- Főoldal
- Termékcsoportok
- Edények
- Zománcozott lábas fedővel 2,75 literes
Zománcozott lábas fedővel 2,75 literes
Leírás
Egy bonyhádi Zománcozott lábas fedővel 2,75 literes beszerzése a legjobb választás. Feladata, hogy minden szempontból megfeleljen a folyékony, a pépes főtt ételek elkészítésének, tárolásának és, hogy mindennemű tűzhelyen jó hatásfokkal használható legyen. Anyaga 1,50 mm vastag vaslemez méretre szabva, alakra préselve kizárva minden nemű illesztést forrasztást vagy hegesztést. A füleit hegesztéssel rögzítették. Gáz, elektromos, üvegkerámia, indukciós, halogén és fatüzelésű kályhán egyaránt jó hatásfokkal használható. Könnyen tisztítható, mosogató gépbe rakható.
Figyelem: - űrtartalom = az edény színültig töltve!
Nagyon fontos! - mikrohullámú sütőbe TILÓS a használata!
Részletes méretleírás:
- átmérő belső: 22 cm; - külső: 22,20 cm; - peremnél: 24 cm; fülekkel: 30 cm
- magasság belső: 7,80 cm; - külső: 8 cm; - fedővel: 11,50 cm
- tömege fedővel: 0,880 kg; fedő nélkül: 0,600 kg; - fedő: 0,280 kg
- űrtartalom: 2,75 liter
Csirkepaprikás
4 db csirkecomb (lehet felső vagy alsó, illetve egyben is)
50 dkg csirkemell
2 nagy db vöröshagyma
1 kisebb kötés petrezselyemzöldje
2 teáskanál fűszerpaprika
bors, só ízlés szerint
2-3 evőkanál ólivá olaj, vagy sertés zsír (vagy az egyik, vagy a másik, de soha ne keverjük) Megjegyzés: - sertészsírral az igazi!
3 dl tejföl
1 popózott evőkanál finomliszt
1 dl víz
Elkészítése:
A csirkecombot, csirkemellet és a vöröshagymát megtisztítjuk. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, a csirkemellet nagyobb darabokra vágjuk. Az olajon pároljuk üvegesre a hagymát, majd húzzuk félre, és szórjuk meg a pirospaprikával, jól keverjük el, öntsük fel kb. 1 dl vízzel, és adjuk hozzá a borsot és forraljuk fel.
Mikor felforrt rakjuk bele a csirkecombokat és a darabolt mellet. Jól forgassuk át őket, majd adjuk hozzá a felkarikázott paprikát és paradicsomot. Fedő alatt pároljuk saját levében. Ha esetleg elfő, pótoljuk egy kis vízzel (de attól lesz igazán ízletes, ha saját levében tudjuk főzni). Eközben a tejföllel elkeverjük a lisztet, és adunk hozzá egy kis pirospaprikát, hogy szép piros legyen a szaftunk. A léből kimerünk annyit a tejfölhöz, hogy csomómentesre és hígra tudjuk elkeverni. Ha megpuhult a csirkecomb és csirkemell, hozzákeverjük a tejfölös-habarást, óvatosan, hogy ne törjük szét a húst és felforraljuk. Ha kell, még utána ízesítünk. Nokedlivel tálaljuk.
Paraméterek
Lábas | |
Átmérő belső: | 22.00 cm |
Átmérő külső: | 22.20 cm |
Hosszúság fülekkel vagy nyéllel: | 30.00 cm |
Magasság belső: | 7.80 cm |
Magasság külső: | 8.00 cm |
Magasság fedővel: | 11.50 cm |
Indukciós: | Igen |
Zománcozott: | Igen |
Mikrohullámú sütőbe tehető : | Nem |
Mosogatógéppel mosható: | Igen |
Kemencébe tehető: | Igen |
Sütőbe tehető: | Igen |
Szín: | Piros - Mákos |