- Főoldal
- Termékcsoportok
- Konyhai segédeszközök
- Derelyevágó Geor
Derelyevágó Geor
Leírás
A derelyevágó Geor a derelye tészta felvágására használható vágóeszköz. A derelyevágó a sósrúd kivágására is kiváló, de akár eperlevél tésztát is készíthetünk vele. Anyaga rozsdamentes nemesacél a tartó oszlop és vágókorong, műanyag a markolata. Tisztítása semleges folyékony mosogatószerrel! Kerülje a karcolódást okozó szerek és eszközök használatát! Mosogatógépbe mosható, de nem ajánlott!
Részletes méretleírás:
- hosszúság markolat+vágókorong: 19 cm
- átmérő: - vágókorong: 5 cm; - markolat: 2,60 cm
- tömeg: 0,050 kg
SAJTOS RÚD
Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg margarin
20 dkg sajt, lehetőleg trappistaféle
3 dkg élesztő
0,50 dl tej
1 kávéskanál cukor
1 db tojás
1 pohár tejföl
- só ízlés szerint
A kenéshez:
1 db tojás
A tetejére:
10 dkg sajt
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a meglangyosított tejjel, 2 evőkanál liszttel és a cukorral. A maradék lisztet a margarinnal egy tálban elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk az élesztős tejet, a tojást, a tejfölt végül a lereszelt sajtot, és tésztát gyúrunk belőle. Ha összeállt úgy, hogy elválik az edény faláról, hűtőbe tesszük, és kb. 40 percig pihentetjük. A tésztát lisztezett deszkára tesszük, és vékonyra nyújtjuk, majd a tepsibe helyezzük. A sajtós rúdszaggató ráccsal kivágjuk, a tetejét tojással megkenjük, és 10 percig pihentetjük. A maradék sajtot lereszeljük, ezzel megszórjuk, és 180 fokon kb. 20-25 perc alatt aranysárgára sütjük.
Paraméterek
Konyhai segédeszköz | |
A termék anyag összetétele: | Rozsdamentes acél és műanyag |
Átmérő: | 5.00 cm |
Hosszúság fülekkel vagy nyéllel: | 19.00 cm |
Egy késes: | Igen |
Rozsdamentes: | Igen |
Mosogatógéppel mosható: | Nem |
Szín: | Fehér |