- Főoldal
- Termékcsoportok
- Termékeink ÁBC sorrendben
- Dr.Oetker Tortaosztó 14-18 szeletre Ø 24 cm
Dr.Oetker Tortaosztó 14-18 szeletre Ø 24 cm
Leírás
A Dr.Oetker Tortaosztó 14-18 szeletre Ø 24 cm anyaga élelmiszeripari szilikonalapú műanyag. Kétoldalú kör alakú 14 és 18 egyenletes háromszög alakú osztással rendelkező cukrász kiegészítő. Segítségével, egyenletes pontossággal jelölhetjük meg a kész torta felületét a kívánt mennyiségű és méretű szeletekre való felosztására a felszeleteléshez.
Tisztítása: - langyos, mosogatószeres vízzel. Mosogatógépben nem ajánlatos a mosása. Használat előtt mindig tisztítsuk meg újra.
Részletes méretleírás:
- átmérő: 24 cm cm
- átmérő fülekkel: 29,50 cm
- magasság: 1 cm
- osztása: 14 és 18 szeletre
Dobos torta
Hozzávalók 16 szelethez
A tésztához:
6 tojás
3 dkg sütőmargarin
12 dkg porcukor
12 dkg liszt
A krémhez:
6 tojás
15 dkg porcukor
10 dkg reszelt étcsokoládé
20 dkg sütőmargarin
2 tasak vaníliás cukor
A mázhoz:
1 kávéskanál sütőmargarin
15 dkg kristálycukor
- néhány csepp citromlé
- vaj a kés kenéséhez
Elkészítése:
1. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a vajat/margarint felolvasztjuk, hagyjuk langyosra hűlni. Sütőpapírból kivágunk 6 db 26 cm átmérőjű korongot, tepsikre fektetjük őket. A sütőt előmelegítjük 220 Celsius-fokra (gázsütő: 3. fokozat).
2. A tésztához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A tojás sárgákat habosra keverjük a porcukorral, apránként, felváltva hozzáadjuk a lisztet és a tojáshabot, végül a vajat.
3. Arányosan elosztva a papírkorongok tetejére simítjuk a keveréket, és a forró sütőben, amilyen gyors egymásutánban csak tudjuk, világosra sütjük. Azonnal kivesszük a tepsiből, egyenként a tetejükre helyezünk egy 24 cm átmérőjű tortakarikát, és körbevágjuk a szegélyüket, hogy azonos nagyságú lapokat kapjunk. Hagyjuk kihűlni.
4. A krémhez a tojásokat simára keverjük a porcukorral és a csokoládéval, meleg vízfürdőbe állítva, folyamatosan keverve besűrítjük, kihűtjük. A vajat/margarint habosra keverjük a vaníliás cukorral, kanalanként hozzákeverjük a kihűlt krémet.
5. A legszebb lapot félretesszük, a többit megkenjük a krémmel, egymásra illesztjük, kissé le is nyomjuk őket. Vékonyan bevonjuk a krémmel a torta oldalát is, és a hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni (3 óra).
6. A mázhoz egy kis lábasban felolvasztjuk a vajat/margarint, hozzáadjuk a cukrot és a citromlét, aranysárgára pirítjuk, vajjal megkent széles pengéjű késsel a félretett lapra simítjuk (gyorsan kell dolgozni, mert hamar dermed!). Még melegen, minden vágás előtt vajjal átkent késsel 16 szeletre vágjuk. Tálaláskor egyenként a torta tetejére illesztjük a karamell-lapokat, és azok mentén szeleteljük fel a tortát.
Paraméterek
Cukrász segédeszköz | |
A termék anyag összetétele: | Szilikonalapú műanyag |
Átmérő: | 24.50 cm |
Átmérő füllekkel: | 29.50 cm |
Mosogatógéppel mosható: | Igen |
Szín: | Fehér |