- Főoldal
- Termékcsoportok
- Edények
- Indukciós rozsdamentes kukta 5 literes
Indukciós rozsdamentes kukta 5 literes
Leírás
Az indukciós rozsdamentes kukta 5 literes anyaga 18/10 króm-nikkel nemesacél. Gáz, elektromos, üvegkerámia, indukciós, halogén és fatüzelésű tűzhelyen egyaránt használható. Több rétegből álló hővezető alja biztosítja a fűtő energia egyenletes elosztását és teszi energiatakarékossá.
Figyelem: - űrtartalom = az edény színültig töltve! A használati utasítás a termékkel együtt érkezik.
A gyorsfőző fazekat csak a kétharmadáig töltsük meg, az-az a külső oldalfalán jelzett maximum (MAX) jelig, hogy a magas nyomású gőz a szelepen ne nyomja ki az elkészítendő ételt, ne zárja le a szelepet, mert, akkor túlnyomás keletkezik az edényben, ami akár a biztonsági szelep kioldásához is vezethet. Gondosan lezárt fedővel helyezzük a nagyobb hőre kapcsolt tűzhelyre. Amikor a súlyszelep mozgását észleljük (a gőz ki fúvás megindul), a tűzhelyet azonnal állítsuk takarék fokozatra úgy, hogy a gőz a súlyszelepen csak szivárogjon.
Tisztítása: - első használat előtt és minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Kerüljük a karcosodást okozó szerek és eszközök használatát! Mosogatógépben is mosható, de nem ajánlott.
Figyelem!
Az indukciós rozsdamentes kukta csak a füleitől és hőálló kesztyűvel fogható meg, mert másként súlyos égési sérülést okoz. A forró edény csak hőálló felületre helyezhető. A forró kukta, amíg nem hűlt le addig nem mosogatható.
Részletes méretleírás:
- átmérő alsó: 18 cm
- átmérő alsó tűzhelyre felfekvő: 14 cm
- átmérő fülekkel: 25,50 cm
- magasság belső: 21,50 cm; - fedővel: 28,50 cm
- tömeg: 3,295 kg
- űrtartalom: 5 liter
Egyes élelmiszerek főzési ideje a kuktában
Élelmiszer megnevezése Főzési idő (perc)
Bárányhús 15-20
Burgonya egészben 12
Burgonya felszeletelve 4-5
Cékla szeletelve 10
Hal 7-8
Karalábé szeletelve 4-5
Karfiol 6
Liba 40-50
Marhahús szeletben 25-30
Paradicsom 1
Paraj 2-3
Sárgarépa 2-3
Sertéshús egészben 25-30
Tök szeletelve 3
Zöldborsó 2-3
Borjúhús 15-20
Burgonya félbevágva 7-8
Cékla egészben 30
Csirke 10-15
Kacsa 15-20
Kelkáposzta szeletelve 2
Lencse 15
Marhahús egészben 40-50
Nyúl 40-45
Padlizsán hámozva 2-3
Patisszon 5
Szárazbab 35-40
Zöldbab 5
Cukkini szeletelve 3
Marha-vadas zsemlegombóccal
Hozzávalók:
A szószhoz:
1,50 kg marhalábszár (vagy marhanyak)
4 nagy fej vöröshagyma
4 nagy db fehérrépa
6 nagy db sárgarépa
10 szem bors
10 szem fekete bors
10 db borókabogyó
4 db babérlevél
1 teáskanál só
0,50 teáskanál cukor
1 teáskanál mustár (ízlés szerint)
2 dl tejföl (20 %-os)
A gombóchoz:
2 db zsemle (vagy 2-3 kenyér)
1 db tojás
40 dkg finomliszt
- fél csokor petrezselyem (aprított)
Elkészítése:
- A vöröshagymákat kockára vágjuk, és egy kuktában olajon megdinszteljük, majd az apróra vágott répákat is mellé dobjuk. A húst nagyobb darabokra vágjuk, ami majd jól mutat a tányérokon. Azért nem jó szeletekre, mert főzés közben a szelet könnyebben szétesik. A husit a zöldségek mellé dobjuk, pici kérget sütünk rá. Mehetnek mellé a fűszerek. Annyi vizet engedünk rá, hogy éppen ellepje. Vaj puhára főzzük a lezárt kuktában, amiben kb. 1 óra a marha életkorától függően. Mikor már puha a hús, akkor azokat kiszedjük egy tálra, kivesszük a fűszereket, majd a répás hagymás levet bot mixerrel pürésítjük. Ízlés szerint mehet bele a mustár és a cukor, valamint a tejföl. Mártás sűrűségű legyen. A zsemlegombócokhoz a zsemlét, vagy a kenyeret kockára vágva a sütőben zsiradék nélkül arany barnára pirítjuk. Készítünk egy lágyabb galuskatésztát, beletesszük a petrezselyemzöldet, végül beleforgatjuk a pirított zsemlekockákat is. Gombócokat formázunk, amiket lisztbe hempergetünk (így nekem nem esik szét), és lobogó sós vízbe tesszük, majd takaréklángra véve, kifőzzük kb. 15 perc alatt.
Paraméterek
Fazék | |
A termék anyag összetétele: | Rozsdamentes acél és műanyag |
Átmérő: | 18.00 cm |
Átmérő alsó külső, tűzhelyre felfekvő: | 14.00 cm |
Átmérő füllekkel: | 25.50 cm |
Magasság külső: | 21.50 cm |
Magasság fedővel: | 28.50 cm |
Indukciós: | Igen |
Króm-nikkel nemesacél: | Igen |
Rozsdamentes: | Igen |
Mércézett: | Nem |
Mikrohullámú sütőbe tehető : | Nem |
Mosógépben mosható: | Fedő nélkül igen! |
Sütőbe tehető: | Fedő nélkül igen! |
A fedőt csupaszkézzel megfoghatom: | Ha forró, akkor nem |
A gyerekek hozzáférhetnek: | Ha forró, akkor TILOS |
Edényfogó kesztyű használata kötelező: | Igen |
Eltörheti a lábam, ha ráesik: | Ha tele van, előfordulhat |
Fém eszközökkel belenyúlhatok: | Igen |
Fém vágóeszközzel vághatok benne: | Igen |
Forrón csak hőálló felületre helyezhető: | Igen |
Gyerekek elől el kell zárni: | Nem árt, ha el van zárva |
Hűtőszekrénybe tehető: | Igen |
Leforrázhatom magam, vagy másokat, ha helytelenül használom: | Igen |
Megégetheti a csupasz kezet: | Ha forró, akkor igen |
Nyílt láng érheti: | Igen |
Nyílt lángra tehető: | Igen |
Szabadon tárolható: | Jobb ha el van zárva |
Üresen felhevíthető: | Nem |