- Főoldal
- Termékcsoportok
- Teafőzők - Vízforralók
- Levesszűrő, teaszűrő műanyagbetétes nyéllel 16D
Levesszűrő, teaszűrő műanyagbetétes nyéllel 16D
Levesszűrő, teaszűrő műanyagbetétes nyéllel 16D
hagyományos levesszűrő
Ár:
3.450 Ft
Cikkszám:
CZ071383-BLX
Vonalkód:
8594020071383
Gyártó:
Súly:
15.50 dkg
Hosszúság:
33 cm
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
6 hónap szavatosság
Átlagos értékelés:
Leírás
Egy Levesszűrő, teaszűrő műanyagbetétes nyéllel 16 cm beszerzése a legjobb választás. Anyaga rozsdamentes fém fogantyú műanyagbetéttel, rozsdamentes apró-szövésű acélhálóval.
Részletes méretleírás:
- átmérő: 15,5 cm
- nyél hosszúság: 16 cm; - nyél +szűrő: 33 cm
- tömeg: 0,150 kg
Csigatészta
Hozzávalók:
fél liter liszt
5-10 egész tojás nagyságtól és liszttől függően
1 kiskanál só
Elkészítése:
A lisztet a nyújtódeszkára szitáljuk, közepébe fészket túrunk, ebbe törjük a tojásokat, rászórjuk a sót. Minél tojásosabb a levesbe való tészta, annál jobb, ezért lehetőleg kerüljük a vízzel szaporítást. És még egy ok, minél tojásosabb, annál szebben tapad össze sodrásnál, és ezzel sok bosszúság elkerülhető. A tojásokkal a lisztet össze kell gyúrni jó alaposan, hogy a tészta szép sima legyen és olyan keménységű, amit nyújtófával kissé nehéz, de még el lehet nyújtani. Fél liter lisztből kétlevélnyi lesz. A meggyúrt tésztát kettéosztjuk, egyiket letakarva félretesszük, amíg a másikat kinyújtjuk szép vékony levélbe. A csigakészítésnél gyorsan kell járni a kéznek, mert rendkívül hamar kiszárad a tészta és akkor lehetetlen csigának sodorni belőle. Az egész kinyújtott levél tésztát nyújtó deszkára terítsük ki, és vagdaljuk fel kockákba derelyeszaggatóval, vagy pizza szeletelővel. Ha apró csigát akarunk készíteni kisebb kockákra, szabjuk fel a tésztát (1-1,5 cm), ha kevesebb az idő e nehéz és szaporátlan munkához nagyobb kockákba is lehet vagdalni (1,5-2,5 cm). Ez utóbbi a szaporább, de lakodalmakon az előbbinek van nagyobb becsülete.
- A csigacsinálás tulajdonképpen most kezdődik. Kell hozzá egy csigaborda (egy rovátkolt falap) és egy sodrópálca, ami a vége felé vékonyodik, de elég erős legyen, mert nagy nyomást kell elbírnia. Ha megvan minden, a bordára tegyünk egy kockatésztát és azt a szegletnél kezdve, sodorjuk a fapálca végére, de egyúttal nyomjuk jól a bordához a tésztás pálcát, mert csak így lesz a tészta szép recés, csak így ragad össze és csak így alakul szép kis csigaformába. - A kész csigácskát a sodrás mozdulatával pöccintsük a gyűjtőtálba, vagy a sodróasztal közepére. Ha jó a tésztánk, a csiga könnyedén leugrik a pálcikáról, mégse ragad össze a többivel!
Egy gyors, ügyes kezű asszony egy óra alatt gond nélkül el tud készíteni egy nagyobb család számára elegendő levesbe való tésztát. Becsüljük meg, mert a tarhonyával és csipetkével együtt ez is hungarikum a tészták közt! Vidéken egy tyúkhúsleves elképzelhetetlen csigatészta nélkül még ma is!
Részletes méretleírás:
- átmérő: 15,5 cm
- nyél hosszúság: 16 cm; - nyél +szűrő: 33 cm
- tömeg: 0,150 kg
Csigatészta
Hozzávalók:
fél liter liszt
5-10 egész tojás nagyságtól és liszttől függően
1 kiskanál só
Elkészítése:
A lisztet a nyújtódeszkára szitáljuk, közepébe fészket túrunk, ebbe törjük a tojásokat, rászórjuk a sót. Minél tojásosabb a levesbe való tészta, annál jobb, ezért lehetőleg kerüljük a vízzel szaporítást. És még egy ok, minél tojásosabb, annál szebben tapad össze sodrásnál, és ezzel sok bosszúság elkerülhető. A tojásokkal a lisztet össze kell gyúrni jó alaposan, hogy a tészta szép sima legyen és olyan keménységű, amit nyújtófával kissé nehéz, de még el lehet nyújtani. Fél liter lisztből kétlevélnyi lesz. A meggyúrt tésztát kettéosztjuk, egyiket letakarva félretesszük, amíg a másikat kinyújtjuk szép vékony levélbe. A csigakészítésnél gyorsan kell járni a kéznek, mert rendkívül hamar kiszárad a tészta és akkor lehetetlen csigának sodorni belőle. Az egész kinyújtott levél tésztát nyújtó deszkára terítsük ki, és vagdaljuk fel kockákba derelyeszaggatóval, vagy pizza szeletelővel. Ha apró csigát akarunk készíteni kisebb kockákra, szabjuk fel a tésztát (1-1,5 cm), ha kevesebb az idő e nehéz és szaporátlan munkához nagyobb kockákba is lehet vagdalni (1,5-2,5 cm). Ez utóbbi a szaporább, de lakodalmakon az előbbinek van nagyobb becsülete.
- A csigacsinálás tulajdonképpen most kezdődik. Kell hozzá egy csigaborda (egy rovátkolt falap) és egy sodrópálca, ami a vége felé vékonyodik, de elég erős legyen, mert nagy nyomást kell elbírnia. Ha megvan minden, a bordára tegyünk egy kockatésztát és azt a szegletnél kezdve, sodorjuk a fapálca végére, de egyúttal nyomjuk jól a bordához a tésztás pálcát, mert csak így lesz a tészta szép recés, csak így ragad össze és csak így alakul szép kis csigaformába. - A kész csigácskát a sodrás mozdulatával pöccintsük a gyűjtőtálba, vagy a sodróasztal közepére. Ha jó a tésztánk, a csiga könnyedén leugrik a pálcikáról, mégse ragad össze a többivel!
Egy gyors, ügyes kezű asszony egy óra alatt gond nélkül el tud készíteni egy nagyobb család számára elegendő levesbe való tésztát. Becsüljük meg, mert a tarhonyával és csipetkével együtt ez is hungarikum a tészták közt! Vidéken egy tyúkhúsleves elképzelhetetlen csigatészta nélkül még ma is!
Paraméterek
Szűrő | |
A termék anyag összetétele: | Fonott drótháló és fémváz |
Átmérő: | 15.50 cm |
Mosogatógéppel mosható: | Igen |
Értékelések (0)
Írja meg értékelését
Az Ön neve:*
Szöveges értékelése:*
Értékelése:*
Kérjük írja be az ellenőrző kódot az alábbi mezőbe:*