- Főoldal
- Termékcsoportok
- Sütőedények
- Kapcsos tortaforma 24 cm
Kapcsos tortaforma 24 cm
Leírás
A Kapcsos tortaforma 24 cm -es kerek sütőedény, amely szabályos kör alakot formál a tésztából a sütés folyamán. Anyaga tapadásmentes bevonattal kezelt fém sütőlemez. Rozsdamentes kapcsos zárszerkezete és levehető aljzata van. Figyelem! - fém vágó, vagy szúró eszközzel nem nyúlhatunk a tortaformába, mert megkarcolhatjuk és ezáltal a garanciát is elveszítjük! Minden típusú tűzhely sütőjében nagyon jó hatásfokkal vehető igénybe, kivéve a mikrohullámú sütőt.
Figyelem! - Mikrohullámú sütőbe nem használható, mosogatógépben nem mosható!
Részletes méretleírás:
Tortaforma:
- átmérő belső: 23,50 cm; - külső: 24 cm
- magasság belső: 6,40 cm; - külső: 6,60 cm
- tömeg: - 0,295 kg
- űrtartalom: 2,80 liter
Dió torta
Hozzávalók:
12,5 dkg búzaliszt
8 dkg cukor
1 tojássárgája
1 csipet só
10 dkg hideg vaj
1 tojás, fél dl tejszín
3 evőkanál rum
1 csipet fahéj
10 dkg durvára vágott dió
- liszt a kinyújtáshoz
- vaj a formához
Elkészítése:
A lisztet 3 dkg cukorral, a tojássárgájával, a sóval és 8 dkg vajjal összegyúrjuk. A tésztát 12 órára hűvös helyre tesszük.
A sütőt előmelegítjük 220 fokra, a formát kikenjük. A tésztát kinyújtjuk, és kibéleljük vele a formát. A tészta alját megszurkáljuk, sütőpapírral befedjük, és szárított borsóval megszórjuk. A sütőben 12-15 percig elősütjük, ezután eltávolítjuk róla a papírt és a borsót.
A maradék cukrot elkeverjük a tojással, és a tejszínnel. A maradék vajat felolvasztjuk és a rummal, a fahéjjal, a dióval a tojásos keverékhez adjuk. Elosztjuk a tésztán, majd 35-40 perc alatt készre sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
Paraméterek
Sütőeszköz | |
A termék anyag összetétele: | Bevonatos sütőlemez |
Átmérő belső: | 23.50 cm |
Átmérő külső: | 24.00 cm |
Magasság belső: | 6.40 cm |
Magasság külső: | 6.60 cm |
Tapadásmentes: | Igen |
Mikrohullámú sütőbe tehető : | Nem |
Mosogatógéppel mosható: | Nem |
Kemencébe tehető: | Nem |
Sütőbe tehető: | Igen |