- Főoldal
- Termékcsoportok
- Sütőedények
- Állítható tortaszeletelő forma 20 cm
Állítható tortaszeletelő forma 20 cm
Leírás
1. Használata: - Használatba vétel előtt mosogassuk el forró mosogatószeres vízben, öblítsük le és szárítsuk meg. Ezután helyezzük a tortaszeletelőt a kiült tortapiskótára, és válasszuk ki a kívánt szeletvastagságot. Tegyük a tortaszeletelő kést a megfelelő nyílásba, és vágjuk át a piskótát. Fordítsuk el a szeletelőt 180°-kal, és ismételjük meg a vágást. Így egyforma vastagság szeleteket kapunk, amelyek tökéletesek lesznek a tortához. Az állítható tortaszeletelő formát soha ne tegyük forró felületre. Erős ütések hatására eldeformálódik. A használata és tisztítása során ne használjunk éles fémtárgyakat, amelyek károsíthatják a felületet.
2. Tisztítása: - Első használat előtt és minden használat után meleg folyékony semleges mosogatószeres vízben mosogassuk el, öblítsük bő vízben, majd szárítsuk meg. Kerüljük a karcosodást okozó szerek és eszközök használatát! Mosogatógépben is mosható.
Részletes méretleírás:
- átmérő legkisebb: 16 cm; - legnagyobb: 20 cm
- magasság: 8 cm
- lemezvastagság: 0,01 cm
- tömeg: 0,165 kg
- szeletelő rések száma: 6
Dupla csokis torta
Hozzávalók:
A piskótához:
6 db tojás
30 dkg porcukor
6 evőkanál, forró víz
20 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- csipet só
A krémhez:
2 csomag csokoládés pudingpor
20 dkg jó minőségű csokoládé
5 dl tej
12 dkg porcukor
25 dkg vaj
2 csomag vaníliás cukor
A díszítéshez:
5 dkg tortabevonó
2 evőkanál olaj
1 csomag tejszínhabpor
1,50 dl tej
- eper, málna, banán vagy bármilyen gyümölcs, ízlés szerint
- pirított dió
Elkészítése:
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjéket egy csipet sóval berakjuk a hűtőbe. A sárgákat a forró vízzel és a porcukorral legalább 5 percen át habosra kavarjuk. A lisztbe kavarjuk a sütőport, és a tojás sárgához szitáljuk, és jól összekeverjük. Egy 26 cm-es tortaformát sütőpapírral kibélelünk (a teflonbevonatú tortaformákat nem kell kibélelni), a sütőnket begyújtjuk, és 175 fokra előmelegítjük. A tojásfehérjét kemény habbá - szinte túróssá - keverjük, és egy nagy lapát segítségével óvatosan a lisztes masszámba forgatjuk-keverjük. Beleöntjük a formába, elegyengetjük, és berakjuk a sütőbe 10 percre sülni, ezután a 160 fokra csökkentjük a hőt, és 30 percig sütjük a tésztát. Közben a tejjel, a porcukorral, a vaníliás cukorral és puding alapanyaggal kemény pudingot főzünk. Gőz fölött megolvasztjuk a csokikat, és a még forró pudingba keverjük. Lehűtjük. Megnézzük 30 perc után a tésztát, hurkapálcával, és ha nem jó, akkor még visszatesszük 10 percre. Ha a krém kihűlt, akkor belekeverjük a vajat. Ha nagyon csomós, akkor szokás szerint bevetjük a bot mixert, mert azzal habos krémet kapunk. Ha a torta is kihűlt, akkor keresztben 3 felé vágjuk, betöltjük a krémmel, és lehet is díszíteni.
Megjegyzés a díszítéshez:
A torta tetejére olvasztott tortabevonót rakunk, és amikor megszilárdult, akkor a habporból vert habbal bekenjük az oldalát. Pirított, durvára vágott dióval bevonjuk az oldalát, és a maradék tejszínhabbal díszíthetjük még.
Paraméterek
Cukrász segédeszköz | |
A termék anyag összetétele: | Króm-nikkel nemesacél 18/10% |
Átmérő: | 20.00 cm |
Króm-nikkel nemesacél: | Igen |
Rozsdamentes: | Igen |
Mikrohullámú sütőbe tehető : | Nem |
Mosogatógéppel mosható: | Igen |
Sütőbe tehető: | Igen |
A gyerekek hozzáférhetnek: | Szülői felügyelet nélkül nem |
Elvághatja a kezem: | Helytelen használatkor |
Fém eszközökkel belenyúlhatok: | Igen |
Fém vágóeszközzel vághatok benne: | Igen |
Gyerekek elől el kell zárni: | Nem árt, ha el van zárva |
Hűtőszekrénybe tehető: | Igen |
Nyílt láng érheti: | Nem |
Nyílt lángra tehető: | Nem |
Szabadon tárolható: | Jobb ha el van zárva |
Színét megváltoztathatja: | Nagyon erős hőhatásra igen |
Újvédő és kézvédő használata kötelező: | A használata védelmet nyújthat |