- Főoldal
- Termékcsoportok
- Klopfoló - Húsklopfoló - Rostlazító
- Rozsdamentes húsklopfoló 22 cm
Rozsdamentes húsklopfoló 22 cm
Leírás
Részletes méretleírás:
Klopfoló feje:
- fejméret: 4×4 cm
- szélessége a két fejjel: 5,50 cm
- tömeg: 0,290 kg
Hosszúság nyéllel: 22 cm
Erdélyi fatányéros
Hozzávalók:
25 dkg sertéskaraj
25 dkg borjúcomb
25 dkg bélszín
15 dkg füstölt szalonna
10 dkg zsír
80 dkg főtt burgonya
só ízlés szerint
Elkészítése:
Mindegyik húsból négy szeletet vágunk, enyhén kiveregetjük (klopfoljuk), megsózzuk és lisztbe mártjuk. Serpenyőben kevés zsírt hevítünk és a hússzeleteket beletéve szép pirosra sütjük. Ez után a visszamaradt zsírban megsütjük a bevagdosott szalonnaszeleteket úgy, hogy ropogósra süljenek.
Utoljára az ízes szalonnazsírba tesszük a karikákra szelt főtt burgonyát, és erős tűzön megpirítjuk.
A tál szegélyét idénysalátákkal körberakjuk, közepébe helyezzük el a pirított burgonyát, amelyre ráhelyezzük a frissen sütött hússzeleteket, tetejére téve a szalonna kakastaréjokat.
Úgy is variálhatjuk, hogy bélszín helyett borjúmájat használunk, és nem csak lisztbe mártva sütjük a húsokat; a borjút kirántva, a karajt párizsi szeletnek panírozva, a májat lisztbe mártva sütjük ki. Tálaláskor a krumpli mellett párolt rizsből kis félgömböket formázhatunk, káposztasalátával, csemege uborkával, almapaprikával, céklával szegélyezzük.
Paraméterek
Konyhai segédeszköz | |
Rozsdamentes: | Igen |
Mosogatógépbe mosható: | Igen |
Szín: | Világosszürke |