Hagyományos T alakú dugóhúzó

Hagyományos T alakú dugóhúzó 8 cm-es fa markolattal, 7 cm hosszú acél csigavonallal.
Hagyományos T alakú dugóhúzó 8 cm-es fa markolattal, 7 cm hosszú acél csigavonallal.
Hagyományos T alakú dugóhúzó
Hagyományos T alakú dugóhúzó
Hagyományos T alakú dugóhúzó
Hagyományos T alakú dugóhúzó
üvegbontó, üvegnyitó
Ár:
890 Ft
Cikkszám:
HU111266
Vonalkód:
5999559111266
Súly:
2.50 dkg
Szélesség:
8 cm
Hosszúság:
9 cm
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
6 hónap szavatosság
Átlagos értékelés:

Vásároljon a Hagyományos T alakú dugóhúzó kínálatunkból saját részére vagy ajándékba barátainak! A parafa dugóval lezárt borosüvegek kinyitására szolgáló nagyon költséghatékony és kis méretű egyszerű üvegbontó szerkezet. Anyaga krómozott acél és fa. Tisztítása semleges folyékony mosogatószerrel.
Használata: - távolítsuk el a palack nyakára erősített fóliát. Tekerjük bele a dugóba a fémspirált és épségben húzzuk ki a dugóval együtt.

Részletes méretleírás:
- hosszúság: 9 cm; - csigavonal hosszúság: 7 cm
- szélesség: 8 cm
- tömeg: 0,025 kg

A bor!
A borszőlőből egyéb gyümölcsből vagy mézből készülő alkoholtartalmú ital. Mezopotámiából indult el világhódító útjára Európába, Afrikába, majd a 16. században a spanyolok által Amerikába végül Ausztráliába és Új-Zélandra. A szőlőszemekből kipréselt must alkoholos erjedésével készül. Az éves csapadékmennyiség határozza meg a szőlőtermés (és így a bor) mennyiségét, a napsütéses órák száma pedig a cukorfokot. A szőlőt általában szeptember végén szüretelik, az aszú szőlőt később.
A minőségi borok meghatározott termőterületről, úgynevezett „borvidékről” származó szőlőből készülnek. A borvidékek területét jogszabály (Magyarországon a bortörvény) határozza meg. A terület földrajzi neve a földrajzi árujelzők, ezen belül a földrajzi jelzés és az eredet-megjelölés különleges jogi oltalmában részesülhet.
 
Borkészítés!
A szőlő termesztését és bor előállításának legfontosabb szabályait a világ legtöbb országában törvényileg szabályozzák. (Magyarországon a 2004. évi XVIII. törvény és a kapcsolódó rendeletek.)
A leszüretelt szőlőfürtöket összezúzzák, hogy a préselés minél könnyebb legyen. Ez korábban taposással történt. Újabban szőlődarálót vagy bogyózó gépet használnak, főként a vörösbor előállításánál. A szőlő levét, a mustot, préseléssel választják el a szőlő szilárd részeitől. A mustot hordókba töltik, ahol élesztőgombák hatására alkoholos erjedésnek indul. Az erjedés befejeztével a bort átfejtik tiszta hordókba, hogy a hordó alján leülepedett seprőtől elválasszák.
Vörösbor esetén az erjesztés „héjon” történik kádakban vagy különleges vörösborerjesztő acéltartályokban (körfejtéses, Ganimede). Ez alatt a keletkező alkohol hatására a kék-szőlő héjából a színezőanyagok kioldódnak. A préselés az erjedés végén történik meg. Ha a kék-szőlőt nem a héján erjesztik, hanem rögtön préselik vagy rövidebb ideig a héján áztatják, akkor világosabb színű rozé bort kapunk.
A kék-szőlő rövidebb idejű (24-48 óra) héjon áztatásával készítik a siller bort.

Konyhai segédeszköz
A termék anyag összetétele:Bükkfa és rozsdamentes acél
Mosogatógéppel mosható:Nem

Írja meg értékelését

Az Ön neve:*
Szöveges értékelése:*
Értékelése:*
Kérjük írja be az ellenőrző kódot az alábbi mezőbe:*
captcha

Kiszállítási idő és a szállítási díjak

Megnézett termékek