- Főoldal
- Termékcsoportok
- Süteménykiszúrók - Süteményszaggatók
- Süteményrácsozó, tésztarácsozó henger 12×19 cm
Süteményrácsozó, tésztarácsozó henger 12×19 cm
Leírás
A süteményrácsozó, tésztarácsozó henger 12×19 cm remek segítőtársa a cukrászoknak, pékeknek, ami tökéletes rácsokat vág a tésztára. Segítségével pofonegyszerűen készíthetünk almás, barackos, meggyes rácsost a konyhánkban. A süteményrácsozó, tésztarácsozó anyag összetétel szilikon alapanyagú kemény bakelit. Tisztítása semleges folyékony mosogatószerrel történjen. Kerüljük a karcosodást okozó szerek és eszközök használatát! Mosogatógépben is mosható, de nem ajánlott.
Részletes méretleírás:
Hosszúság:
- henger: 11 cm
- henger munkafelület: 10 cm
- henger+tartószerkezet: 12 cm
- henger+markolat: 19 cm
- markolat: 12 cm
- henger átmérő: 4 cm
- tömeg: 0,090 kg
Almás, mogyorókrémes rácsos recept
Hozzávalók:
A tésztához:
1/2 kg finomliszt
2,5 dl tej
1 tojás
2 dkg élesztő
2 kiskanál só
1 mókás-kanál cukor
1 fagyasztott vaj (25 dkg)
A tetejére:
1 felvert tojás
A töltelékhez:
3 db párolt alma
- mogyorókrém
Elkészítése:
Az élesztőt a cukorral, kevés langyos tejen felfuttatjuk, majd a liszttel, sóval, tejjel összedolgozzuk. Cipót formálunk a tésztából, majd téglalap alakúra kinyújtjuk. Egy reszelővel a fagyos vajat ráreszeljük és feltekerjük. Kinyújtjuk, háromszor hajtogatjuk 20 percenként. Utolsó hajtogatás után fél cm vastag lapot nyújtunk. 2/3 része lesz az alja. Ebből 6-7 cm-es lapokat szabunk. Közepére párolt, fűszeres almát teszünk. A többire mogyorókrémet kenünk. A megmaradt részt jó vékonyra nyújtjuk és rácsozóval lehengereljük és megfelelő nagyságú darabokat vágunk a töltelék befedésére. Rátesszük a rácsos tésztát a töltelékre és a széleit jól összenyomkodjuk, akár előtte vízzel is lekenhetjük, hogy jobban összetapadjon. A süteményt sütőpapírral fedett tepsire tesszük, és felvert tojással lekenjük. 180 fokra melegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. Tálaláskor porcukorral megszórhatjuk.