- Főoldal
- Termékcsoportok
- Edények
- Zománcozott piros mélytányér 20 cm
Zománcozott piros mélytányér 20 cm
Zománcozott piros mélytányér 20 cm
zománcos tányér, piros zománcozott tányér
Ár:
2.990 Ft
Cikkszám:
HU710201-BB
Vonalkód:
5998666710201
Gyártó:
Súly:
25 dkg
Ürtartalom:
1 l
Magasság:
6.10 cm
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
1 év
Átlagos értékelés:
Leírás
Egy Zománcozott piros mélytányér 20 cm beszerzése a legjobb választás. A kész ételek felszolgálásánál tölti be nélkülözhetetlen szerepét. Elengedhetetlen tartozéka a vendéglátásnak, az étkezéssel egybekötött partiknak, rendezvényeknek. Anyaga 1 mm vastag vaslemez méretre szabva, alakra préselve kizárva minden nemű illesztést forrasztást vagy hegesztést, majd duplán zománcozva. Könnyen tisztítható, mosogatógépben mosható.
Figyelem! - űrtartalom = az edény színültig töltve!
Nagyon fontos! - mikrohullámú sütőbe tilós használni!
Részletes méretleírás:
- átmérő alsó: 10 cm; - peremnél: 16 cm; - felső: 20 cm
- magasság belső: 6 cm; - külső: 6,01 cm
- tömeg: 0,25 kg
- űrtartalom: 0,75 liter
Lucskos káposztaleves
Hozzávalók:
1 fej új-káposzta (kb. másfél kg)
1 szép darab húsos oldalas (kb. másfél kg), vagy bőrös fej, vagy csülök, vagy lapocka
1 szelet házi füstölt-sonka bőr része, csak az íze miatt
1 teáskanál mangalica sertés zsír
2 nagy fej hagyma
friss, vagy szárított kapor (minél több, annál jobb)
1 evőkanál csombor
1 nagy pohár tejföl
1 evőkanál étkezési keményítő
1 kávéskanál őrölt édes-nemes paprika
ízlés szerint egy kevés ecet
Elkészítése:
Az oldalast daraboljuk fel kisebb darabokra, ha otthon nincs, lehetőség rá kérjük meg a hentest. Egy nagy serpenyőmben forrósítsuk fel a zsírt és a húsdarabokat pár percig minden oldalukon süsük meg, jó kis szaft képződik rajtuk, majd tegyük át egy 8 literes fazékba és forrásban lévő vizet öntsünk rá úgy, hogy bőven ellepje. Darabolyuk hozzá a házi füstölt sonka bőrének egy részét, nagyon jó ízt ad a levesnek. A serpenyőben visszamaradt zsiradékban dinszteljünk meg egy fej apróra vágott hagymát, majd azt is adjuk hozzá a leveshez. Borssal fűszerezzük, sót csak akkor adjunk hozzá, mikor a hús már majdnem puha. Közben daraboljuk fel az új káposztát (kb. 5×5 cm-es kockákra) és ha már a hús majdnem jó puhára főtt, adjuk hozzá a káposztát, a kaprot, a csombort és sózzuk. Addig főzzük, míg megpuhul a káposzta, de még nem esik szét. Közben a másik fej hagymát aprítás után dinszteljük meg és szórjunk bele egy kávéskanál édes-nemes paprikát és adjuk hozzá a leveshez, hogy ne legyen sápadt, de ez el is hagyható, ízlés dolga. 1-2 evőkanál vörösborecettel savanyítsuk. Egy nagy pohár tejfölben keverjünk el 1 evőkanál étkezési keményítőt és ezzel sűrítsük be a levest. Pár perc együtt-forrás után tálalható. Másnap, talán még finomabb.
Figyelem! - űrtartalom = az edény színültig töltve!
Nagyon fontos! - mikrohullámú sütőbe tilós használni!
Részletes méretleírás:
- átmérő alsó: 10 cm; - peremnél: 16 cm; - felső: 20 cm
- magasság belső: 6 cm; - külső: 6,01 cm
- tömeg: 0,25 kg
- űrtartalom: 0,75 liter
Lucskos káposztaleves
Hozzávalók:
1 fej új-káposzta (kb. másfél kg)
1 szép darab húsos oldalas (kb. másfél kg), vagy bőrös fej, vagy csülök, vagy lapocka
1 szelet házi füstölt-sonka bőr része, csak az íze miatt
1 teáskanál mangalica sertés zsír
2 nagy fej hagyma
friss, vagy szárított kapor (minél több, annál jobb)
1 evőkanál csombor
1 nagy pohár tejföl
1 evőkanál étkezési keményítő
1 kávéskanál őrölt édes-nemes paprika
ízlés szerint egy kevés ecet
Elkészítése:
Az oldalast daraboljuk fel kisebb darabokra, ha otthon nincs, lehetőség rá kérjük meg a hentest. Egy nagy serpenyőmben forrósítsuk fel a zsírt és a húsdarabokat pár percig minden oldalukon süsük meg, jó kis szaft képződik rajtuk, majd tegyük át egy 8 literes fazékba és forrásban lévő vizet öntsünk rá úgy, hogy bőven ellepje. Darabolyuk hozzá a házi füstölt sonka bőrének egy részét, nagyon jó ízt ad a levesnek. A serpenyőben visszamaradt zsiradékban dinszteljünk meg egy fej apróra vágott hagymát, majd azt is adjuk hozzá a leveshez. Borssal fűszerezzük, sót csak akkor adjunk hozzá, mikor a hús már majdnem puha. Közben daraboljuk fel az új káposztát (kb. 5×5 cm-es kockákra) és ha már a hús majdnem jó puhára főtt, adjuk hozzá a káposztát, a kaprot, a csombort és sózzuk. Addig főzzük, míg megpuhul a káposzta, de még nem esik szét. Közben a másik fej hagymát aprítás után dinszteljük meg és szórjunk bele egy kávéskanál édes-nemes paprikát és adjuk hozzá a leveshez, hogy ne legyen sápadt, de ez el is hagyható, ízlés dolga. 1-2 evőkanál vörösborecettel savanyítsuk. Egy nagy pohár tejfölben keverjünk el 1 evőkanál étkezési keményítőt és ezzel sűrítsük be a levest. Pár perc együtt-forrás után tálalható. Másnap, talán még finomabb.
Paraméterek
Evőeszköz - Tálalóeszköz | |
A termék anyag összetétele: | Zománcozott acéllemez |
Átmérő alsó: | 10.00 cm |
Átmérő felső: | 20.00 cm |
Magasság belső: | 6.00 cm |
Magasság külső: | 6.10 cm |
Zománcozott: | Igen |
Mikrohullámú sütőbe tehető : | Nem |
Mosogatógéppel mosható: | Igen |
Szín: | Piros - Fehér |
Értékelések (0)
Írja meg értékelését
Az Ön neve:*
Szöveges értékelése:*
Értékelése:*
Kérjük írja be az ellenőrző kódot az alábbi mezőbe:*