- Főoldal
- Termékcsoportok
- Konyhai segédeszközök
- Asztali olaj vagy ecetadagoló 290 ml
Asztali olaj vagy ecetadagoló 290 ml
Leírás
Az olaj és ecetadagoló 290 ml elengedhetetlen tartozéka a konyhafelszerelésünknek, célszerűsége pedig vitathatatlan. Ez az asztali ecet és olajtartó minden étkezőasztalon megtalálja a helyét. Anyaga átlátszó vastag falú üveg. Saláták, gyümölcsök, ízesítésére kialakított asztali fűszerolaj tároló üveg kiöntővel. A tároló tégelyből cseppmentesen tölthetjük ki a benne tárolt olajt, ecetet vagy balzsamecetet.
Tisztítása: - első használat előtt és minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Mosogatógépben is mosható.
Figyelem, űrtartalom = az üvegedény színültig töltve!
Részletes méretleírás:
- átmérő külső: 5,5 cm
- magasság 22,50 cm
- tömeg: 0,200 kg
- űrtartalom: 0,290 liter
Tökfőzelék
Hozzávalók:
2 kg főzőtök
1 fej hagyma
1 csokor kapor
2 evőkanál tejföl
4 evőkanál olaj (olíva az igazi)
1 teáskanálnyi piros paprika (édes)
2-3 evőkanál liszt
- ecet (ízlés szerint)
- só (ízlés szerint)
Elkészítése:
A tököt megmossuk, megpucoljuk. Négyfelé vágjuk, kanállal a magját kikaparjuk és egy nagy tálba lereszeljük.
A hagymát megpucoljuk, majd apró darabokra vágjuk és a forró olajban üvegesre pirítjuk, egy kevés ideig hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a piros paprikát vigyázva, hogy ne égjen meg. Miután szép piros szint váltott hozzáadjuk a lereszelt tököt az apróra vágott kaprot és felöntjük vízzel. Körülbelül 15 percig főzzük, közben kavargatjuk, és végül hozzáadjuk a sót. A tejfölből és a lisztből egy kevés tej hozzáadásával habarást készítünk és belekeverjük a főzelékbe. Gyakori kevergetés mellett még körülbelül 5 - 10 percig főzzük.
Paraméterek
Üvegtermék | |
A termék anyag összetétele: | Üveg |
Átmérő külső: | 5.50 cm |
Mércézett: | Nem |
Mikrohullámú sütőbe tehető : | Nem |
Mosogatógéppel mosható: | Igen, de nem ajánlott! |