Műanyag ételhordó 4 részes Z

4 db egyforma méretű kerek edény és fedőből álló együttes, ami összecsatolható egy hordózható füllel
4 db egyforma méretű kerek edény és fedőből álló együttes, ami összecsatolható egy hordózható füllel
4 db egyforma méretű kerek edény és fedőből álló együttes, ami összecsatolható egy hordózható füllel
4 db egyforma méretű kerek edény és fedőből álló együttes, ami összecsatolható egy hordózható füllel
4 db egyforma méretű kerek edény és fedőből álló együttes, ami összecsatolható egy hordózható füllel
4 db egyforma méretű kerek edény és fedőből álló együttes, ami összecsatolható egy hordózható füllel
Műanyag ételhordó 4 részes Z
ételhordó doboz, mikrózható ételhordó, kerek ételhordó, ételtároló doboz
Ár:
1.950 Ft
Cikkszám:
HU101409-Z
Súly:
38.50 dkg
Ürtartalom:
4.80 l
Magasság:
30 cm
Elérhetőség:
Nem rendelhető
Szállítási idő:
Beszállító vagy gyártó függő
Garancia:
6 hónap szavatosság
Átlagos értékelés:
Egy Műanyag ételhordó 4 részes Z beszerzése a legjobb választás. 4 edényből áll, melyek űrtartalma egyenként 1,20 liter. Mindegyik edényhez fedő is tartozik. Az edények könnyedén összecsatolhatóak egy ételhordó füllel. Fagyasztóba tehető, mikrohullámú sütőben használható, mosogatógépben mosható. Anyaga első osztályú szilikonalapú műanyag (Polisztirol).
Tisztítása: - hagyományos módon, semleges folyékony mosogatószerrel, vagy mosogatógéppel. Kerülje a karcosodást okozó szerek és eszközök használatát!

Részletes méretleírás:
- átmérő belső: 15 cm; - külső peremmel: 17 cm; - füllel: 19 cm
- magasság belső: 6,80 cm; - külső: 7,20 cm; - fedővel: 7,30 cm
- anyagvastagsága: 0,20 cm
- tömeg: 0,090 kg
- űrtartalom edényenként: 1,20 liter

Ételhordó összerakva:
- magasság: 30 cm; - fogóval: 37 cm
- tömeg: 0,385 kg
- űrtartalom összerakva: 4,80 liter

Bajai halászlé

A magyar köztudatban az él, hogy Baja, a halászlé fővárosa. Ez nem véletlen, hiszen itt évszázadokig a Dunából, a hajózásból és a halászatból éltek az emberek. Fő táplálékuk természetesen a hal volt.
Egy főre fél kiló halat számítunk, elsősorban pontyot, utána egy kis csukát, esetleg harcsát és még fehér halat is. 1 kg halhoz egy nagy fej vöröshagymát, egy púpozott evőkanál őrölt paprikát, 1 liter vizet (hogy a hal ússzon) és még két-három decit a főzéshez - mert ez úgyis elpárolog. A halászlé úgy készül, hogy az évszaknak megfelelően "csöves" zöld erős paprika, egy paradicsom, friss csemegepaprika. legalább két órával a főzés előtt besózott, beirdalt véres halat a finomra aprított hagymával, az erős paprikával a körte alakú rézbográcsba teszik, az arányoknak megfelelő hideg vízzel felöntik és erős tűz fölött főzik. Amikor már forr a halászlé és a "habját felvetette", rászórják a jó minőségű őrölt pirospaprikát. Nagyon kevés bort is öntenek bele, hogy a halhús ne főjön szét. Körülbelül fél óra erős főzés után, amikor a paprika szétfőtt, elkészült a halászlé. Ez alatt az idő alatt úgynevezett gyufatésztát készítenek (főznek).  Tálaláskor a halat és a tésztát külön tálba teszik. A halászlé elfogyasztása után pedig mindenféleképpen bort illik inni.

Hozzávalók:
 1 db 5 kg feletti ponty
 1 kis méretű csuka
 1 kis méretű harcsa
 1 kis méretű édesvízi akármilyen fehér hal
 - minden 5 kg halhoz 1 kg makói hagyma (tíz kilogramm halhoz kettő kilogramm hagyma és így tovább)
 - házi pirospaprika (szegedi vagy kalocsai)
 - só, ízlés szerint
 - annyi liter víz ahány kiló a halhús

Elkészítése:
Jó halászlét csak nagy halból lehet főzni. A zöldpaprika és paradicsom időszakos jellege, romlandósága miatt nem alkotórésze a halászlének (a halászok tarisznyájában ez nem volt, régen nem voltak bevásárlóközpontok, ahol ezeket télen is megvehették volna), egyébként is ezek a lecsó alkatrészei. A halat megpucoljuk, a tükörpontyot halpucolóval vagy lécre szegelt 2 - 3 db söröskupak érdes felével, a pikkelyes pontyot (ez az igazi!) Filéző késsel, az utolsó farki pikkely alatt benyúlva oldal irányban mozgatva a test mellett elvágjuk a pikkelytokokat (nem kell tőle megijedni, elég egyszerű), és leemeljük a kabátját. A hal bőre mindkét esetben a halon marad. A halat belezzük ki, az ikrát tegyük tejbe, a májat (vigyázzunk az epehólyagra) külön rakjuk. A hal fejét levágjuk, a halat kifilézzük. A kopoltyú, a szem, a keserű-fog nem maradhat a halban. A halfőző bogrács (edény) aljába rakjuk a fölkarikázott jó makói hagymát (a talaj adottságai miatt jobb ízű a makói hagyma), majd a fejet (nem árt, ha pluszba veszünk még vagy 3 - 4 darabot), úszókat és a csontot. Felöntjük a megfelelő mennyiségű vízzel, és kb. 5-6 órát lassú tűzön főzzük, míg a fej, a csontok teljesen szét nem esnek. Ahogy Matula bácsi is mondta: a halászlé akkor jó, ha ragad a gőze. Főzés vége előtt félórával csak az elpárolgott vizet pótoljuk. Ezután átpasszírozzuk (régen ezt nem csinálták, mivel a csont úgyis a bogrács aljában gyűlt össze). Ezután vizet beletölteni tilos. Az alaplevet kiforraljuk, belerakjuk az édes-nemes házi paprikát (a bolti nem jó, mivel abba a csumát és a penészes paprikákat is beledarálták), olyan mennyiségben, hogy az alap lé szép piros színű legyen. Ezután belerakjuk az előzőleg besózott haldarabokat (nem irdaljuk, mivel a nagy pontyban a szálka is nagy, meg különben is nem sült keszeget készítünk), a belsőséget, és 10 percig főzzük. Kóstolás után sózzuk még, ha kell. A jó halászlé egyszer melegítve az igazi. Az erős paprikát tálaláskor kínáljuk hozzá.
Ételhordó edény
A termék anyag összetétele:Polisztirol
Átmérő belső:15.00 cm
Átmérő külső:17.00 cm
Átmérő legnagyobb:19.00 cm
Magasság belső:6.80 cm
Magasság külső:7.20 cm
Magasság fedővel:7.30 cm
Mércézett:Nem
Mikrohullámú sütőbe tehető :Igen
Mosogatógéppel mosható:Igen
Szín:Fehér - Zöld

Írja meg értékelését

Az Ön neve:*
Szöveges értékelése:*
Értékelése:*
Kérjük írja be az ellenőrző kódot az alábbi mezőbe:*
captcha

Kiszállítási idő és a szállítási díjak

Megnézett termékek