- Főoldal
- Termékcsoportok
- Fa konyhai termékek
- Padlizsán vágó fakés
Padlizsán vágó fakés
Padlizsán vágó fakés
vinetevágó fakés, padlizsánkés, vinetekés
Ár:
1.990 Ft
Cikkszám:
RO022134-GYL
Vonalkód:
5944444022134
Gyártó:
Súly:
16.50 dkg
Szélesség:
9 cm
Hosszúság:
34 cm
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
6 hónap szavatosság
Átlagos értékelés:
Leírás
Egy padlizsánvágó fakés, padlizsánkés, vinetekés beszerzése a legjobb választás. Gondosan válogatott, kiváló minőségű bükkfából készült és méhviasszal van kezelve. A padlizsánvágó fakés, padlizsánkés, vinetekés tisztítása csak kézi mosogatással. Langyos csapvízzel, szivaccsal le kell mosni, majd szárazra törölni. Fontos, hogy ne legyen sokáig vízbe és soha ne tegyük mosogató gépbe. Javasolt az időnkénti olívaolajos áttörlés, kizárólag élelmiszerhez engedélyezett olajjal szabad kezelni. Félévente egyszeri ápolást igényel, étolajas ruhával vékonyan át kell kenni, így megóvjuk a kiszáradástól és attól, hogy elrepedjen. Figyelem, mosogatógépbe nem rakható. Forró felületre hosszan tartó ideig, nyílt lángra pedig egyáltalán nem rakható.
Figyelem: - A feltüntetett szélességi és hosszúság méretek, egy-két centiméterrel eltérhetnek, negatív vagy pozitív irányba, ami a tömeget is befolyásolja. Ez a méretkülönbség a gazdaságos anyagfelhasználásból adódik.
Részletes méretleírás:
- hosszúság: - vágófelület: 22 cm; - nyél+vágófelület: 34 cm
- szélesség: - elöl: 9 cm; - markolatnál: 5 cm
- anyagvastagság: 0,97 cm
- tömeg: 0,165 kg
Padlizsánkrém (vinetekrém) erdélyiesen
Hozzávalók:
4 db nagyobb padlizsán (hosszúkás, fényes)
1,5 nagy fej vöröshagyma
2 dl napraforgó olaj, vagy olíva olaj
só, frissen őrölt bors, ízlés szerint
Elkészítése:
A padlizsánokat parázson, vaslapon vagy kerti sütőlapon megsütjük. Fontos! A padlizsánokat nem szurkáljuk meg, hanem minél magasabb hőfokon sütjük, és közben forgatjuk. Amikor minden oldala megpuhult, levesszük, egy tálba helyezzük és hagyjuk kihűlni, majd lepucoljuk a héját. A megpucolt padlizsánokat egy enyhén döntött vágódeszkára helyezzük és hagyjuk, hogy jól folyón ki a leve. Ez azért kell, hogy ne legyen a krémünk keserű. A megpucolt padlizsánokat fakéssel nagyon finomra (fémmel nem szabad érintkezzen, mert megbarnul) összeaprítjuk, és egy tálba tesszük, sózzuk, borsózzuk, majd összekeverjük a minél apróbbra vágott vöröshagymával. Folyamatos kevergetés mellett mintha majonézt készítenénk, hozzáadagoljuk az étolajat és addig keverjük, míg fel nem veszi az étolajat. Amikor már szép könnyű, habos a krém, akkor van készen. Ezután hűtőbe tesszük, és hagyjuk összeérni. Paradicsomkarikákkal díszítjük, és pirított kenyérrel fogyasztjuk.
Figyelem! - Nagyon fontos, hogy hirtelen kell megsütni a padlizsánokat, és nem szabad túlsütni, mert barna és keserű lesz. A füstös ízét így is megkapja.
Figyelem: - A feltüntetett szélességi és hosszúság méretek, egy-két centiméterrel eltérhetnek, negatív vagy pozitív irányba, ami a tömeget is befolyásolja. Ez a méretkülönbség a gazdaságos anyagfelhasználásból adódik.
Részletes méretleírás:
- hosszúság: - vágófelület: 22 cm; - nyél+vágófelület: 34 cm
- szélesség: - elöl: 9 cm; - markolatnál: 5 cm
- anyagvastagság: 0,97 cm
- tömeg: 0,165 kg
Padlizsánkrém (vinetekrém) erdélyiesen
Hozzávalók:
4 db nagyobb padlizsán (hosszúkás, fényes)
1,5 nagy fej vöröshagyma
2 dl napraforgó olaj, vagy olíva olaj
só, frissen őrölt bors, ízlés szerint
Elkészítése:
A padlizsánokat parázson, vaslapon vagy kerti sütőlapon megsütjük. Fontos! A padlizsánokat nem szurkáljuk meg, hanem minél magasabb hőfokon sütjük, és közben forgatjuk. Amikor minden oldala megpuhult, levesszük, egy tálba helyezzük és hagyjuk kihűlni, majd lepucoljuk a héját. A megpucolt padlizsánokat egy enyhén döntött vágódeszkára helyezzük és hagyjuk, hogy jól folyón ki a leve. Ez azért kell, hogy ne legyen a krémünk keserű. A megpucolt padlizsánokat fakéssel nagyon finomra (fémmel nem szabad érintkezzen, mert megbarnul) összeaprítjuk, és egy tálba tesszük, sózzuk, borsózzuk, majd összekeverjük a minél apróbbra vágott vöröshagymával. Folyamatos kevergetés mellett mintha majonézt készítenénk, hozzáadagoljuk az étolajat és addig keverjük, míg fel nem veszi az étolajat. Amikor már szép könnyű, habos a krém, akkor van készen. Ezután hűtőbe tesszük, és hagyjuk összeérni. Paradicsomkarikákkal díszítjük, és pirított kenyérrel fogyasztjuk.
Figyelem! - Nagyon fontos, hogy hirtelen kell megsütni a padlizsánokat, és nem szabad túlsütni, mert barna és keserű lesz. A füstös ízét így is megkapja.
Paraméterek
Vágóeszköz | |
A termék anyag összetétele: | Bükkfa méhviasszal átitatva |
Hosszúság fülekkel vagy nyéllel: | 34.00 cm |
Mikrohullámú sütőbe tehető : | Nem |
Mosogatógéppel mosható: | Nem |
Mosógépben mosható: | Nem |
Kemencébe tehető: | Nem |
Sütőbe tehető: | Nem |
A gyerekek hozzáférhetnek: | Szülői felügyelet nélkül nem |
Élezhető: | Nem |
Elhasadhat: | Helytelen használatkor igen |
Eltörhet, ha leejtem: | Nem |
Elvághatja a kezet: | Nem |
Gyerekek elől el kell zárni: | Nem árt, ha el van zárva |
Kell élezni: | Nem |
Megpenészedhet: | Helytelen tároláskor igen |
Nyílt láng érheti: | Szigorúan TILOS |
Nyílt lángra tehető: | Szigorúan TILOS |
Szabadon tárolható: | Igen |
Értékelések (0)
Írja meg értékelését
Az Ön neve:*
Szöveges értékelése:*
Értékelése:*
Kérjük írja be az ellenőrző kódot az alábbi mezőbe:*