- Főoldal
- Termékcsoportok
- Sütőedények
- Tapadásmentes fonott kalács sütőforma 38 cm
Tapadásmentes fonott kalács sütőforma 38 cm
Leírás
A tapadásmentes fonott kalács sütőforma 38 cm anyaga 1 mm vastag szénacél lemez méretre szabva, alakra préselve, kizárva minden nemű forrasztást vagy hegesztést. A fonott kalács sütőforma tapadásmentes Xynflon anyaggal kezelt. A Xynflon tapadásmentes felület PTFE (politetrafluoretilén) alapú, rendkívül tartós, első osztályú tapadásgátló tulajdonságokkal rendelkezik. A sütőforma kalács típusú sütemények, töltött fasírtok, hús roládok stb. készítésére kiválóan alkalmas. Minden típusú tűzhely sütőjében, a mikrohullámú sütő és kemence kivételével nagyon jó hatásfokkal vehető igénybe.
Tisztítása: - első használat előtt és minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Mosogatógépben nem mosható.
Figyelem!
- A bevonatos felületet ne tisztítsa drótmosogatóval vagy durva szemű tisztítószerrel, nehogy megsértse a bevonatot. Az odaégett süteményt, ételt ne kaparja éles tárggyal, hanem áztassa be, majd mossa le. Kizárólag fa vagy műanyag eszközöket használjon. Így nem karcolja meg a felületet.
Figyelem!
A sütőformát üresen nem szabad felhevíteni. A forró fonott kalács alakú sütőedény csak a edényfogó kesztyűvel fogható meg, mert a felhevült sütő égési sérülést okoz. Sütés után csak hőálló felületre helyezhető. Amíg nem hűlt le addig nem mosogatható. Ez a sütőeszköz nem gyermekjáték, a gyerekek elől elzárandó.
Részletes méretleírás:
- hosszúság belső alsó: 25 cm; - belső felső: 36 cm
- hosszúság külső alsó: 25,50 cm; - külső felső: 38,50 cm
- szélesség belső alsó: 7 cm; - belső felső: 14 cm
- szélesség külső alsó: 7,20 cm; - külső felső: 16,30 cm
- magasság belső: 5,90 cm; - külső: 6 cm
- tömeg: 0,235 kg
- űrtartalom: 2 liter
Töltött fonott kalács recept
Hozzávalók:
40 dkg rétesliszt
5 dkg porcukor
2 db egész tojás
5 dkg margarin
2 dkg élesztő
- csipetnyi só
A töltelékhez:
15 dkg darált mák
10 dkg mandula
1 dl tej
1 evőkanál citromlé
5 dkg mazsola
Elkészítése:
Az átszitált langyos liszthez hozzáadjuk a porcukrot, a tojást, a sót és összekeverjük. Közben az élesztőt langyos tejben megkelesztjük, majd a liszttel összedolgozzuk. Letakarva, meleg helyen 50-60 percig kelesztjük. Ezután a tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, lazán átgyúrjuk. Körülbelül 2 cm vastagságú téglalap alakúra nyújtjuk. Két szélét 2 cm szélességben párhuzamosan bevágjuk körülbelül a tészta egyharmad részéig. A középső csíkra a tölteléket helyezzük. A tésztacsíkokat úgy hajtjuk rá, mintha fonatot készítenénk, és a kizsírozott tepsibe fektetjük. Az így elkészített tésztát 20 percig pihentetjük. Majd a tetejét- tojássárgájával megkenjük, és vágott mandulával megszórjuk. Előmelegített sütőben, közepes tűzön, körülbelül 45-50 perc alatt szép pirosra sütjük.
Paraméterek
Sütőeszköz | |
A termék anyag összetétele: | Bevonatos sütőlemez |
Hosszúság belső: | 36.00 cm |
Hőálló tartomány maximum: | +230 °C |
Szélesség belső: | 14.00 cm |
Tapadásmentes: | Igen |
Mikrohullámú sütőbe tehető : | Nem |
Mosogatógéppel mosható: | Nem |
Mosógépben mosható: | Nem |
Kemencébe tehető: | Nem |
Sütőbe tehető: | Igen |
Szín: | Szürke |
Edényfogó kesztyű használata kötelező: | Ha forró, akkor igen |
Eltörheti a lábam, ha ráesik: | Ha tele van, előfordulhat |
Fém eszközökkel belenyúlhatok: | Nem |
Fém vágóeszközzel vághatok benne: | Nem |
Forrón csak hőálló felületre helyezhető: | Igen |
Gyerekek elől el kell zárni: | Igen |
Hűtőszekrénybe tehető: | Igen |
Megégetheti a csupasz kezet: | Ha forró, akkor igen |
Nyílt láng érheti: | Nem |
Nyílt lángra tehető: | Nem |
Szabadon tárolható: | Igen |
Színét megváltoztathatja: | Nagyon erős hőhatásra igen |
Üresen felhevíthető: | Nem |