- Főoldal
- Termékcsoportok
- Sütőedények
- Zenker mély tepsi fedővel 42×34×13 cm
Zenker mély tepsi fedővel 42×34×13 cm
Leírás
A Zenker mély tepsi fedővel 42×34×13 cm anyaga 1 mm vastag fémlemez méretre szabva, alakra préselve kizárva minden nemű illesztést forrasztást vagy hegesztést. A dupla ILAG Basic tapadásmentes bevonattal borított sütőtepsi belseje megóvja a sülteket a leragadástól és az égéstől. +230°C-ig hőálló. Sültek, rakott ételek és sütemények elkészítésére kiválóan alkalmas. Gyakorlatias, formatervezett és vonzó külső. Könnyen tisztítható.
Figyelem! - űrtartalom = az edény színültig töltve!
Részletes méretleírás:
- hosszúság belső: 36 cm; - külső: 40 cm
- szélesség belső: 30 cm; - külső: 34 cm
- magasság belső: 7,5 cm; - külső: 8 cm
- tömeg: 1,185 kg
- űrtartalom: 7,5 liter
Egyben sült töltött csirke
Előkészítése:
- A csirkét megtisztítjuk, a maradék tollszálakat eltávolítjuk. Kívül-belül megsózzuk, és bekenjük a választott fűszerekkel - például borssal, kakukkfűvel és zúzott fokhagymával - ízesített, olvasztott vajjal. Ettől lesz szép fényes, piros és ropogós a bőre, a húsa pedig kellemesen fűszeres. Nem árt, ha sütés előtt egy órát pihentetjük, hogy a fűszerek jobban átjárják a madarat.
A töltelék és töltés:
- A töltött csirke megunhatatlan, többek között azért, mert a töltelék maga számtalan lehet: gombás- tojásos-májas, füstölt tarjás-tejfölös, darált húsos, ricottás - a változatosságoknak csak a képzelet szab határt. A hagyományos változathoz 2 darab zsömlét tejbe áztatunk, majd kicsavarunk, és egy nagyobb tálba helyezzük. 1 fej vöröshagymát meghámozunk, és apró kockákra vágjuk. Ledarálunk 15 dkg csirkemájat, megtisztítjuk, és apróra darabolunk 10 dkg gombát.
- Egy serpenyőben 10 dkg húsos szalonnát pirítunk, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, megdinszteljük, hozzáadjuk a gombát, majd, ha a gomba összeesett, a petrezselymet is, és kb. 5 percig főzzük, majd levesszük a tűzről. Az áztatott és kicsavart zsömlékhez hozzáadunk 2 egész tojást, a gombás keveréket, és a májat. Sózzuk, borsozzuk, jól összekeverjük, majd óvatosan a csirke bőre alá - főleg a combja és a melle alá -, és a hasüregébe töltjük, egy hústűvel lezárjuk. A combokat egy madzaggal felül összekötjük, a maradék tölteléket pedig a combok mellett, a bőr alá töltjük, és ezeket is lezárjuk egy hústűvel.
A sütése:
- A töltött csirkénél két dolognak kell egyszerre megvalósulnia: belül omlósnak, kívül ropogósnak kell lennie, anélkül, hogy kiszáradna. Ezt úgy tudjuk megvalósítani, hogy a betöltött csirkét egy magas falú fedős tepsibe tesszük, és bőségesen megkenjük olvasztott vajjal, és 150 fokon másfél órán át sütjük a fedő alatt. Félidőben egyszer átfordítjuk a csirkét, és meglocsoljuk a saját, fűszeres levével. Másfél óra után levesszük a fedőt, és 200 fokon, újabb fél órán át piros-ropogósra sütjük.
Pihentetés:
- Ahhoz, hogy szépen szeletelhető legyen a csirkénk, nem árt pihentetni, miután elkészült. Ez kb. 20 perc legyen, semmiképp nem több, mert akkor elkezd kiszáradni és kihűlni a sültünk, és melegítve, ugyebár, csak a káposzta jó.
Paraméterek
Tepsi | |
A termék anyag összetétele: | ILAG bevonatos sütőlemez |
Hőálló tartomány maximum: | +230 °C |
Magasság fedővel: | 13.00 cm |
Minimum magasság: | 8.00 cm |
Maximum magasság: | 13.00 cm |
Tapadásmentes: | Igen |
Indukciós: | Igen |
Mikrohullámú sütőbe tehető : | Nem |
Mosogatógéppel mosható: | Nem |
Kemencébe tehető: | Nem |
Sütőbe tehető: | Igen |
Szín: | Fekete |
A fedőt csupaszkézzel megfoghatom: | Nem |
A gyerekek hozzáférhetnek: | Nem |
Edényfogó kesztyű használata kötelező: | Igen |
Eltörheti a lábam, ha ráesik: | Igen |
Forrón csak hőálló felületre helyezhető: | Igen |
Gyerekek elől el kell zárni: | Igen |
Leforrázhatom magam, vagy másokat, ha helytelenül használom: | Igen |
Megégetheti a csupasz kezet: | Igen |