- Főoldal
- Termékcsoportok
- Gránitbevonatos edények
- Csatos tortaforma gránitbevonatos 24 cm
Csatos tortaforma gránitbevonatos 24 cm
Leírás
Egy kerek Csatos tortaforma gránitbevonatos 24 cm -es beszerzése a legjobb választás. Anyaga gránit bevonattal kezelt fémlemez, kapcsos zárszerkezet és gránittal bevont fémaljzat. Figyelem! - fém vágó, vagy szúró eszközzel nem nyúlhatunk a tortasütőbe, mert megkarcolhatjuk és ezáltal a garanciát is elveszítjük! Minden típusú tűzhely sütőjében nagyon jó hatásfokkal vehető igénybe, kivéve a mikrohullámú sütőt. Mosogatógépben nem mosható.
Figyelem! - Mikrohullámú sütőbe nem használható.
Részletes méretleírás:
- átmérő belső: 23,80 cm; - külső: 24 cm; - peremmel: 25 cm
- magasság belső: 6,46 cm; - külső: 6,60 cm
- tömeg: - 0,330 kg
- űrtartalom: 2,80 liter
Dobos torta
Hozzávalók 16 szeletes tortához:
A tésztához:
6 tojás
3 dkg sütőmargarin
12 dkg porcukor
12 dkg liszt
A krémhez:
6 tojás
15 dkg porcukor
10 dkg reszelt étcsokoládé
20 dkg sütőmargarin
2 tasak vaníliás cukor
A mázhoz:
1 kávéskanál sütőmargarin
15 dkg kristálycukor
néhány csepp citromlé
vaj a kés kenéséhez
Elkészítése:
1. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a vajat/margarint felolvasztjuk, hagyjuk langyosra hűlni. Sütőpapírból kivágunk 6 db 26 cm átmérőjű korongot, tepsikre fektetjük őket. A sütőt előmelegítjük 220 Celsius-fokra (gázsütő: 3. fokozat).
2. A tésztához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük. A tojás sárgákat habosra keverjük a porcukorral, apránként, felváltva hozzáadjuk a lisztet és a tojáshabot, végül a vajat.
3. Arányosan elosztva a papírkorongok tetejére simítjuk a masszát, és a forró sütőben, amilyen gyors egymásutánban csak tudjuk, világosra sütjük. Azonnal kivesszük a tepsiből, egyenként a tetejükre helyezünk egy 24 cm átmérőjű tortakarikát, és körbevágjuk a szegélyüket, hogy azonos nagyságú lapokat kapjunk. Hagyjuk kihűlni.
4. A krémhez a tojásokat simára keverjük a porcukorral és a csokoládéval, meleg vízfürdőbe állítva, folyamatosan keverve besűrítjük, kihűtjük. A vajat/margarint habosra keverjük a vaníliás cukorral, kanalanként hozzákeverjük a kihűlt krémet.
5. A legszebb lapot félretesszük, a többit megkenjük a krémmel, egymásra illesztjük, kissé le is nyomjuk őket. Vékonyan bevonjuk a krémmel a torta oldalát is, és a hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni (3 óra).
6. A mázhoz egy kis lábasban felolvasztjuk a vajat/margarint, hozzáadjuk a cukrot és a citromlét, aranysárgára pirítjuk, vajjal megkent széles pengéjű késsel a félretett lapra simítjuk (gyorsan kell dolgozni, mert hamar dermed!). Még melegen, minden vágás előtt vajjal átkent késsel 16 szeletre vágjuk. Tálaláskor egyenként a torta tetejére illesztjük a karamell-lapokat, és azok mentén szeleteljük fel a tortát.
Paraméterek
Sütőeszköz | |
A termék anyag összetétele: | Gránitbevonatos sütőlemez |
Átmérő belső: | 23.80 cm |
Átmérő külső: | 25.00 cm |
Magasság belső: | 6.46 cm |
Magasság külső: | 6.60 cm |
Gránitbevonatos: | Igen |
Tapadásmentes: | Igen |
Mikrohullámú sütőbe tehető : | Nem |
Mosogatógéppel mosható: | Nem |
Kemencébe tehető: | Nem |
Sütőbe tehető: | Igen |