- Főoldal
- Termékcsoportok
- Teafőzők - Vízforralók
- Levesszűrő, teaszűrő 12D
Levesszűrő, teaszűrő 12D
Leírás
Részletes méretleírás:
- átmérő: 12 cm, - nyéllel együtt: 28 cm
- magasság: 6 cm
- tömeg: 0,10 kg
Húsgombóc leves
Hozzávalók a leveshez:
400 g levesnek való csontos marhahús
1 db petrezselyemgyökér
120 g reszelt sárgarépa
1 db kisebb hagyma
1 db paradicsom
2 db burgonya
1 bögre zöldborsó
1/2 paprika
3 db babérlevél
só, ízlés szerint
őrölt fekete bors, ízlés szerint
Hozzávalók a húsgombóchoz:
400 g darált marhahús
1/2 bögre rizs
1 tojás
só, ízlés szerint
őrölt fekete bors, ízlés szerint
Elkészítése:
Tegyük fel hideg vízben főni a marhahúst (kb. 2,5 l víz). Amikor felfőtt szedjük le a habját, majd főzzük a csontokat, 1 órát lassú tűzön. Tisztítsuk meg, majd szeleteljük fel a petrezselyemgyökeret, a répát reszeljük le és tegyük a zöldségeket a levesbe, a babérlevéllel együtt, fűszerezzük. Főzzük 20-30 percet.
Készítsük el a húsgombócokat: Tegyük a rizst egy kisebb edénybe, öntsünk rá hideg vizet, tegyünk bele sót, majd főzzük nagyjából 10 percet, majd tegyük szűrőbe, mossuk le hideg vízzel és hagyjuk kihűlni. A darált húst tegyük egy tálba, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, keverjük hozzá a kihűlt rizst és a tojást, fűszerezzük. Vizes kézzel készítsünk gombócokat belőle. Amikor a leves elkészül, vegyük ki a csontokat belőle. Tisztítsuk meg a burgonyát, vágjuk kockára, majd tegyük a levesbe. Vágjuk fel a paradicsomot is kisebb darabokra és a zöldborsóval együtt tegyük a levesbe. A paprikát vágjuk vékony csíkokra és azt is tegyük a levesbe. Főzzük a levest lassú tűzön 10 percig, majd tegyük bele a gombócokat. Főzzük a gombócokkal együtt is 10 percet, majd vegyük le a tűzhelyről és már kínálhatjuk is.
Paraméterek
Szűrő | |
A termék anyag összetétele: | Fonott drótháló és fémváz |
Átmérő: | 12.00 cm |
Mosogatógéppel mosható: | Igen |