- Főoldal
- Termékcsoportok
- Fa konyhai termékek
- Nyeles sonkaalakú vágódeszka 35×18 cm
Nyeles sonkaalakú vágódeszka 35×18 cm
Leírás
Vásároljon a Nyeles sonkaalakú vágódeszka 35×18 cm kínálatunkból! Feladata, hogy minden szempontból megfeleljen a zöldségek, gyümölcsök, húsok rajta történő darabolásának. Anyaga első osztályú szárított bükkfa. Magyar kisiparos által kézzel és géppel megmunkált egyedi darab, ezért két azonos formátumú termék között minimális, az-az csekély méretkülönbség előfordulhat. Minden használat után forró szódabikarbónás vízzel mossuk el, ha szükséges kefével tisztítsuk meg, majd ezután felfüggesztett állapotban szárítsuk meg. Félévente egyszeri ápolást igényel, étolajas ruhával vékonyan át kell kenni, így megóvjuk a kiszáradástól és attól, hogy elrepedjen. Figyelem, mosogatógépbe nem rakható!
Részletes méretleírás:
- hosszúság nyéllel: 35,50 cm; - nyél nélküli hasznos felület: 24 cm
- szélesség: 15-18,50 cm között
- magasság (vastagság): 2,20 cm
- tömeg: 0,775 kg
Székelyföldi kolbász recept
Hozzávalók:
10 kg. disznóhús
3 kg. nyers szalonna
só, bors, fokhagyma, ízlés szerint
minimális mennyiségű paprika (vagy egyáltalán nem is teszünk)
Elkészítése:
A húst ledaráljuk, a fokhagymát összetörjük és a fűszerekkel együtt összedagasztjuk. Ha kész a keverék, akkor vékony disznóbélbe töltjük. Rúdra tesszük a kolbászokat a szikkadás miatt. Másnap elvisszük füstölni, hideg füstre tesszük. Egy nap füst elég. A paprika hiánya a sütés miatt van. Bármikor, füstölve is süthető, mert a paprika nem lesz keserű benne.
Paraméterek
Fatermék | |
A termék anyag összetétele: | Bükkfa |
Mosogatógéppel mosható: | Nem |