- Főoldal
- Termékcsoportok
- Árengedményes termékek
- Zománcozott öntöttvas serpenyő 24 cm
Zománcozott öntöttvas serpenyő 24 cm
Zománcozott öntöttvas serpenyő 24 cm
nyeles serpenyő
Ár:
12.990 Ft
10.990 Ft
10.990 Ft
Cikkszám:
HU641223-ITL
Gyártói cikkszám:
12512
Vonalkód:
5999563641223
Gyártó:
Súly:
2.20 kg
Ürtartalom:
1.55 l
Magasság:
5 cm
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
1 év
Átlagos értékelés:
Leírás
Vásároljon a Zománcozott öntöttvas serpenyő 24 cm kínálatunkból! Anyaga vasöntvény kívül belül zománcozva. Minden nemű energiát felhasználó tűzhelyre kiváló paraméterekkel tervezett és kivitelezett sütőedény. Használat után mossuk ki, semleges folyékony mosószert használjunk és töröljük szárazra. Gáz, indukciós és fatüzelésű kályhán, tűzhelyen egyaránt kiváló hatásfokkal vehető igénybe. Mikrohullámú sütő kivételével minden tűzhely sütőjébe használható.
Könnyen tisztítható.
Figyelem! - űrtartalom = az edény színültig töltve!
Részletes méretleírás:
- átmérő alsó belső: 19 cm; - külső: 20 cm
- átmérő felső belső: 23 cm; - külső: 24 cm; - nyéllel: 40 cm
- magasság belső: 4,5 cm; - külső: 5 cm
- tömeg: 2,21 kg
- űrtartalom: 1,55 liter
Libamáj zsírban sütve
Hozzávalók:
80 dkg libamáj
1,6 kg libaháj
1,5 fej fokhagyma
1 liter tej
egy nagy fej lila-hagyma
só ízlés szerint
pirospaprika ízlés szerint
Előkészítése:
A sütés előtti nap a libamájat beáztatjuk 1 liter tejbe, amibe beletörünk majdnem 1 (egy) egész fej fokhagymát.
Elkészítése:
Apró kockákra vágjuk a libahájat, és kevés vízzel feltesszük főni. Amikor zsírjára sült és ropogós tepertő lett belőle, a tepertődarabokat kiszedjük, és a megmaradt zsírban a májat megsütjük. Sütés közben hozzápasszírozzuk a megmaradt fokhagymát. Lassú tűzön kell sütni, nehogy leégjen az alja. Kb. 45 percet sütjük mindkét oldalát, úgy az igazi, ha ellepi a zsír. A legvégén sózzuk, kevés pirospaprikát teszünk bele, elkeverjük és levesszük a tűzről. Tűzálló tálba áttesszük, ráöntjük a megmaradt zsírt, hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük. Másnap reggel a megdermedt zsírból kivéve felszeleteljük, friss kiflivel vagy friss meleg kenyérrel és rengeteg lila-hagymával tálaljuk. Természetesen a tepertő sem megy veszendőbe, azt frissen kell elfogyasztani jó sok lila-hagymával.
Pirított máj
Hozzávalók:
4 adaghoz:
50 dkg csirkemáj (de lehet bármilyen máj is)
1 db közepes fej hagyma
2 dl tejföl
só
majoránna
bors
pirospaprika
olíva olaj
Elkészítése:
A kis kockákra vágott hagymát kevés olajon pirítsuk meg. Tegyük bele a feldarabolt csirkemájat, borsozzuk, paprikázzuk és szórjunk rá majoránnát. Tehetünk bele összenyomott fokhagymát is.
Kb. 10-15 perc múlva, amikor puha a máj, sózzuk meg és habarjuk be a tejföllel.
Tanácsok:
Fontos minden májas receptnél, hogy csak a legvégén szabad megsózni, mert ha nem így teszünk, akkor kemény lesz a máj.
Könnyen tisztítható.
Figyelem! - űrtartalom = az edény színültig töltve!
Részletes méretleírás:
- átmérő alsó belső: 19 cm; - külső: 20 cm
- átmérő felső belső: 23 cm; - külső: 24 cm; - nyéllel: 40 cm
- magasság belső: 4,5 cm; - külső: 5 cm
- tömeg: 2,21 kg
- űrtartalom: 1,55 liter
Libamáj zsírban sütve
Hozzávalók:
80 dkg libamáj
1,6 kg libaháj
1,5 fej fokhagyma
1 liter tej
egy nagy fej lila-hagyma
só ízlés szerint
pirospaprika ízlés szerint
Előkészítése:
A sütés előtti nap a libamájat beáztatjuk 1 liter tejbe, amibe beletörünk majdnem 1 (egy) egész fej fokhagymát.
Elkészítése:
Apró kockákra vágjuk a libahájat, és kevés vízzel feltesszük főni. Amikor zsírjára sült és ropogós tepertő lett belőle, a tepertődarabokat kiszedjük, és a megmaradt zsírban a májat megsütjük. Sütés közben hozzápasszírozzuk a megmaradt fokhagymát. Lassú tűzön kell sütni, nehogy leégjen az alja. Kb. 45 percet sütjük mindkét oldalát, úgy az igazi, ha ellepi a zsír. A legvégén sózzuk, kevés pirospaprikát teszünk bele, elkeverjük és levesszük a tűzről. Tűzálló tálba áttesszük, ráöntjük a megmaradt zsírt, hagyjuk kihűlni, majd hűtőbe tesszük. Másnap reggel a megdermedt zsírból kivéve felszeleteljük, friss kiflivel vagy friss meleg kenyérrel és rengeteg lila-hagymával tálaljuk. Természetesen a tepertő sem megy veszendőbe, azt frissen kell elfogyasztani jó sok lila-hagymával.
Pirított máj
Hozzávalók:
4 adaghoz:
50 dkg csirkemáj (de lehet bármilyen máj is)
1 db közepes fej hagyma
2 dl tejföl
só
majoránna
bors
pirospaprika
olíva olaj
Elkészítése:
A kis kockákra vágott hagymát kevés olajon pirítsuk meg. Tegyük bele a feldarabolt csirkemájat, borsozzuk, paprikázzuk és szórjunk rá majoránnát. Tehetünk bele összenyomott fokhagymát is.
Kb. 10-15 perc múlva, amikor puha a máj, sózzuk meg és habarjuk be a tejföllel.
Tanácsok:
Fontos minden májas receptnél, hogy csak a legvégén szabad megsózni, mert ha nem így teszünk, akkor kemény lesz a máj.
Paraméterek
Öntöttvas termék | |
A termék anyag összetétele: | Öntöttvas |
Átmérő: | 24.00 cm |
Átmérő alsó belső: | 19.00 cm |
Átmérő alsó külső: | 20.00 cm |
Átmérő felső belső: | 23.00 cm |
Átmérő felső külső: | 24.00 cm |
Hosszúság fülekkel vagy nyéllel: | 40.00 cm |
Indukciós: | Igen |
Öntöttvas: | Igen |
Zománcozott: | Igen |
Mikrohullámú sütőbe tehető : | Nem |
Mosogatógéppel mosható: | Nem |
Kemencébe tehető: | Igen |
Sütőbe tehető: | Igen |
Szín: | Piros - Fehér |
Értékelések (0)
Írja meg értékelését
Az Ön neve:*
Szöveges értékelése:*
Értékelése:*
Kérjük írja be az ellenőrző kódot az alábbi mezőbe:*