Teaszűrő műanyagbetétes nyéllel 10D

Teaszűrő műanyagbetétes nyéllel 10D
Teaszűrő műanyagbetétes nyéllel 10D
Teaszűrő műanyagbetétes nyéllel 10D
Teaszűrő műanyagbetétes nyéllel 10D
Teaszűrő műanyagbetétes nyéllel 10D
kávészűrő, rozsdamentes teaszűrő
Ár:
1.990 Ft
Cikkszám:
CZ071222
Gyártói cikkszám:
17/10P-122
Vonalkód:
8594020071222
Súly:
4 dkg
Hosszúság:
22.50 cm
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
6 hónap szavatosság
Átlagos értékelés:
Egy Teaszűrő műanyagbetétes nyéllel 10D beszerzése a legjobb választás. Célszerűsége vitathatatlan és kiváló minőségű. Anyaga rozsdamentes fém fogantyú műanyagbetéttel, rozsdamentes apró-szövésű acélhálóval.

Részletes méretleírás:
- átmérő: 10 cm
- nyél hosszúság: 11 cm; - nyél +szűrő: 22,5 cm
- tömeg: 0,040 kg
 
Darabos, szálas teák elkészítése:

A darabos, szálas teákat többnyire a gyakorlott teafogyasztók választják. Nem véletlenül, hiszen a szálas teából készült tea finomabb, a belőlük kioldódó ízek és aromaanyagok harmonikusabb összhangot alkotnak. Az elkészítési idő valamivel hosszabb, de megfelelő eszközök segítségével rövidíthetünk a folyamaton. Aki kipróbálta, tudja, hogy megéri.

Elkészítése:
- Tegyük a teát az előmelegített kannába.
- Öntsünk friss, forró vizet a teára.
- A tea fajtájától függően áztassuk egy ideig.
- Szűrjük le, majd ízesítsük ízlésünknek megfelelően.

A gyógyteák elkészítésének és alkalmazásának főbb szabályai

Egészségünk megőrzése érdekében gyakran alkalmazunk gyógynövényeket, melyek egyik leggyakoribb felhasználási módja a teaként történő fogyasztás. Annak érdekében, hogy az általunk elkészített teának ne csak folyadékpótló, illetve tisztító, hanem egyéb terápiás hatása is érvényesülhessen, a teakészítés módjának megválasztásához ismernünk kell a felhasználandó növényrészek és a bennük lévő hatóanyagok főbb tulajdonságait is.
- A helyes kivonási eljárás (főzet-, forrázat- vagy hideg vizes kivonat készítés) megválasztásával elérhetjük, hogy a gyógynövényekből a bennük lévő tartalomanyagokat a lehető legjobb minőségben és mennyiségben nyerjük ki.
- Főzetkészítésre akkor van szükség, ha a növényrész kemény, tömör szöveti szerkezetű (pl. gyökér, kéreg) és a hatóanyagai nem bomlékonyak. Ekkor a teaalapanyagot megfelelő mennyiségű vízzel 5-30 percen keresztül főzzük, - közben pótoljuk az elpárolgott vizet – majd szűrés után fogyasztjuk.
- Forrázatot akkor készítünk, ha a növényrész puha, könnyen kivonható szöveti szerkezetű (pl. levél, virág) és/vagy a hatóanyagai illékonyak. A megfelelő mennyiségű gyógynövényt forrásban lévő vízzel leöntjük, az edényt lefedve 10-20 percig állni hagyjuk, majd szűrjük.
- Hideg vizes kivonatot akkor kell készítenünk, ha a gyógynövényben lévő hatóanyagok a hő hatására változást szenvednek. Ilyenek a C-vitamint tartalmazó gyógynövények, például a  csipkebogyó vagy csipkehús tea. Ilyenkor a teaalapanyagot megfelelő mennyiségű szoba-hőmérsékletű vízzel leöntjük, 5-10 órán át állni hagyjuk, utána szűrjük.
- A gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású termékek esetén – mivel több gyógynövény keverékét tartalmazzák - mindig be kell tartani a betegtájékoztatóban lévő adagolási utasítást. Szárított gyógynövények és gyógynövénykeverékek esetén az adagolási javaslat általában egy evőkanálnyi mennyiség (kb. 2-4 g) vagy egy filter, amihez egy csészényi (kb. 2-3 dl) vizet adunk.
Szűrő
A termék anyag összetétele:Fonott drótháló és fémváz
Átmérő:10.00 cm

Írja meg értékelését

Az Ön neve:*
Szöveges értékelése:*
Értékelése:*
Kérjük írja be az ellenőrző kódot az alábbi mezőbe:*
captcha

Kiszállítási idő és a szállítási díjak

Megnézett termékek