- Főoldal
- Termékcsoportok
- Fa konyhai termékek
- Palacsintafordító falapát, spatula 35,50×3 cm
Palacsintafordító falapát, spatula 35,50×3 cm
Palacsintafordító falapát, spatula 35,50×3 cm
palacsinta forgató, kenőlapát
Ár:
990 Ft
Cikkszám:
HU105734-GYL
Gyártói cikkszám:
10573
Vonalkód:
5999103105734
Súly:
4 dkg
Szélesség:
6 mm
Hosszúság:
30.50 mm
Magasság:
5 mm
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-10 munkanap
Garancia:
6 hónap szavatosság
Átlagos értékelés:
Leírás
A palacsintafordító falapát, spatula magyar kisiparos által gyártott mindennapi használati eszköz úgy a konyhában, mint a cukrászatban. Alkalmazási területe a palacsintaforgatás, a krémek vagy a vaj egyenletes felvitele a tortákra, süteményekre. A palacsintafordító falapát, spatula nem csupán kiváló minőségű és gyakorlatias eszköz, hanem a környezetbarát életmód jegyében készült termék. A 31,50 cm hosszú, méhviasszal kezelt falapát kemény faanyagból készült, így időtálló. Az anyaga bükk fa.
Tisztítása:
- Hagyományos módon, semleges folyékony mosogatószeres vízzel, kerülje a karcosodást okozó szerek használatát. Félévente egyszer olívaolajjal vékonyan kenjük be. Ezzel az eljárással megnöveljük a tartósságát. Mosogatógépbe nem mosható! A legnagyobb ellensége a nedves, dohos környezet.
Figyelem!
- Gyermekek által is használható, éllel nem rendelkező falapát. Szülői felügyelet mellet bátran ügyeskedhetnek vele, sérülés okozása nélkül. Maguk készíthetik el a kis tortájukat, krémes süteményüket. Közben persze az ügyességük is fejlődik. Készülő palacsintát ne engedjünk fordítani a gyereknek vele mert könnyen megégethetik magukat a forró palacsintával, vagy a palacsintasütő serpenyővel.
Részletes méretleírás:
- hosszúság: 30,50 cm; - ebből a kenő rész: 10,50 cm
- szélesség: - lapát: 6 cm; - lapát nyél: 3 cm
- vastagság: 0,50 cm
- tömeg: 0,040 kg
Klasszikus Gundel palacsinta recept
Hozzávalók:
Palacsinta:
2 tojás
1 csésze liszt
1 csésze tej
1 teáskanál vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1/3 csésze szódavíz
1 csésze napraforgóolaj a sütéshez
- csipetnyi só
Diótöltelék:
100 g kristálycukor
125 g őrölt dió
125 g durvára darált dió
50 g mazsola
1 csésze tejszín
4 evőkanál rum
1 púpozott evőkanál őrölt fahéj
Csokoládémártás:
100 g félédes csokoládé
40 g vaj
3 tojássárgája
1 evőkanál vaj
1 csésze tej
4 evőkanál kristálycukor
1 teáskanál vaníliás cukor
2 teáskanál kakaópor
3 evőkanál rum
- a pirításhoz, porcukor
Elkészítése:
- Egy 2 literes tálban a tojást, tejet, vaníliás cukrot, citromhéjat, csipetnyi sót elkeverjük egy habverővel. Hozzáadjuk a lisztet és csomómentesre keverjük. Szódavízzel beállítjuk a tészta sűrűségét (híg tejfölhöz hasonlítson). Fél órát pihentetjük a tésztát.
- Egy kiolajozott kb. 24 cm átmérőjű palacsintasütőt felhevítünk, ebbe 1/3 csésze tésztát öntünk, és úgy forgatjuk a sütőt, hogy egyenletesen bevonja a tészta. Körülbelül 20 másodpercsütés után a palacsintát megfordítjuk, és ugyanannyi ideig sütjük a másik felét is. 8 db palacsintát sütünk.
- A töltelékhez először felforraljuk a tejszínt a cukorral, majd a főzőkanállal kevergetve hozzátesszük a többi anyagot. Nagyon kis lángon forraljuk 2-3 percig. Ha nagyon sűrű, öntsünk hozzá még egy kis tejszínt. A nyolc palacsintára elosztjuk a tölteléket és henger alakúra göngyöljük.
- A csokoládémártáshoz egy félliteres lábasban a tejjel együtt vízgőzön, gyenge tűzön felolvasztjuk a csokoládét. Levesszük a tűzről, habverővel gyorsan belekeverjük a 3 tojássárgáját. Hozzáadjuk a cukrot, vaníliás-cukrot, kakaóport, vajat, rumot, és vízgőz felett kevergetve 5 percig melegítjük.
Levesszük a tűzről. Ha túl sűrű, és emiatt nem tudjuk önteni, tejjel hígítjuk.
- A palacsintasütőben felmelegítünk 20 g vajat, majd belehelyezünk 4 db feltekert töltött palacsintát és mindkét oldalukat világosbarnára pirítjuk közepes lángon. Melegre tesszük a 4 db palacsintát, majd a következő 4 palacsintát pirítjuk meg.
- A palacsintákat meleg tálra, vagy tányérra helyezzük egymás mellé, egyik felüket leöntjük forró csokoládémártással, a másik felüket meghintjük porcukorral. Így szolgájuk fel a klasszikus Gundel palacsintát.
- Ha lángolva akarjuk tálalni, akkor a Gundel palacsintát háromszög alakúra hajtjuk töltés után, majd szintén megpirítjuk. Sorban meleg tálra helyezzük a forró palacsintákat, fél oldalukat leöntjük forró csokoládészósszal, a másik oldalukat porcukorral hintjük meg. 6 evőkanál rumot felmelegítve ráöntünk a palacsintákra és az asztalnál meggyújtjuk.
Tisztítása:
- Hagyományos módon, semleges folyékony mosogatószeres vízzel, kerülje a karcosodást okozó szerek használatát. Félévente egyszer olívaolajjal vékonyan kenjük be. Ezzel az eljárással megnöveljük a tartósságát. Mosogatógépbe nem mosható! A legnagyobb ellensége a nedves, dohos környezet.
Figyelem!
- Gyermekek által is használható, éllel nem rendelkező falapát. Szülői felügyelet mellet bátran ügyeskedhetnek vele, sérülés okozása nélkül. Maguk készíthetik el a kis tortájukat, krémes süteményüket. Közben persze az ügyességük is fejlődik. Készülő palacsintát ne engedjünk fordítani a gyereknek vele mert könnyen megégethetik magukat a forró palacsintával, vagy a palacsintasütő serpenyővel.
Részletes méretleírás:
- hosszúság: 30,50 cm; - ebből a kenő rész: 10,50 cm
- szélesség: - lapát: 6 cm; - lapát nyél: 3 cm
- vastagság: 0,50 cm
- tömeg: 0,040 kg
Klasszikus Gundel palacsinta recept
Hozzávalók:
Palacsinta:
2 tojás
1 csésze liszt
1 csésze tej
1 teáskanál vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
1/3 csésze szódavíz
1 csésze napraforgóolaj a sütéshez
- csipetnyi só
Diótöltelék:
100 g kristálycukor
125 g őrölt dió
125 g durvára darált dió
50 g mazsola
1 csésze tejszín
4 evőkanál rum
1 púpozott evőkanál őrölt fahéj
Csokoládémártás:
100 g félédes csokoládé
40 g vaj
3 tojássárgája
1 evőkanál vaj
1 csésze tej
4 evőkanál kristálycukor
1 teáskanál vaníliás cukor
2 teáskanál kakaópor
3 evőkanál rum
- a pirításhoz, porcukor
Elkészítése:
- Egy 2 literes tálban a tojást, tejet, vaníliás cukrot, citromhéjat, csipetnyi sót elkeverjük egy habverővel. Hozzáadjuk a lisztet és csomómentesre keverjük. Szódavízzel beállítjuk a tészta sűrűségét (híg tejfölhöz hasonlítson). Fél órát pihentetjük a tésztát.
- Egy kiolajozott kb. 24 cm átmérőjű palacsintasütőt felhevítünk, ebbe 1/3 csésze tésztát öntünk, és úgy forgatjuk a sütőt, hogy egyenletesen bevonja a tészta. Körülbelül 20 másodpercsütés után a palacsintát megfordítjuk, és ugyanannyi ideig sütjük a másik felét is. 8 db palacsintát sütünk.
- A töltelékhez először felforraljuk a tejszínt a cukorral, majd a főzőkanállal kevergetve hozzátesszük a többi anyagot. Nagyon kis lángon forraljuk 2-3 percig. Ha nagyon sűrű, öntsünk hozzá még egy kis tejszínt. A nyolc palacsintára elosztjuk a tölteléket és henger alakúra göngyöljük.
- A csokoládémártáshoz egy félliteres lábasban a tejjel együtt vízgőzön, gyenge tűzön felolvasztjuk a csokoládét. Levesszük a tűzről, habverővel gyorsan belekeverjük a 3 tojássárgáját. Hozzáadjuk a cukrot, vaníliás-cukrot, kakaóport, vajat, rumot, és vízgőz felett kevergetve 5 percig melegítjük.
Levesszük a tűzről. Ha túl sűrű, és emiatt nem tudjuk önteni, tejjel hígítjuk.
- A palacsintasütőben felmelegítünk 20 g vajat, majd belehelyezünk 4 db feltekert töltött palacsintát és mindkét oldalukat világosbarnára pirítjuk közepes lángon. Melegre tesszük a 4 db palacsintát, majd a következő 4 palacsintát pirítjuk meg.
- A palacsintákat meleg tálra, vagy tányérra helyezzük egymás mellé, egyik felüket leöntjük forró csokoládémártással, a másik felüket meghintjük porcukorral. Így szolgájuk fel a klasszikus Gundel palacsintát.
- Ha lángolva akarjuk tálalni, akkor a Gundel palacsintát háromszög alakúra hajtjuk töltés után, majd szintén megpirítjuk. Sorban meleg tálra helyezzük a forró palacsintákat, fél oldalukat leöntjük forró csokoládészósszal, a másik oldalukat porcukorral hintjük meg. 6 evőkanál rumot felmelegítve ráöntünk a palacsintákra és az asztalnál meggyújtjuk.
Paraméterek
Konyhai segédeszköz | |
A termék anyag összetétele: | Bükkfa méhviasszal átitatva |
Mosogatógéppel mosható: | Nem |
Mosógépben mosható: | Nem |
Kemencébe tehető: | Nem |
Sütőbe tehető: | Nem |
A gyerekek hozzáférhetnek: | Igen |
Elhasadhat: | Helytelen használatkor igen |
Eltörhet, ha helytelenül használom: | Igen |
Eltörhet, ha leejtem: | Előfordulhat |
Eltörheti a lábam, ha ráesik: | Nem |
Gyerekek elől el kell zárni: | Nem |
Hűtőszekrénybe tehető: | Igen |
Megpenészedhet: | Nedves környezetben igen |
Nyílt láng érheti: | Szigorúan TILOS |
Nyílt lángra tehető: | Szigorúan TILOS |
Szabadon tárolható: | Igen |
Színét megváltoztathatja: | Nagyon erős hőhatásra igen |
Értékelések (0)
Írja meg értékelését
Az Ön neve:*
Szöveges értékelése:*
Értékelése:*
Kérjük írja be az ellenőrző kódot az alábbi mezőbe:*