- Főoldal
- Termékcsoportok
- Edények
- Kerámia bevonatos indukciós nyeles serpenyő 28 cm
Kerámia bevonatos indukciós nyeles serpenyő 28 cm
Leírás
A kerámia bevonatos indukciós nyeles serpenyő 28 cm a gáz, elektromos, üvegkerámia, indukciós (gerjesztéses) és fatüzelésű kályhán (tűzhelyen) egyaránt használható. A serpenyő belső felülete kerámia bevonattal, a külső hőálló metál-festékkel kezelt. Az anyaga alumínium ötvözetből kialakított alakzat, ami szilikonhatású műanyag nyéllel van felszerelve. A serpenyő acélbetétes hővezető alja biztosítja a gerjeszthetőséget (indukálhatóság), a fűtő energia egyenletes elosztását és teszi energiatakarékossá.
Figyelem! - A serpenyőbe fém tárgyal belenyúlni, szeletelni, tilos!
Tisztítása: - Első használat előtt és minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Ne használjunk karcolódást okozó szereket, illetve eszközöket. Mosogatógépben nem mosható.
Részletes méretleírás:
- átmérő alsó belső: 21,50 cm; - külső: 22,20 cm
- átmérő alsó külső tűzhelyre felfekvő: 20,20 cm
- átmérő felső belső: 28 cm; - külső: 28,80 cm
- hosszúság nyéllel: 48 cm
- magasság belső: 5,20 cm; - külső: 5,50 cm
- tömege: 0,770 kg
- űrtartalom: 2,45 liter
- űrtartalom = a serpenyő színültig töltve!
Bárányszeletek padlizsánnal
Hozzávalók (6 személyre):
- bárányborda vagy comb 80 dkg
- padlizsán 60 dkg
- füstölt szalonna 10 dkg
- fokhagyma 2 gerezd
- száraz vörös bor 2-3 dl
- olaj 1 evőkanál só
- bors
- petrezselyem
Elkészítése:
A húst megmossuk, szárazra töröljük, gyengén besózzuk. A szalonnát apróra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk, kissé megpirítjuk és erős tűzön hirtelen átforgatjuk benne a húst, majd hozzáöntünk egy kevés bort, mérsékelt tűzön fedő alatt pároljuk, mindig egy kevés borral pótolva az elfőtt levet. Közben elkészítjük a padlizsánt: műanyag vagy fakéssel meghámozzuk, hosszanti irányban vékonyan felszeleteljük, kissé megsózzuk és egy rétegben egy nagyobb deszkára helyezzük, azt megbillentve, hogy a leve lecsoroghasson. Ezt a műveletet nem szabad kihagyni, mert keserű marad a padlizsán. Ezután papírszalvétával megtörölgetjük, bő forró olajban kisütjük, itatóspapírra szedjük. Ha a hús megpuhult hozzáadjuk az elősütött padlizsánt, meghintjük bőven vágott petrezselyemmel, összekeverjük. Köretnek burgonyakrokettet ajánlunk.
Paraméterek
Serpenyő | |
A termék anyag összetétele: | Alumíniumötvözet vasbetéttel |
Átmérő alsó belső: | 21.50 cm |
Átmérő alsó külső: | 22.20 cm |
Átmérő alsó külső, tűzhelyre felfekvő: | 20.20 cm |
Átmérő felső belső: | 28.00 cm |
Átmérő felső külső: | 28.80 cm |
Átmérő+fül vagy nyél: | 48.00 cm |
Magasság belső: | 5.20 cm |
Magasság külső: | 5.50 cm |
Hőálló festékkel kezelt: | Igen |
Kerámiabevonatos: | Igen |
Tapadásmentes: | Igen |
Indukciós: | Igen |
Mikrohullámú sütőbe tehető : | Nem |
Mosogatógéppel mosható: | Nem |
Kemencébe tehető: | Nem |
Sütőbe tehető: | Nem |
Szín: | Zöld |