Bornyitó készlet díszdobozban 5 db-os

1 dugóhúzó, 1 dugó, 1 palackgyűrű, 1 borkiöntő és 1 borhőmérő 23×12×4,50 cm-es fa díszdobozban
1 dugóhúzó, 1 dugó, 1 palackgyűrű, 1 borkiöntő és 1 borhőmérő 23×12×4,50 cm-es fa díszdobozban
Bornyitó készlet díszdobozban 5 db-os
Bornyitó készlet díszdobozban 5 db-os
Bornyitó készlet díszdobozban 5 db-os
boros készlet, borbontó készlet
Ár:
8.990 Ft
Cikkszám:
PL510310-AMB
Gyártói cikkszám:
42063
Vonalkód:
5904134510310
Szélesség:
13 cm
Hosszúság:
23 cm
Magasság:
4.50 cm
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
6 hónap szavatosság
Átlagos értékelés:

A Bornyitó készlet díszdobozban 5 db-os minden otthonban hasznos. Krómozott fémötvözetből, kiváló minőségű gumiból és üvegből készült. A 23×13×4,50 cm -es díszdoboz fából van és szivaccsal bélelt. A boros szett tartalmaz 1 db dugóhúzót, 1 db dugót, 1 db palackgyűrűt, 1 db borkiöntőt és 1 db borhőmérőt. Ezekkel az eszközökkel könnyű és gyors a bornyitás, felszolgálás és ezenkívül gyakorlatias a csomagolása is.

A borkészítés:
A szőlő termesztését és bor előállításának legfontosabb szabályait a világ legtöbb országában törvényileg szabályozzák. (Magyarországon a 2004. évi XVIII. törvény és a kapcsolódó rendeletek.)
A leszüretelt szőlőfürtöket összezúzzák, hogy a préselés minél könnyebb legyen. Ez korábban taposással történt. Újabban szőlődarálót vagy bogyózó gépet használnak, főként a vörösbor előállításánál. A szőlő levét, a mustot, préseléssel választják el a szőlő szilárd részeitől. A mustot hordókba töltik, ahol élesztőgombák hatására alkoholos erjedésnek indul. Az erjedés befejeztével a bort átfejtik tiszta hordókba, hogy a hordó alján leülepedett seprőtől elválasszák.
Vörösbor esetén az erjesztés „héjon” történik, kádakban vagy speciális vörösborerjesztő acéltartályokban (körfejtéses, Ganimede, …). Ez alatt a keletkező alkohol hatására a kék szőlő héjából a színezőanyagok kioldódnak. A préselés az erjedés végén történik meg. Ha a kék szőlőt nem a héján erjesztik, hanem rögtön préselik vagy rövidebb ideig a héján áztatják, akkor világosabb színű rozé bort kapunk.
A kék szőlő rövidebb idejű (24-48 óra) héjon áztatásával készítik a siller bort.

Írja meg értékelését

Az Ön neve:*
Szöveges értékelése:*
Értékelése:*
Kérjük írja be az ellenőrző kódot az alábbi mezőbe:*
captcha

Kiszállítási idő és a szállítási díjak

Megnézett termékek