisütögetjük a héjakat.
Az új, és először használt sütőformát vékonyan kikenjük olajjal, hogy ne ragadjon bele a sütőbe a tészta (ez a beavatás). Az első sütés után már nem kell kikenni olajjal.
Amíg sül egy adag, addig megformázzuk a következő adagnyi golyókat.
- A krémhez a puha vajat a cukorral habosra keverjük, majd a diót, lekvárt és rumaromát is hozzáadva simára keverjük. Akkor jó a krém, ha jó kenhető az állaga.
- Ha kihűltek a héjak, 1-1 fél diócskát megtöltünk diós krémmel és összeragasztjuk.
- Lehet porcukorba is forgatni a diócskákat vagy csak "natúron" hagyni. Én enyhén megszórtam porcukorral.
- Légmentesen záródó dobozba tároljuk. Minél többet áll, annál finomabb és puhább.
Paraméterek
Sütőeszköz | |
A termék anyag összetétele: | Élelmiszeripari alumínium |
Rozsdamentes: | Igen |
Mosogatógéppel mosható: | Nem |