- Főoldal
- Termékcsoportok
- Konyhai segédeszközök
- Porcelán mozsár mozsártörővel 10 cm
Porcelán mozsár mozsártörővel 10 cm
Porcelán mozsár mozsártörővel 10 cm
konyhai mozsár
Ár:
4.650 Ft
Cikkszám:
CZ041887
Gyártói cikkszám:
261913
Vonalkód:
8591177041887
Gyártó:
Súly:
0.40 kg
Ürtartalom:
0.25 l
Magasság:
6 cm
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Garancia:
1 év
Átlagos értékelés:
Leírás
Egy porcelán mozsár mozsártörővel 10 cm -es beszerzése a legjobb választás. Előszeretettel morzsolhatunk apróra zöld-fűszereket, fokhagymát, szemes fűszereket, száraz fűszernövényeket. Ideális apróbb fűszerek összezúzására. A nem porózus anyagának köszönhetően könnyen tisztítható, elég csak folyóvíz alá tartani. Tökéletes ajándék azok számára, akik szeretnek a konyhában lenni. Anyaga porcelán.
Részletes méretleírás:
- átmérő belső: - 8 cm; - külső: 10 cm
- magasság belső: 5 cm; - külső: 6 cm
- tömeg: 0,415 kg
- űrtartalom: 0,25 liter
Törő méretei:
- hosszúság: 10,5 cm
- átmérő: 3 cm az egyik vége; 2 cm a másik
- tömeg: 0,080 kg
Össztömeg: 0,40 kg
A mozsár:
A mozsár az egyik kedvenc konyhai eszköz. Előszeretettel morzsolhatunk apróra zöld fűszereket, fokhagymát, szemes fűszereket, száraz fűszernövényeket. Ez a kis méretű porcelán mozsár ideális apróbb fűszerek összezúzására. A nem porózus anyagnak köszönhetően könnyen tisztítható, elég csak folyóvíz alá tartani. Tökéletes ajándék azok számára, akik szeretnek a konyhában lenni.
A Sziám uralkodójának asztalára a következő ételt adták fel néhány száz éve:
- olajban sült sertéscsíkokat kihűtöttek, mozsárban porrá zúzták, cukorral és sóval ízesítették, majd hideg dinnyével tálalták.
Ez a modernnek tűnő fogás csupán egyetlen példa arra, hogy a mozsár mi mindenre jó. Korunknak kétségtelenül vannak munkakönnyítő vagy akár minőségjavító találmányai is, de a mozsár sok esetben felülmúlhatatlan.
A modern konyhagépekkel, főként a háztartási használatra szánt kis teljesítményűekkel előfordul, hogy durván roncsolják a sejtfalakat, nem jön létre a kívánt krémes emulzió. A gépben mixelt gyökérnövények vagy fűszernövények kesernyéssé válhatnak, elvizesedhetnek. Nem véletlen, hogy sok konyhakultúrában, legyen az Provence, Katalónia, Mexikó, Thaiföld, Indonézia, Malajzia vagy Bali, a mai napig mindennapos használatban van a mozsár.
- A régi rómaiak mozsárban először megtörtek féltucatnyi vagy annál is több fűszert és fűszernövényt, majd ecetbe áztatott kenyeret, olajt, bort, egyéb hozzávalót kevertek hozzá, végül halszósszal sózták. Így készült a legtöbb mártásuk. Ugyanez a technológia a ma készülő gazpáchó alapja is.
Füstös zöld gazpáchó
Hozzávalók:
3 zöld paradicsom
2 zöldpaprika
1 uborka kockára vágva
3 saláta hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 két-háromnapos száraz zsemle, kockára vágva
¼ csésze sherry ecet
¼ csésze extra szűz olívaolaj
só és bors
kevés snidling
zsíros tejföl
Elkészítése:
Közvetlen nyílt lángon szenesre sütjük a paprikákat és a paradicsomokat – fogóval forgatjuk –, majd nedves ronggyal betakarjuk (vagy zacskóba csomagoljuk) őket. Néhány percig álljanak saját gőzükben (így könnyebb lesz lehámozni, és a füstös íz is jobban átjárja a gyümölcshúst).
Ezután lehúzzuk a paprika (konyhapapírral egyszerűen ledörgölhető), és a paradicsom héját. Kettévágjuk és kimagozzuk őket. A paradicsomot, paprikát, uborkát, fokhagymát és a zsemlét mozsárba tesszük, a mozsárverővel simára dolgozzuk. Hozzáadjuk az ecetet és az olajt, azzal is alaposan elkeverjük. Ízlés szerint kevés vízzel hígítjuk, sózzuk, borsozzuk. Lefedve éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. (Másnap valószínűleg még kissé sózni-borsozni kell, mert a hidegen gyengébben hatnak az ízek.) Csészében tálaljuk, kis kanálnyi tejföllel a tetején.
Részletes méretleírás:
- átmérő belső: - 8 cm; - külső: 10 cm
- magasság belső: 5 cm; - külső: 6 cm
- tömeg: 0,415 kg
- űrtartalom: 0,25 liter
Törő méretei:
- hosszúság: 10,5 cm
- átmérő: 3 cm az egyik vége; 2 cm a másik
- tömeg: 0,080 kg
Össztömeg: 0,40 kg
A mozsár:
A mozsár az egyik kedvenc konyhai eszköz. Előszeretettel morzsolhatunk apróra zöld fűszereket, fokhagymát, szemes fűszereket, száraz fűszernövényeket. Ez a kis méretű porcelán mozsár ideális apróbb fűszerek összezúzására. A nem porózus anyagnak köszönhetően könnyen tisztítható, elég csak folyóvíz alá tartani. Tökéletes ajándék azok számára, akik szeretnek a konyhában lenni.
A Sziám uralkodójának asztalára a következő ételt adták fel néhány száz éve:
- olajban sült sertéscsíkokat kihűtöttek, mozsárban porrá zúzták, cukorral és sóval ízesítették, majd hideg dinnyével tálalták.
Ez a modernnek tűnő fogás csupán egyetlen példa arra, hogy a mozsár mi mindenre jó. Korunknak kétségtelenül vannak munkakönnyítő vagy akár minőségjavító találmányai is, de a mozsár sok esetben felülmúlhatatlan.
A modern konyhagépekkel, főként a háztartási használatra szánt kis teljesítményűekkel előfordul, hogy durván roncsolják a sejtfalakat, nem jön létre a kívánt krémes emulzió. A gépben mixelt gyökérnövények vagy fűszernövények kesernyéssé válhatnak, elvizesedhetnek. Nem véletlen, hogy sok konyhakultúrában, legyen az Provence, Katalónia, Mexikó, Thaiföld, Indonézia, Malajzia vagy Bali, a mai napig mindennapos használatban van a mozsár.
- A régi rómaiak mozsárban először megtörtek féltucatnyi vagy annál is több fűszert és fűszernövényt, majd ecetbe áztatott kenyeret, olajt, bort, egyéb hozzávalót kevertek hozzá, végül halszósszal sózták. Így készült a legtöbb mártásuk. Ugyanez a technológia a ma készülő gazpáchó alapja is.
Füstös zöld gazpáchó
Hozzávalók:
3 zöld paradicsom
2 zöldpaprika
1 uborka kockára vágva
3 saláta hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 két-háromnapos száraz zsemle, kockára vágva
¼ csésze sherry ecet
¼ csésze extra szűz olívaolaj
só és bors
kevés snidling
zsíros tejföl
Elkészítése:
Közvetlen nyílt lángon szenesre sütjük a paprikákat és a paradicsomokat – fogóval forgatjuk –, majd nedves ronggyal betakarjuk (vagy zacskóba csomagoljuk) őket. Néhány percig álljanak saját gőzükben (így könnyebb lesz lehámozni, és a füstös íz is jobban átjárja a gyümölcshúst).
Ezután lehúzzuk a paprika (konyhapapírral egyszerűen ledörgölhető), és a paradicsom héját. Kettévágjuk és kimagozzuk őket. A paradicsomot, paprikát, uborkát, fokhagymát és a zsemlét mozsárba tesszük, a mozsárverővel simára dolgozzuk. Hozzáadjuk az ecetet és az olajt, azzal is alaposan elkeverjük. Ízlés szerint kevés vízzel hígítjuk, sózzuk, borsozzuk. Lefedve éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. (Másnap valószínűleg még kissé sózni-borsozni kell, mert a hidegen gyengébben hatnak az ízek.) Csészében tálaljuk, kis kanálnyi tejföllel a tetején.
Paraméterek
Konyhai segédeszköz | |
A termék anyag összetétele: | Porcelán |
Átmérő belső: | 8.00 cm |
Átmérő külső: | 10.00 cm |
Mosogatógéppel mosható: | Igen |
Értékelések (0)
Írja meg értékelését
Az Ön neve:*
Szöveges értékelése:*
Értékelése:*
Kérjük írja be az ellenőrző kódot az alábbi mezőbe:*