Zenker mély tepsi fedővel 42×34×13 cm

Zenker mély tepsi fedővel 42×34×13 cm
Zenker mély tepsi fedővel 42×34×13 cm
Zenker mély tepsi fedővel 42×34×13 cm
Zenker mély tepsi fedővel 42×34×13 cm
Zenker mély tepsi fedővel 42×34×13 cm
Zenker mély tepsi fedővel 42×34×13 cm
Zenker mély tepsi fedővel 42×34×13 cm
Zenker mély tepsi fedővel 42×34×13 cm
Zenker XXL tepsi, fedeles tepsi, bevonatos nagy tepsi
Ár:
17.990 Ft
Cikkszám:
DE072004-ZEN
Gyártói cikkszám:
7200
Vonalkód:
4044935072004
Súly:
0.77 kg
Ürtartalom:
10 l
Szélesség:
34 cm
Hosszúság:
42 cm
Magasság:
13 cm
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
1 év
Átlagos értékelés:

A Zenker mély tepsi fedővel 42×34×13 cm anyaga 1 mm vastag fémlemez méretre szabva, alakra préselve kizárva minden nemű illesztést forrasztást vagy hegesztést. A dupla ILAG Basic tapadásmentes bevonattal borított sütőtepsi belseje megóvja a sülteket a leragadástól és az égéstől. +230°C-ig hőálló. Sültek, rakott ételek és sütemények elkészítésére kiválóan alkalmas. Gyakorlatias, formatervezett és vonzó külső. Könnyen tisztítható.
Figyelem! - űrtartalom = az edény színültig töltve!

Részletes méretleírás:
- hosszúság belső: 36 cm; - külső: 40 cm
- szélesség belső: 30 cm; - külső: 34 cm
- magasság belső: 7,5 cm; - külső: 8 cm
- tömeg: 1,185 kg
- űrtartalom: 7,5 liter

Egyben sült töltött csirke

Előkészítése:
- A csirkét megtisztítjuk, a maradék tollszálakat eltávolítjuk. Kívül-belül megsózzuk, és bekenjük a választott fűszerekkel - például borssal, kakukkfűvel és zúzott fokhagymával - ízesített, olvasztott vajjal. Ettől lesz szép fényes, piros és ropogós a bőre, a húsa pedig kellemesen fűszeres. Nem árt, ha sütés előtt egy órát pihentetjük, hogy a fűszerek jobban átjárják a madarat.

A töltelék és töltés:
- A töltött csirke megunhatatlan, többek között azért, mert a töltelék maga számtalan lehet: gombás- tojásos-májas, füstölt tarjás-tejfölös, darált húsos, ricottás - a változatosságoknak csak a képzelet szab határt. A hagyományos változathoz 2 darab zsömlét tejbe áztatunk, majd kicsavarunk, és egy nagyobb tálba helyezzük. 1 fej vöröshagymát meghámozunk, és apró kockákra vágjuk. Ledarálunk 15 dkg csirkemájat, megtisztítjuk, és apróra darabolunk 10 dkg gombát.
- Egy serpenyőben 10 dkg húsos szalonnát pirítunk, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, megdinszteljük, hozzáadjuk a gombát, majd, ha a gomba összeesett, a petrezselymet is, és kb. 5 percig főzzük, majd levesszük a tűzről. Az áztatott és kicsavart zsömlékhez hozzáadunk 2 egész tojást, a gombás keveréket, és a májat. Sózzuk, borsozzuk, jól összekeverjük, majd óvatosan a csirke bőre alá - főleg a combja és a melle alá -, és a hasüregébe töltjük, egy hústűvel lezárjuk. A combokat egy madzaggal felül összekötjük, a maradék tölteléket pedig a combok mellett, a bőr alá töltjük, és ezeket is lezárjuk egy hústűvel.

A sütése:
- A töltött csirkénél két dolognak kell egyszerre megvalósulnia: belül omlósnak, kívül ropogósnak kell lennie, anélkül, hogy kiszáradna. Ezt úgy tudjuk megvalósítani, hogy a betöltött csirkét egy magas falú fedős tepsibe tesszük, és bőségesen megkenjük olvasztott vajjal, és 150 fokon másfél órán át sütjük a fedő alatt. Félidőben egyszer átfordítjuk a csirkét, és meglocsoljuk a saját, fűszeres levével. Másfél óra után levesszük a fedőt, és 200 fokon, újabb fél órán át piros-ropogósra sütjük.

Pihentetés:
- Ahhoz, hogy szépen szeletelhető legyen a csirkénk, nem árt pihentetni, miután elkészült. Ez kb. 20 perc legyen, semmiképp nem több, mert akkor elkezd kiszáradni és kihűlni a sültünk, és melegítve, ugyebár, csak a káposzta jó.

Tepsi
A termék anyag összetétele:ILAG bevonatos sütőlemez
Hőálló tartomány maximum:+230 °C
Magasság fedővel:13.00 cm
Minimum magasság:8.00 cm
Maximum magasság:13.00 cm
Tapadásmentes:Igen
Indukciós:Igen
Mikrohullámú sütőbe tehető :Nem
Mosogatógéppel mosható:Nem
Kemencébe tehető:Nem
Sütőbe tehető:Igen
Szín:Fekete

Írja meg értékelését

Az Ön neve:*
Szöveges értékelése:*
Értékelése:*
Kérjük írja be az ellenőrző kódot az alábbi mezőbe:*
captcha

Kiszállítási idő és a szállítási díjak

Megnézett termékek