Fanyelű steak kés 21 cm Tramontina

Tramontina fanyelű steak kés (recés kés) 21 cm hosszú. A penge 11,50×1,50 cm, a markolata 21 cm.
Tramontina fanyelű steak kés (recés kés) 21 cm hosszú. A penge 11,50×1,50 cm, a markolata 21 cm.
Fanyelű steak kés 21 cm Tramontina
Fanyelű steak kés 21 cm Tramontina
Fanyelű steak kés 21 cm Tramontina
Fanyelű steak kés 21 cm Tramontina
tálaló kés, recés kés, szeletelő kés, kés recés pengével
Ár:
850 Ft
Cikkszám:
BR071865
Gyártói cikkszám:
22300/905
Vonalkód:
7891112071865
Súly:
25 g
Szélesség:
1.50 cm
Hosszúság:
21 cm
Elérhetőség:
Raktáron
Szállítási idő:
2-7 munkanap
Átlagos értékelés:
Vásároljon a Fanyelű steak kés 21 cm Tramontina kínálatunkból saját részére vagy ajándékba barátainak! Elengedhetetlen tartozéka a konyhafelszerelésünknek, célszerűsége pedig vitathatatlan. Anyaga acél recés önélező penge fa foglalatba.
Mosogatógépbe rakható!

Részletes méretleírás:
- hosszúság: - penge: 11,5 cm, - markolattal: 21 cm
- szélesség: - penge: 1,5 cm, - markolat: 1,5 cm
- tömeg: 0,025

Sonkás, sajtós, hagymás, olívabogyós pizza

Hozzávalók 4 főre

Tésztához:
 500 g liszt (200 g teljes kiőrlésű tönköly, 200 g és 100 g teljes kiőrlésű rozsliszt)
 15 g só
 2 dl víz
 1 dl tej
 10 g cukor
 7 g instant élesztő

Paradicsommártáshoz:
 2,5 dl paradicsomszósz (vagy két db 70 g -os sűrített paradicsom konzerv)
 két gerezd apróra vágott vagy reszelt fokhagyma
 morzsolt oregánó és bazsalikom (ha van friss, az a legjobb)
 csipet só
 lehelet cukor
 tört bors
 0,1 dl víz, csak a sűrített paradicsomos változatnál

Feltéthez:
 100 g sonka, apróra vágva
 200 g mozzarella (két zacskó)
 1 fej lila-hagyma
 50 g karikára szelt olívabogyó

Elkészítése:
Az 1 dl tejet langyosra melegítjük, elkeverjük benne a 10 g cukrot és beleöntjük a 7 g instant élesztőt - a poharat meleg helyre félre tesszük, hogy az élesztő beinduljon.
Az 500 g szoba-hőmérsékletű lisztet és a 15 g sót tálba öntjük (precízek át is szitálhatják a lisztet)
A felfutott élesztőt a liszt közepébe mélyesztett üregbe öntjük, elkezdjük összedolgozni. Pár kézmozdulat után hozzáadunk 1,5 dl langyos vizet (nem a teljes mennyiséget!), majd tovább gyúrjuk a tésztát.
Az étel alapja a jó tészta, aminek az elkészítésénél nem szabad grammra pontosan a receptekre hagyatkozni, mert ahány liszt annyiféle viselkedés.
Az a lényeg, hogy az összegyúrt tészta kilapításkor ne törjön, azt az állapotot próbáljuk elérni, amikor az anyag kissé gumiszerűen rugalmas, nem ragad a konyhapulthoz. Ha törik, pár csepp vízzel gyúrjuk jól át, ha ragacsos, csipet liszt hozzáadásával próbáljunk korrigálni. Aranyszabály a mértékletesség és türelem.
Az összedolgozott tésztát tegyük meleg helyre és takarjuk le egy meleg vízzel benedvesített konyharuhával - nagyjából fél órát pihentetjük, kelesztjük.
Öntsük a 2,5 dl paradicsomszószt egy lábosba (ha sűrített paradicsom konzerveket használunk, adjunk hozzá egy kis vizet.)
Adjuk a paradicsomhoz a morzsolt oregánót, bazsalikomot, reszelt (vagy apróra vágott) fokhagymát, a sót, cukrot és tört borsot, majd alacsony lángon (alacsony fokozaton) főzzük össze. Amikor kóstolásra megfelelő az íz és az állag is krémes, vegyük le a tűzhelyről.
Gyújtsuk be a sütőt és hevítsük 190-200 fokra. Vegyük elő a megkelt tésztát és nyújtsuk ki kb. 3 - 5 mm vastagságúra. Aki a vastagabb tésztát szereti, ne nyújtsa ennyire vékonyra. Nyújtás előtt érdemes kiválasztani, miben fogjuk megsütni és ehhez a formához (négyzetes, kör) igazítani a nyújtandó tésztát.
A jó zománcos vagy teflon tepsit/pizza sütőt nem kell sem olajjal sem vajjal kikenni, elég, ha a kinyújtott tészta alja kicsit lisztes. Ha nem bízunk a tepsiben, akkor kis olívaolajt kenhetünk alá - de ne ússzon benne a tészta.
A tepsibe igazított tésztára kenjük rá a paradicsomszószt, majd szépérzékünknek megfelelően tegyük rá a felvágott sonkát, olívabogyót, hagymakarikákat és a szintén felkarikázott mozzarellát. Oregánó mániások még szórhatnak rá egy kicsit a fűszerből.
Tegyük be az előmelegített 190-200 fokos sütőbe és süssük 15-20 percig, amíg a sajt teteje kicsit megpirul.
Vágóeszköz
Rozsdamentes:Igen
Mosogatógéppel mosható:Igen

Írja meg értékelését

Az Ön neve:*
Szöveges értékelése:*
Értékelése:*
Kérjük írja be az ellenőrző kódot az alábbi mezőbe:*
captcha

Kiszállítási idő és a szállítási díjak

Megnézett termékek