- Főoldal
- Termékcsoportok
- Fa konyhai termékek
- Kürtőskalács sütőfa kicsi 60 cm
Kürtőskalács sütőfa kicsi 60 cm
Kürtőskalács sütőfa kicsi 60 cm
erdélyi kürtőskalács sütő
Ár:
2.790 Ft
Cikkszám:
HU113338
Vonalkód:
5999559113338
Gyártó:
Súly:
0.49 kg
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
6 hónap szavatosság
Átlagos értékelés:
Leírás
Egy Kürtőskalács sütőfa kicsi 60 cm beszerzése a legjobb választás. Anyag: - bükkfa a munkafelülete és markolata, vas a tartószerkezete.
Részletes méretleírás:
- átmérő: - kónusz egyik vége: 5,22 cm; - másik vége: 5,65 cm
- hosszúság: - munkafelület: 20 cm; - teljes hossz: 59 cm
- tömeg: 0,490 kg
Kürtőskalács recept 1.
Hozzávalók:
kb. 3 dl tej,
2 evőkanál cukor,
50 dkg finomliszt,
2 db tojás,
2 db tojássárgája,
csipetnyi só,
8 dkg vaj, vaj vagy margarin a fólia megkenéséhez,
a kalács szórásához 8 evőkanál cukor (lehet darált dióval, mogyoróval, fahéjjal, kakaóval kevert cukor is).
Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl langyos tejbe morzsoljuk, és egy kevés cukrot beleszórva felfuttatjuk. Utána a többi cukorral, a liszttel, a tojásokkal, a tojássárgájával, csipetnyi sóval, a maradék langyos tejet apránként hozzáadva 5-6 percig intenzíven dagasztjuk. Akkor jó, ha elválik az edény falától; az olvasztott vajat akkor csorgatjuk bele. Langyos helyen letakarva 50 percen át kelesztjük. Utána meglisztezett deszkán kisujjnyi vastagságú téglalappá nyújtjuk, és kb. 3 cm széles szalagokra vágjuk. A fadorongot (a fémet nem kell) olajjal vagy vajjal megkenjük. A tésztacsíkokat egyenként csigavonalban, kis takarással a formára (fadorongra) tekerjük. Vizes ecsettel megkenjük, majd kristálycukorba hempergetjük. Az sem baj, ha ezzel kissé elnyomjuk a vonalakat. A kalácsokat állandóan forgatva faszénparázs fölött megsütjük. Amikor elkészült, a sütőfát függőlegesen tartva, ütögetve lecsúsztatjuk róla a már megsült kalácsot.
(Ha nem tudjuk a faszénen való sütést megoldani, kivajazott tepsibe rakjuk, és előmelegített sütőben közepes lánggal 180 fokon, légkeveréses sütőben 165 fokon, 20-25 percig sütjük, félidőben egyszer megfordítjuk, és olvasztott vajjal megkenjük).
Kürtőskalács recept 2.
Hozzávalók:
3 dkg élesztő,
kb. 3 dl tej,
2 evőkanál cukor,
50 dkg finomliszt,
2 db tojás,
2 db tojássárgája,
csipetnyi só,
8 dkg vaj, vaj vagy margarin a fólia megkenéséhez,
a kalács szórásához 8 evőkanál cukor (lehet darált dióval, mogyoróval, fahéjjal, kakaóval kevert cukor is).
Elkészítése:
- Az élesztőt 1 dl langyos tejbe morzsoljuk, és egy kevés cukrot beleszórva felfuttatjuk.
- Utána a többi cukorral, a liszttel, a tojásokkal, a tojássárgájával, csipetnyi sóval, a maradék langyos tejet apránként hozzáadva 5-6 percig intenzíven dagasztjuk.
- Akkor jó, ha elválik az edény falától; az olvasztott vajat akkor csorgatjuk bele.
- Langyos helyen letakarva 50 percen át kelesztjük.
- Utána meglisztezett deszkán kisujjnyi vastagságú téglalappá nyújtjuk, és kb. 3 cm széles szalagokra vágjuk.
- A fadorongot (a fémet nem kell) olajjal vagy vajjal megkenjük.
- A tésztacsíkokat egyenként csigavonalban, kis takarással a formára (fadorongra) tekerjük.
- Vizes ecsettel megkenjük, majd kristálycukorba hempergetjük. Az sem baj, ha ezzel kissé elnyomjuk a vonalakat.
- A kalácsokat állandóan forgatva faszénparázs fölött megsütjük.
- Amikor elkészült, a sütőfát függőlegesen tartva, ütögetve lecsúsztatjuk róla a már megsült kalácsot.
(Ha nem tudjuk a faszénen való sütést megoldani, kivajazott tepsibe rakjuk, és előmelegített sütőben közepes lánggal 180 fokon, légkeveréses sütőben 165 fokon, 20-25 percig sütjük, félidőben egyszer megfordítjuk, és olvasztott vajjal megkenjük).
Részletes méretleírás:
- átmérő: - kónusz egyik vége: 5,22 cm; - másik vége: 5,65 cm
- hosszúság: - munkafelület: 20 cm; - teljes hossz: 59 cm
- tömeg: 0,490 kg
Kürtőskalács recept 1.
Hozzávalók:
kb. 3 dl tej,
2 evőkanál cukor,
50 dkg finomliszt,
2 db tojás,
2 db tojássárgája,
csipetnyi só,
8 dkg vaj, vaj vagy margarin a fólia megkenéséhez,
a kalács szórásához 8 evőkanál cukor (lehet darált dióval, mogyoróval, fahéjjal, kakaóval kevert cukor is).
Elkészítése:
Az élesztőt 1 dl langyos tejbe morzsoljuk, és egy kevés cukrot beleszórva felfuttatjuk. Utána a többi cukorral, a liszttel, a tojásokkal, a tojássárgájával, csipetnyi sóval, a maradék langyos tejet apránként hozzáadva 5-6 percig intenzíven dagasztjuk. Akkor jó, ha elválik az edény falától; az olvasztott vajat akkor csorgatjuk bele. Langyos helyen letakarva 50 percen át kelesztjük. Utána meglisztezett deszkán kisujjnyi vastagságú téglalappá nyújtjuk, és kb. 3 cm széles szalagokra vágjuk. A fadorongot (a fémet nem kell) olajjal vagy vajjal megkenjük. A tésztacsíkokat egyenként csigavonalban, kis takarással a formára (fadorongra) tekerjük. Vizes ecsettel megkenjük, majd kristálycukorba hempergetjük. Az sem baj, ha ezzel kissé elnyomjuk a vonalakat. A kalácsokat állandóan forgatva faszénparázs fölött megsütjük. Amikor elkészült, a sütőfát függőlegesen tartva, ütögetve lecsúsztatjuk róla a már megsült kalácsot.
(Ha nem tudjuk a faszénen való sütést megoldani, kivajazott tepsibe rakjuk, és előmelegített sütőben közepes lánggal 180 fokon, légkeveréses sütőben 165 fokon, 20-25 percig sütjük, félidőben egyszer megfordítjuk, és olvasztott vajjal megkenjük).
Kürtőskalács recept 2.
Hozzávalók:
3 dkg élesztő,
kb. 3 dl tej,
2 evőkanál cukor,
50 dkg finomliszt,
2 db tojás,
2 db tojássárgája,
csipetnyi só,
8 dkg vaj, vaj vagy margarin a fólia megkenéséhez,
a kalács szórásához 8 evőkanál cukor (lehet darált dióval, mogyoróval, fahéjjal, kakaóval kevert cukor is).
Elkészítése:
- Az élesztőt 1 dl langyos tejbe morzsoljuk, és egy kevés cukrot beleszórva felfuttatjuk.
- Utána a többi cukorral, a liszttel, a tojásokkal, a tojássárgájával, csipetnyi sóval, a maradék langyos tejet apránként hozzáadva 5-6 percig intenzíven dagasztjuk.
- Akkor jó, ha elválik az edény falától; az olvasztott vajat akkor csorgatjuk bele.
- Langyos helyen letakarva 50 percen át kelesztjük.
- Utána meglisztezett deszkán kisujjnyi vastagságú téglalappá nyújtjuk, és kb. 3 cm széles szalagokra vágjuk.
- A fadorongot (a fémet nem kell) olajjal vagy vajjal megkenjük.
- A tésztacsíkokat egyenként csigavonalban, kis takarással a formára (fadorongra) tekerjük.
- Vizes ecsettel megkenjük, majd kristálycukorba hempergetjük. Az sem baj, ha ezzel kissé elnyomjuk a vonalakat.
- A kalácsokat állandóan forgatva faszénparázs fölött megsütjük.
- Amikor elkészült, a sütőfát függőlegesen tartva, ütögetve lecsúsztatjuk róla a már megsült kalácsot.
(Ha nem tudjuk a faszénen való sütést megoldani, kivajazott tepsibe rakjuk, és előmelegített sütőben közepes lánggal 180 fokon, légkeveréses sütőben 165 fokon, 20-25 percig sütjük, félidőben egyszer megfordítjuk, és olvasztott vajjal megkenjük).
Paraméterek
Sütőeszköz | |
A termék anyag összetétele: | Bükkfa |
Átmérő alsó: | 5.22 cm |
Átmérő felső: | 5.65 cm |
Értékelések (0)
Írja meg értékelését
Az Ön neve:*
Szöveges értékelése:*
Értékelése:*
Kérjük írja be az ellenőrző kódot az alábbi mezőbe:*