- Főoldal
- Termékcsoportok
- Fa konyhai termékek
- Fakeretes lisztszita 14 cm
Fakeretes lisztszita 14 cm
Fakeretes lisztszita 14 cm
fa szita, finomliszt-szita, hagyományos lisztszita, fa lisztszita
Ár:
5.990 Ft
Cikkszám:
HU111334
Vonalkód:
5999559111334
Gyártó:
Súly:
8 dkg
Ürtartalom:
6.40 dl
Magasság:
7.20 cm
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
1 év
Átlagos értékelés:
Leírás
A Fakeretes lisztszita 14 cm elengedhetetlen tartozéka a konyhafelszerelésünknek, a modern konyhánknak, célszerűsége pedig vitathatatlan. A szita ide-oda mozgatásával (rázó mozdulatok), a szemcsés vagy por alakú anyag, finomabb és nagyobb szemcséit választjuk szét. Anyaga fa és finom szövésű műanyag háló (damil).
Részletes méretleírás:
- átmérő alsó belső: 12,6 cm; - alsó külső: 13,4 cm
- átmérő felső belső: 12,2 cm; - felső külső: 12,9 cm
- fal vastagság: - 3 mm
- magasság belső alsó: 1,3 cm; - felső belső: 5,5 cm
- magasság külső: 7,2 cm
- tömeg: 0,080 kg
- űrtartalom: 0,642 liter
Krumplis házikenyér
Hozzávalók:
1 kg finomliszt
30-40 dkg főtt, áttört burgonya
3 dkg só
4 dkg élesztő
5 – 6 dl víz
1 dl olaj
1 evőkanál cukor
1 evőkanál tejpor
Elkészítése:
A burgonyát alaposan megtisztítjuk, megmossuk és héjában, sós vízben puhára főzzük. A puhára főzött burgonyát meghámozzuk, és még melegen áttörjük. Hagyjuk kihűlni, és utána a langyos átszitált liszttel egy nagyobb méretű tálban összedolgozzuk. Az élesztőt 1 dl vízzel, a cukorral és a tejporral összekeverjük és kelni hagyjuk 10-15 percig. Ezután ráöntjük a burgonyás lisztre és összedolgozzuk a megkelt élesztővel. Vízben feloldjuk a sót, fokozatosan hozzáöntjük a liszthez és megkezdjük a dagasztást. A dagasztás végén a tésztába beledolgozzuk az olajt. Akkor lesz jó a tészta, ha kezünkről és az edény oldaláról könnyen elválik, és az állománya közepesen kemény.
A tésztából cipót formázunk, a tetejét meglisztezzük, konyharuhával letakarjuk, közepesen meleg helyre tesszük, és 3 órát kelesztjük. Ez után ismét átgyúrjuk, tetszés szerint formázzuk, tepsibe helyezzük, majd 60 percig pihentetjük. Ez után tojással megkenjük, 3-4 helyen késsel bevágjuk és közepes erősségű tűzön 50-60 percig lassan sütjük.
Részletes méretleírás:
- átmérő alsó belső: 12,6 cm; - alsó külső: 13,4 cm
- átmérő felső belső: 12,2 cm; - felső külső: 12,9 cm
- fal vastagság: - 3 mm
- magasság belső alsó: 1,3 cm; - felső belső: 5,5 cm
- magasság külső: 7,2 cm
- tömeg: 0,080 kg
- űrtartalom: 0,642 liter
Krumplis házikenyér
Hozzávalók:
1 kg finomliszt
30-40 dkg főtt, áttört burgonya
3 dkg só
4 dkg élesztő
5 – 6 dl víz
1 dl olaj
1 evőkanál cukor
1 evőkanál tejpor
Elkészítése:
A burgonyát alaposan megtisztítjuk, megmossuk és héjában, sós vízben puhára főzzük. A puhára főzött burgonyát meghámozzuk, és még melegen áttörjük. Hagyjuk kihűlni, és utána a langyos átszitált liszttel egy nagyobb méretű tálban összedolgozzuk. Az élesztőt 1 dl vízzel, a cukorral és a tejporral összekeverjük és kelni hagyjuk 10-15 percig. Ezután ráöntjük a burgonyás lisztre és összedolgozzuk a megkelt élesztővel. Vízben feloldjuk a sót, fokozatosan hozzáöntjük a liszthez és megkezdjük a dagasztást. A dagasztás végén a tésztába beledolgozzuk az olajt. Akkor lesz jó a tészta, ha kezünkről és az edény oldaláról könnyen elválik, és az állománya közepesen kemény.
A tésztából cipót formázunk, a tetejét meglisztezzük, konyharuhával letakarjuk, közepesen meleg helyre tesszük, és 3 órát kelesztjük. Ez után ismét átgyúrjuk, tetszés szerint formázzuk, tepsibe helyezzük, majd 60 percig pihentetjük. Ez után tojással megkenjük, 3-4 helyen késsel bevágjuk és közepes erősségű tűzön 50-60 percig lassan sütjük.
Paraméterek
Szita - Rosta | |
A termék anyag összetétele: | Bükkfa és sűrűszövésű damil |
Átmérő alsó belső: | 12.60 cm |
Átmérő alsó külső: | 13.40 cm |
Átmérő felső belső: | 12.20 cm |
Átmérő felső külső: | 12.90 cm |
Magasság belső: | 6.80 cm |
Magasság külső: | 7.20 cm |
Mércézett: | Nem |
Mosogatógéppel mosható: | Nem |
Értékelések (0)
Írja meg értékelését
Az Ön neve:*
Szöveges értékelése:*
Értékelése:*
Kérjük írja be az ellenőrző kódot az alábbi mezőbe:*