Palacsintafordító falapát, spatula 35,50×3 cm

31,50 cm hosszú, méhviasszal kezelt bükkfából készült 6 cm széles kenőfelületű forgató eszköz.
31,50 cm hosszú, méhviasszal kezelt bükkfából készült 6 cm széles kenőfelületű forgató eszköz.
31,50 cm hosszú, méhviasszal kezelt bükkfából készült 6 cm széles kenőfelületű forgató eszköz.
31,50 cm hosszú, méhviasszal kezelt bükkfából készült 6 cm széles kenőfelületű forgató eszköz.
Palacsintafordító falapát, spatula 35,50×3 cm
palacsinta forgató, kenőlapát
Ár:
990 Ft
Cikkszám:
HU105734-GYL
Gyártói cikkszám:
10573
Vonalkód:
5999103105734
Súly:
4 dkg
Szélesség:
6 mm
Hosszúság:
30.50 mm
Magasság:
5 mm
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-10 munkanap
Garancia:
6 hónap szavatosság
Átlagos értékelés:
A palacsintafordító falapát, spatula magyar kisiparos által gyártott mindennapi használati eszköz úgy a konyhában, mint a cukrászatban. Alkalmazási területe a palacsintaforgatás, a krémek vagy a vaj egyenletes felvitele a tortákra, süteményekre. A palacsintafordító falapát, spatula nem csupán kiváló minőségű és gyakorlatias eszköz, hanem a környezetbarát életmód jegyében készült termék. A 31,50 cm hosszú, méhviasszal kezelt falapát kemény faanyagból készült, így időtálló. Az anyaga bükk fa.
Tisztítása:
- Hagyományos módon, semleges folyékony mosogatószeres vízzel, kerülje a karcosodást okozó szerek használatát. Félévente egyszer olívaolajjal vékonyan kenjük be. Ezzel az eljárással megnöveljük a tartósságát. Mosogatógépbe nem mosható! A legnagyobb ellensége a nedves, dohos környezet.
Figyelem!
- Gyermekek által is használható, éllel nem rendelkező falapát. Szülői felügyelet mellet bátran ügyeskedhetnek vele, sérülés okozása nélkül. Maguk készíthetik el a kis tortájukat, krémes süteményüket. Közben persze az ügyességük is fejlődik. Készülő palacsintát ne engedjünk fordítani a gyereknek vele mert könnyen megégethetik magukat a forró palacsintával, vagy a palacsintasütő serpenyővel.

Részletes méretleírás:
- hosszúság: 30,50 cm; - ebből a kenő rész: 10,50 cm
- szélesség: - lapát: 6 cm; - lapát nyél: 3 cm
- vastagság: 0,50 cm
- tömeg: 0,040 kg

Klasszikus Gundel palacsinta recept

Hozzávalók:

Palacsinta:
 2 tojás
 1 csésze liszt
 1 csésze tej
 1 teáskanál vaníliás cukor
 1 citrom reszelt héja
 1/3 csésze szódavíz
 1 csésze napraforgóolaj a sütéshez
 - csipetnyi só

Diótöltelék:
 100 g kristálycukor
 125 g őrölt dió
 125 g durvára darált dió
   50 g mazsola
     1 csésze tejszín
     4 evőkanál rum
     1 púpozott evőkanál őrölt fahéj
 
Csokoládémártás:
 100 g félédes csokoládé
   40 g vaj
     3 tojássárgája
     1 evőkanál vaj
     1 csésze tej
     4 evőkanál kristálycukor
     1 teáskanál vaníliás cukor
     2 teáskanál kakaópor
     3 evőkanál rum
 - a pirításhoz, porcukor

Elkészítése:
- Egy 2 literes tálban a tojást, tejet, vaníliás cukrot, citromhéjat, csipetnyi sót elkeverjük egy habverővel. Hozzáadjuk a lisztet és csomómentesre keverjük. Szódavízzel beállítjuk a tészta sűrűségét (híg tejfölhöz hasonlítson). Fél órát pihentetjük a tésztát.
- Egy kiolajozott kb. 24 cm átmérőjű palacsintasütőt felhevítünk, ebbe 1/3 csésze tésztát öntünk, és úgy forgatjuk a sütőt, hogy egyenletesen bevonja a tészta. Körülbelül 20 másodpercsütés után a palacsintát megfordítjuk, és ugyanannyi ideig sütjük a másik felét is. 8 db palacsintát sütünk.
- A töltelékhez először felforraljuk a tejszínt a cukorral, majd a főzőkanállal kevergetve hozzátesszük a többi anyagot. Nagyon kis lángon forraljuk 2-3 percig. Ha nagyon sűrű, öntsünk hozzá még egy kis tejszínt. A nyolc palacsintára elosztjuk a tölteléket és henger alakúra göngyöljük.
- A csokoládémártáshoz egy félliteres lábasban a tejjel együtt vízgőzön, gyenge tűzön felolvasztjuk a csokoládét. Levesszük a tűzről, habverővel gyorsan belekeverjük a 3 tojássárgáját. Hozzáadjuk a cukrot, vaníliás-cukrot, kakaóport, vajat, rumot, és vízgőz felett kevergetve 5 percig melegítjük.
Levesszük a tűzről. Ha túl sűrű, és emiatt nem tudjuk önteni, tejjel hígítjuk.
- A palacsintasütőben felmelegítünk 20 g vajat, majd belehelyezünk 4 db feltekert töltött palacsintát és mindkét oldalukat világosbarnára pirítjuk közepes lángon. Melegre tesszük a 4 db palacsintát, majd a következő 4 palacsintát pirítjuk meg.
- A palacsintákat meleg tálra, vagy tányérra helyezzük egymás mellé, egyik felüket leöntjük forró csokoládémártással, a másik felüket meghintjük porcukorral. Így szolgájuk fel a klasszikus Gundel palacsintát.
- Ha lángolva akarjuk tálalni, akkor a Gundel palacsintát háromszög alakúra hajtjuk töltés után, majd szintén megpirítjuk. Sorban meleg tálra helyezzük a forró palacsintákat, fél oldalukat leöntjük forró csokoládészósszal, a másik oldalukat porcukorral hintjük meg. 6 evőkanál rumot felmelegítve ráöntünk a palacsintákra és az asztalnál meggyújtjuk.
Konyhai segédeszköz
A termék anyag összetétele:Bükkfa méhviasszal átitatva
Mosogatógéppel mosható:Nem
Mosógépben mosható:Nem
Kemencébe tehető:Nem
Sütőbe tehető:Nem
A gyerekek hozzáférhetnek:Igen
Elhasadhat:Helytelen használatkor igen
Eltörhet, ha helytelenül használom:Igen
Eltörhet, ha leejtem:Előfordulhat
Eltörheti a lábam, ha ráesik:Nem
Gyerekek elől el kell zárni:Nem
Hűtőszekrénybe tehető:Igen
Megpenészedhet:Nedves környezetben igen
Nyílt láng érheti:Szigorúan TILOS
Nyílt lángra tehető:Szigorúan TILOS
Szabadon tárolható:Igen
Színét megváltoztathatja:Nagyon erős hőhatásra igen

Írja meg értékelését

Az Ön neve:*
Szöveges értékelése:*
Értékelése:*
Kérjük írja be az ellenőrző kódot az alábbi mezőbe:*
captcha

Kiszállítási idő és a szállítási díjak

Akciós termékek

AKCIÓZománcozott piros pöttyös nyeles lábas 1,50 literes
4.450 Ft3.850 FtKorábbi ár:4.450 Ft
AKCIÓHullámosra hajtogatott vaslemezpánt kör alakra hajtva a középen szirmokkal, szögletes magas nyéllel.
8.650 Ft7.850 FtKorábbi ár:8.650 Ft