- Főoldal
- Termékcsoportok
- Sütőformák
- Dió sütőforma 25 db-os
Dió sütőforma 25 db-os
Leírás
Részletes méretleírás:
- hosszúság: 7 cm ebből hasznos: 4,5 cm
- szélesség: 4,5 cm ebből hasznos: 3,5 cm
- magasság: 1,5 cm
Diócska recept
Hozzávalók:
Tészta:
30 dkg liszt
1 margarin
10 dkg (darált) dió
10 dkg porcukor
2 evőkanál kakaó
2 csomag vaníliás cukor
Töltelék:
16 dkg puha vaj
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál rum (ez elhagyható)
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit robotgéppel kikeverjük. Először a margarint és a cukrot keverjük fehéredésig, majd a többi hozzávalót is dolgozzuk bele. Az elkészült tésztát töltsük habzsákba és nyomjunk a formába belőle (körülbelül a forma háromnegyedéig töltsük meg).
Amíg sülnek a diócskák (előmelegített légkeveréses sütőben, 180 fokon, kb. 25-30 perc) addig keverjük ki robotgéppel a krémet (jó habosra). Amikor a diócskák kihűltek, akkor a fenti krémmel ragasszuk össze és forgassuk porcukorba. Egy picit lehet, hogy macerásnak tűnik, de megéri, mert nagyon fonom.
Paraméterek
Sütőeszköz | |
A termék anyag összetétele: | Sütőlemez |
Mikrohullámú sütőbe tehető : | Nem |
Mosogatógéppel mosható: | Nem |