- Főoldal
- Termékcsoportok
- Edények
- Gránitbevonatos indukciós serpenyő üvegfedővel 24 cm
Gránitbevonatos indukciós serpenyő üvegfedővel 24 cm
Leírás
Figyelem! - űrtartalom = a serpenyő színültig töltve!
Részletes méretleírás:
- átmérő alsó belső: 18,3 cm; - felső belső: 24 cm
- átmérő alsó külső: 18,7 cm; - felső külső: 25 cm; - kiöntőknél: 26,3 cm
- hosszúság nyéllel: 44,5 cm
- magasság belső: 6,5 cm; - külső: 7,2 cm
- magasság fedővel: 16,5 cm
- tömeg fedővel: 1,800 kg; - fedő nélkül: 0,980 kg
- űrtartalom: 3,8 liter
Pirított krumpli
Hozzávalók:
1 kg hámozott krumpli
1 dl olaj
só, ízlés szerint
esetleg fokhagyma
Elkészítése:
A hámozott krumplit két-három nagy, vastag szeletre, darabra vágjuk, feltesszük főni sós vízben, egy lábasban. Mialatt fő egy tepsibe olajt öntünk, és 220 fokos sütőben felforrósítjuk. 15 perc múlva leöntjük a krumpliról a vizet, fedőt teszünk a lábosra, a fedőt lefogjuk és a lábost erős, határozott mozdulatokkal néhányszor megrázzuk. Így a krumplik külső főtt része kissé összeroncsolódik (ez fog majd ropogósra sülni). A felforrósodott olajba kanállal belerakjuk a főtt krumplit, megsózzuk és meglocsoljuk olajjal. Betoljuk a sütőbe. Amikor az alsó része megpirult, félidőben egyenként megforgatjuk és a másik felét is megpirítjuk. Kb. 20-30 perc a sütési idő (ez sütőfüggő lehet). A piruló krumpli közé lehet dobni néhány gerezd, klopfolóval szétütött-nyomott fokhagymát is, akkor pikánsabb lesz. Szórhatunk rá rozmaringot, ez is változatossá teszi az ízét, más fűszerek is szóba jöhetnek.
Paraméterek
Serpenyő | |
Anyag összetétele: | Alumíniumötvözet gránitbevonat |
Átmérő alsó belső: | 18.30 cm |
Átmérő alsó külső: | 18.70 cm |
Átmérő felső belső: | 24.00 cm |
Átmérő felső külső: | 25.00 cm |
Hosszúság fülekkel vagy nyéllel: | 44.50 cm |
Magasság belső: | 6.50 cm |
Magasság külső: | 7.20 cm |
Magasság fedővel: | 16.50 cm |
Gránitbevonatos: | Igen |
Indukciós: | Igen |
Mércézett: | Nem |
Mikrohullámú sütőbe tehető : | Nem |
Mosogatógépbe mosható: | Igen |
Szín: | Barna |