Zománcozott zsírosbödön, vindő 2 literes

Zománcozott zsírosbödön, vindő 2 literes
Zománcozott zsírosbödön, vindő 2 literes
Zománcozott zsírosbödön, vindő 2 literes
Zománcozott zsírosbödön, vindő 2 literes
Zománcozott zsírosbödön, vindő 2 literes
Zománcozott zsírosbödön, vindő 2 literes
zsírtároló bödön, zsírtartó edény
Ár:
6.650 Ft
Cikkszám:
HU715022-BB
Vonalkód:
5998666715022
Súly:
0.57 kg
Ürtartalom:
2 l
Magasság:
22 cm
Elérhetőség:
3 db
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
1 év
Átlagos értékelés:

A zománcozott zsírosbödön, vindő 2 literes anyaga 1 mm -es zománcozott acéllemez. A zsír tárolására használható fülekkel és fedővel ellátott alul széles, felfelé szűkülő kúpos edény. A zsírosbödön a disznóvágás nélkülözhetetlen kelléke!
Tisztítása: - első használat előtt és minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Ne használjunk karcolódást okozó szereket, illetve eszközöket. Mosogatógépbe is mosható, amennyiben fejjel lefele befér, de nem tisztítja ki rendesen mivel szűk a zsírosbödön bemeneti nyílása és tág az alja!

Részletes méretleírás:
- átmérő alsó belső: 13,50 cm; - alsó külső: 14,50 cm
- átmérő felső belső:10,10 cm; - felső külső: 11,20 cm
- átmérő fülekkel: 18,60 cm
- magasság belső: 18,50 cm; - külső: 19 cm; - fedővel: 22 cm
- tömege fedővel: 0,570 kg; - fedő nélkül: 0,500 kg
- űrmértéke: 2 liter

Erdélyi májas hurka

Hozzávalók:
 20 dkg rizs
 20 dkg vöröshagyma
 50 dkg tokaszalonna
 10 dkg zsír
 10 dkg mazsola
   1 sertésmáj
   1 sertéstüdő
   1 szív és 1 vese
   1 szelet körbevágott kenyér
   6 db közepes nagyságú, savanykás, borízű alma
   1 teáskanál pástétomfűszer
   1 teáskanál pirospaprika
   1 teáskanál törött fekete bors (fele mennyiségben is lehet készíteni)
 - ízlés szerint só (6-8 dkg)

Elkészítése:
Az összes húsfélét és szalonnát (a máj kivételével) sós vízben puhára főzzük, majd levétől lecsöpögtetjük és ledaráljuk. A májat nyersen hozzádaráljuk. A kenyeret egészen apróra vagdaljuk, és úgy adjuk a masszához. Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk és lereszeljük, a mazsolát ledaráljuk. A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk vagy megreszeljük, és a zsíron üvegesre fonnyasztjuk. A megmosott rizst megfőzzük, ezután hideg vízzel leöblítjük. Végül az egészet összekeverjük a fűszerekkel, és annyi húslevet adunk hozzá, hogy lágy masszát kapjunk. Ezt a masszát lazán betöltjük a hurkabélbe, és szorosan elkötjük, hogy a töltelék ki ne folyjon belőle. 20-25 percig abáljuk, majd hideg vízbe téve lehűtjük, és deszkán lecsepegtetjük. Fogyasztásig hideg helyen tároljuk.

Edény
A termék anyag összetétele:Zománcozott acéllemez
Átmérő alsó belső:13.50 cm
Átmérő alsó külső:14.50 cm
Átmérő felső belső:10.10 cm
Átmérő felső külső:11.20 cm
Átmérő füllekkel:18.60 cm
Magasság belső:18.50 cm
Magasság külső:19.00 cm
Magasság fedővel:22.00 cm
Zománcozott:Igen
Mércézett:Nem
Mikrohullámú sütőbe tehető :Nem
Mosogatógéppel mosható:Igen
Sütőbe tehető:Igen
Szín:Piros

Írja meg értékelését

Az Ön neve:*
Szöveges értékelése:*
Értékelése:*
Kérjük írja be az ellenőrző kódot az alábbi mezőbe:*
captcha

Kiszállítási idő és a szállítási díjak